nb1.hu

Messi tarolása és cuki sztorija, CR7 nem ment el a gálára

Barcelona – Neymar cáfolta, hogy a Real Madridhoz igazolna.

Hétfőn este Barcelonában rendezték a 2014/2015-ös La Liga szezon díjátadó gáláját. A triplázó katalánok ötöt, míg a Real Madrid futballistái három díjat vihettek haza.  

Az idény legjobb kapusának járó Zamora-díjat a Barcelona kapusa, Claudio Bravo gyűjtötte be. A chilei portás 23 mérkőzést hozott le kapott gól nélkül. A legjobb középpályás a Real Madrid tizese, James Rodriguez lett, aki 29 mérkőzésen 13 gólt lőtt és 13 gólpasszt is kiosztott. A La Liga legjobb védője Sergio Ramos személyében szintén a Királyi Gárdából került ki.  

A legjobb edző a Barcával triplázó Luis Enrique lett, míg a legjobb afrikai játékosnak járó díjat, a Valencia középpályása, az algériai Szofiane Feguli kapta meg.   Az est egyik meglepetése, hogy a legjobb dél-amerikai játékosnak a Barca klasszisát, Neymart választották meg. A brazil támadónak ezúttal sikerült megelőznie Lionel Messit, erre legközelebb a zürichi Aranylabda-gálán lesz lehetősége.  

„Sokat jelent számomra, hogy jelöltek az Aranylabdára, nagyon boldog vagyok. Úgy gondolom, Luis Suáreznek is helye lenne a legjobb háromban, de mindannyian tudjuk, hogy Lionel Messi fog nyerni. Számomra ő a világ legjobbja” – mondta Neymar, aki cáfolta, hogy a Real Madridhoz készülne.      

„Tárgyalunk a szerződéshosszabbításról. Nem tudom, közel állunk-e a megegyezéshez, az édesapám intézi az ügyeket. Van még néhány évem a Barcánál. Már megszoktam a Madridból, vagy más helyekről érkező sajtóhíreket. Gyerekkorom óta olyanokat írnak rólam, amik nem igazak. Nincs előttem a kép, hogy elhagyom a Barcát. Ez a klub a második otthonom, élem az álmomat”   Természetesen a négyszeres aranylabdás Lionel Messi sem maradt ki a díjazottak közül. Az argentin klasszis lett az idény legjobb támadója, és a legjobb játékosa is.  

„A kisfiamnak, Thiagónak ajánlom a díjat. Amikor eljövök otthonról, mindig megőrül, és azt kérdezi tőlem, megint mész gólokat rúgni?”      

A Real Madrid háromszoros aranylabdás játékosa, Cristiano Ronaldo is besöpört egy díjat. Ő lett a szezon ötcsillagos játékosa, azonban a díjat Sergio Ramos vette át helyette, ugyanis CR7 nem utazott el a barcelonai gálára.   A La Liga 2014/2015-ös szezonjának legjobbjai   A szezon legjobb kapusa: Claudio Bravo (Barcelona) A szezon legjobb védője: Sergio Ramos (Real Madrid) A szezon legjobb középpályása: James Rodríguez (Real Madrid) A szezon legjobb támadója: Lionel Messi (Barcelona) A szezon legjobb edzője: Luis Enrique (Barcelona) A szezon legjobb afrikai játékosa: Szofiane Feguli (Valencia) A szezon legjobb dél-amerikai játékosa: Neymar (Barcelona) A szezon ötcsillagos játékosa: Cristiano Ronaldo (Real Madrid) A szezon legjobb játékosa: Lionel Messi (Barcelona)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC