nb1.hu

Vasas-Kispest: garantált a pokoli hangulat

Már a két klub NB III-as meccsén is az lett volna.

A Vasas és a Kispest csatája a magyar labdarúgás egyik ékköve, még akkor is, ha a két csapat jelenleg az NB II-ben küzd. Ezt bizonyítják az eddigi meccseik, az NB I-ben és a kupákban elért sikereik, valamint számos legendás futballistájuk a múltból. Nem véletlen, hogy hatalmas az érdeklődés a hétfő esti összecsapásuk iránt.

A Vasas jelenleg harmadik az NB II-ben, négy ponttal lemaradva a második Nyíregyházától és öttel az első ETO-tól. A Kispest tizenegyedik, két ponttal megelőzve a kieső zónát. A Honvéd ma menesztette Pinezits Máté vezetőedzőt, helyét ideiglenesen Djordje Kamber veszi át. Az NB1.hu úgy tudja, hogy a klub saját nevelésű játékosa is jelölt a megüresedett kispadra.

A Vasas fontos bejelentést tett a hétfői mérkőzéssel kapcsolatban: a vendégszektorba már elfogytak a jegyek, így 700 kispesti fanatikus lesz ott az Illovszky Rudolf Stadionban. Hazai oldalról is nagy az érdeklődés, ezért a Vasas bejelentette, hogy a jegyeket a holnapi kupameccsen, online és hétfőn is meg lehet vásárolni.

A bejelentés másik fontos eleme: a találkozó kiemelt biztonsági kockázatúnak minősül!

Ennek oka a két szurkolótábor viszonya és a múltbéli balhéik. Az NB1.hu úgy tudja, hogy a két klub NB III-as csapatainak pár hete megrendezett angyalföldi meccsét biztonsági okok miatt kellett vasárnapról péntekre áthelyezni, munkaidőbe. Rendőrségi forrásaink szerint a szurkolók akkor is össze akartak csapni.

A Vasas szerdán a Gyirmótot, a Kispest csütörtökön a Paksot fogadja a kupában.

De mindkét szurkolótábornak a hétfői találkozó lesz a fontosabb.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC