nb1.hu

Varga Barnabás: Nincs okunk az aggodalomra

A boldog szurkolói vonulás után szomorúság lett úrrá a magyarokon Kölnben.

Nem igazán így képzelte el a szombati magyar-svájci Eb-csoportmérkőzést az a több tízezer magyar szurkoló, aki elutazott Kölnbe. A fanatikusok a 15 órára kiírt találkozó előtt délben gyülekeztek, és a város egy részén – rendezett körülmények között – végigvonulva hangoltak a nyitányra.

Az elképesztően hangulatos séta során a magyarok Marco Rossi csapatát éltették, üdvözölték a házuk ablakából nekik integető helyieket, néhol pedig egy-egy látványos petárda is robbant. Nagy sikere volt annak a női csapatnak, amely tagjai az ablakukból kihajolva nem akármilyen hangerővel fütyültek a felvonulók felé.

A lakóhelyükről autóval távozni igyekvő autósok is nagy népszerűségnek örvendtek, a legtöbben mosolyogva, néha dudálva reagáltak a szurkolók ünneplésére, még akkor is, ha az autójuk is kapott néhány pacsit. Az emberek szinte eggyé váltak a tömegben, és főleg azok a pillanatok voltak felejthetetlenek, amikor az egyik híd alatti átvonulás alkalmával visszhangozva szóltak az ismert dalok és rigmusok.

A nap hasonmásversenyének a győztese pedig Ádám Martin nevében két gólt ígért, ez sajnos nem jött be.

A drukkerek közötti szóbeli tippversenyben senki nem beszélt Svájc elleni vereségről, a legpesszimistábbak is legalább egygólos magyar győzelmet jósoltak.

Feszültség és túlzott izgalom?

A gyönyörű és – főképp a telt ház miatt – igencsak hangulatos stadionban hidegrázós élmény lehetett kifutni a gyepre. A magyar játékosok arcán mégis, mintha a felszabadultság helyett feszültség, túlzott izgalom látszódott volna.

Amikor a magyarok egyetlen gólját szerző Varga Barnabást a meccs után erről kérdeztük, így válaszolt:

Nem gondolom így, én abszolút nem éreztem ilyesmit. Az első félidő alapján lehet, hogy valaki mondhatja ezt, de inkább csak nem voltunk elég élesek, de a magabiztosságunkkal nem volt probléma

– fogalmazott a Fradi csatára, aki érezte már a meccs elején, hogy valami nem stimmel.

Van-e számára feljebb a Fradinál? – interjú Varga Barnabás menedzserével

„Nem kezdtük jól a mérkőzést, sok teret hagytunk az ellenfélnek, úgyhogy az első félidő nem igazán működött. De aztán, úgy gondolom, a második játékrészre rendeztük a sorokat. Jobban nézett ki, hogy egy ki-ki meccset tudtunk kihozni a 90 percből. Sajnos, most ez ennyire volt elég, de még van két mérkőzésünk, amelyeken javíthatunk. Nem gondolom, hogy meglepett volna minket az ellenfél, inkább csak mi nem voltunk elég élesek” – nyilatkozta Varga, hozzátéve, hogy a szünetben mindenki érezte, sok mindent át kell beszélni.

„Éppen ezért a második félidőben tényleg próbáltunk mindent megfogadni, amit a kapitány mondott, és ezek után már minden jobban is működött.”

Mi okozhatta az egyéni visszaeséseket?

A cserék révén a második játékrészben valóban sikerült valamennyire feljavulni, de a védelem Varga gólja után sem remekelt, így egyenlítés helyett 3-1-es vereség lett a meccs vége. A szurkolók mindvégig kiálltak a csapat mellett, és a jövőben ez is reményt adhat a játékosoknak, de mindenképpen magukba kell nézniük a mieinknek, hogy mi okozhatta az egyéni visszaeséseket.

Amikor élete első Eb-góljáról kérdezték az NB I idei legjobbját, azt válaszolta: úgy érzi, éppen akkor fordult meg a játék képe, amikor eredményes tudott lenni fejjel. „Persze örültem volna, hogyha már az első fejesem is bemegy, nem sokon múlott. A gólom után fölénybe kerültünk, és akár egyenlíthettünk is volna.”

A magyar kapitány elmondta, miért játszottunk gyengébben az első félidőben

Vargán látható volt, hogy bántja a vereség, és már most azon gondolkodik, mit kellett volna másképp csinálni. „A bemelegítésre kell jobban odafigyelni, talán már a meccs előtt pár órával jobban kell készülni, és fejben százszázalékosan ott kell lenni.”

A csatár karrierje így is tündérmese, hiszen pár éve még az osztrák alacsonyabb osztályban futballozott. A mostani Eb-góljának mégsem tud igazán örülni.

Nyilván aláírtam volna, hogy így folytatódjon a pályafutásom, de most ez annyira nem tud érdekelni. Sajnos kikaptunk, így nem tehetünk mást, minthogy készüljünk a következő két mérkőzésre.

Jövő szerdán az a Németország lesz a mieink riválisa, amely 5-1-re kiütötte Skóciát az Eb nyitómeccsén. „Tudjuk, hogy a németeké egy nagyon jó és erős csapat, főleg, hogy hazai pályán játszik, de abszolút nincs okunk aggodalomra, hiszen az utóbbi mérkőzéseken is megmutattuk, hogy fel tudjuk velük is venni a versenyt.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC