nb1.hu

U19-es válogatott: vereség Izrael ellen – Szélesi Zoltán reakciója

Büszke a csapatára a szövetségi edző.

 

A magyar U19-es válogatott kedden felkészülési mérkőzésen 1-0-s vereséget szenvedett Izrael ellen.

 

Íme, az MLSZ beszámolója:

„A márciusi elitkörre készülő U19-es válogatottunk a héten két mérkőzést vív Izraellel. Az első összecsapáson a mieink sokáig megnehezítették a hazaiak dolgát, és az utolsó percekig úgy tűnt, hogy a találkozó gól nélküli döntetlennel zárul. Ellenfelünk azonban a 87. percben betalált, így szűkös, egy gólos győzelmet aratott.

Csapatunk korábbi mérkőzéseihez képest megváltozott felállással, három belső védővel kezdte a mérkőzést. Az új taktika meghozta az eredményt, az ellenfélnek több próbálkozásból sem sikerült feltörnie a mieink szívós védekezését, a félidőben eszközölt változtatások pedig még stabilabbá tették válogatottunk játékát. A labdaszerzésekből több kontrát is vezettünk, a helyzetek azonban kimaradtak, míg a második játékrész végén Izrael megszerezte a győztes gólt.

A lefújást követően Szélesi Zoltán szövetségi edző értékelt:

„Egy lendületes, jó iramú, színvonalas mérkőzést játszottunk. Az eredmény ismeretében persze ez nem jön át, de a srácok az új felállás ellenére nagyon szépen teljesítettek, rendkívül elszántak voltak. Ez természetesen alapvető elvárás velük szemben, de nagyon elégedett vagyok azzal, hogy a játékosok végrehajtották az előzetesen megbeszélteket. Stabilan védekeztünk és agresszívan játszottunk, félidőnként 5-6 kontrát is vezettünk. A helyzetkihasználásban még fejlődnünk kell, de egyértelműen látszik az előrelépés a csapat játékán. Büszke vagyok a fiúkra, van miből építkeznünk a második mérkőzésre.”

A csapat február másodikán, csütörtökön újra megmérkőzik Izraellel.

Felkészülési mérkőzés, U19

Izrael-Magyarország 1-0 (0-0)

Magyarország: Pécsi Ármin – Polyák Kristóf, Lénárt Gábor, Babós Levente (Nagy Zoltán, 46.) – Bodnár Gergő (Deákovits Richárd, 46.), Kocsis Dominik (Nagy-Kolozsvári Dániel, 73.), Szűcs Tamás (Tuboly Máté 87.), Bakti Balázs (Tóth Rajmund 73.), Krajcsovics Ábel (Molnár Adin, 87.) – Kállai Zalán (Rácz Balázs, 73.), Jurek Gábor (Babos Bence, 87.)”

Megosztás:
Kapcsolódó hírek