nb1.hu

„Tele vagyok energiával” – új sportágból merített erőt Waltner Róbert

A korábbi gólkirály elmondta, miért lett jóval erősebb az idei NB II mezőnye a tavalyinál.

„Én hiszek Istenben, és Isten azt akarta, hogy így történjen. Bízom abban, hogy minden azért történt, hogy a következő csapatomhoz odakerüljek. Remélem, hogy ott sikeres leszek majd.” Ezek voltak Waltner Róbert utolsó szavai abban a fél évvel ezelőtti, rendkívül őszinte videointerjúban, amelyben futballista- és edzői pályafutása eddig nem hallott kalandjairól is mesélt.


A 47 éves, pro-licences szakember 2023. február 13-án távozott Paksról és 2024. június 19-én nevezték ki az NB II-be frissen feljutott Szentlőrinc vezetőedzőjének. Így 16 hónapja volt arra, hogy kipihenje magát, és közben felkészüljön a következő munkájára.

Jóban lett az asztaliteniszezőkkel

Az NB1.hu ezúttal arról kérdezte a korábbi hatszoros válogatott labdarúgót, hogy miként élte meg a két edzősködés közötti időszakot. „Szenzációsan jólesett, nagyon élveztem” – mosolyodott el Waltner, aki a focitól nem került ugyan távol, de sikerült megismernie közelebbről egy másik sportágat.

Hetente három pingpongedzésen vettem részt, és roppant boldog vagyok, hogy sikerült megismernem egy teljesen új közeget.

„Egy olyat, amely nagyon eltér a labdarúgás közegétől. Jó volt egy kicsit kiszakadni a futballból, sikerült feltöltődnöm, kikapcsolódnom. Pozitív volt ez az időszak, amíg nem volt munkám, de most nagyon örülök, hogy újra edzéseket tarthatok. De nagyon szükségem volt erre a pihenőre, mert most ismét úgy érzem, hogy tele vagyok energiával. Élveztem az edzőmeccseket, úgyhogy minden nagyon jó” – nyilatkozta a szakember.

Waltner Róbert Kaposváron él a családjával, így kifejezetten örült annak, hogy a somogyi megyeszékhelytől mindössze 50 kilométerre fekvő, hatezres lélekszámú Szentlőrinctől kapott ajánlatot.

A család az első

„Nekem a család az első, az is marad mindig. Minden nap haza tudok menni, és láthatom a gyerekeimet és a feleségemet, ez pedig mindennél fontosabb a számomra. Hála Istennek, hogy erre lehetőségem van. Sok játékos vacillál, amikor a Szentlőrinc szóba kerül, amikor pedig csatlakoznak a csapathoz, az első naptól kezdve odavannak az itteni hangulatért. Paks is egy kisváros volt, de Szentlőrinc még kisebb, én pedig már most remekül érzem magam, amikor itt vagyok. Szentlőrincen sok olyan dolog nincs meg, ami a nagy kluboknál megvan, viszont sok különleges dolgot csak itt tapasztalhatsz meg, olyanokat, amelyeket a nagyoknál nem.”

Remek emberek dolgoznak a klubnál, a városban az emberek nagyon-nagyon barátságosak, és minden nap úgy megyek edzésre, hogy várom.

„A városban van egy kedvenc ABC-m, ahová minden nap bemegyek, elbeszélgetek az eladóval. Nagyon jól érzem magam, és fantasztikusak a benyomásaim a Szentlőrincről” – fogalmazott Waltner, majd rátért a mostai csapatépítésének a részleteire.

„Nagyon sok dolog nekem ösztönösen jön, miközben tudatosan teszek rengeteg mindent a játékosok motiválásától kezdve a csapat szakmai felépítéséig. Utóbbi, úgy tűnik, Szentlőrincen lesz a legnehezebb az eddigi csapataim közül. Méghozzá azért, mert nagyon sok játékosnak lejárt a szerződése, sok próbajátékos járt már itt, de még nem alakult ki a végleges keret, miközben hamarosan kezdődik a bajnokság. De pörögnek az események, bízom benne, hogy minden rendben lesz az Ajka elleni szezonrajtra. Például azért, mert még több kiváló játékos érkezésére is jó esély van” – mondta a vezetőedző, hozzátéve, hogy újoncként nem nagyon lehet más az első számú célkitűzésük, mint a bennmaradás.

A Szentlőrinc négy edzőmeccset játszott júliusban. A Kaposvártól 2-1-re kikapott, majd 6-1-re kitütötte a Pécset, utána pedig 1-1-re végzett a Kozármislennyel, végezetül pedig 3-1-re kikapott a horvát Bijelo Brdótól. Waltner szerint ugyanakkor ezen eredményekből semmilyen következtetést nem lehet levonni.

Erősebb lett a 16 csapatos NB II

A hatékony csapatépítésben már csak azért is bízik, mert mindig is hamar megtalálta a játékosokkal a közös hangot, most is jó velük a munkakapcsolata.

„A Szentlőrinc korábban is szerepelt már az NB II-ben, és úgy is sikerült bennmaradnia, hogy nem volt olyan erős a játékosállománya. Remélem, ez nekünk is sikerülni fog” – bizakodik a szakember, aki szerint mindenképp nagy kihívásnak ígérkezik a következő szezon.

„Hiszen, ha megnézzük, hogy az itt lévő játékosoknak a többi csapathoz képest milyen NB II-es tapasztalata van, láthatjuk, hogy nem sok.”

Az NB II és az NB III között nagyon nagy a különbség, utóbbiban sokan még dolgoznak is a futball mellett, és sokszor a 16-17 évesek is lehetőséget kapnak.

„Az NB II profi, komoly bajnokság, ráadásul 16 csapattal. A tavalyi négy kiesőből a jó játékosokat elkapkodták, így még erősebb lett ez a 16 klub, így a mostani erősebb bajnokság, mint a tavalyi 20 csapatos.”

Van tehát még bőven teendő, és csak az út elején jár a Szentlőrinc, amelynél tudhatják, az ambiciózus Waltner Róbert neve a biztosíték arra, hogy a klub üde színfoltja legyen a következő idénynek.

„Remélem, várják a szentlőrinci szurkolók az NB II-es meccseket, aztán bízzunk egy olyan szereplésben, hogy boldogok legyenek a meccsek után” – mutatott rá a követendő irányra a csapat új vezetőedzője.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC