nb1.hu

Magyar Kupa: tudja a volt kispesti, kire kell a legjobban figyelniük

A bajnokságban utolsó fogadja az utolsó előttit.

Kedden a Vasas és a Budapest Honvéd összecsapásával folytatódik a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntője, kezdés 19 órakor. A továbbjutó kiléte egy mérkőzésen dől el. A legjobb 16 között egy meccset már a múlt héten lejátszottak, a Mezőkövesd az MTK elleni 2-0-s győzelmével biztosította a helyét a negyeddöntőben.

A MÚLT

A Vasas-Honvéd mindig kiemelt rangadó, mert a magyar labdarúgás fontos klubjai csatáznak egymás ellen. Az angyalföldiek hatszor végeztek az élen az NB I-ben, négyszer hódították el a Magyar Kupát. A Kispest sokkal eredményesebb: tizennégyszeres bajnok, nyolcszoros kupagyőztes.

Ebben a sorozatban eddig 14 alkalommal találkozott egymás ellen a két csapat. A piros-kékek hatszor győztek, ötször kikaptak, háromszor döntetlen lett a végeredmény.

VÁRAKOZÁSOK

VASAS

Hidi Patrik volt az utolsó, olyan saját nevelésű játékosa a Kispestnek, aki még nem a Magyar Futball Akadémiáról került fel az első csapathoz. A nyáron azonban a Vasashoz igazolt.

Nehéz mérkőzésre számítunk a Honvéd ellen, hiszen idén már kétszer is összecsaptunk velük, és mindkét alkalommal kemény ütközet alakult ki

– kezdte Hidi a klubhonlapnak.

„Kiélezett lesz ez a meccs is, ahogy az elmúlt két tavaszi bajnoki találkozó is volt, ahol két nagyon erős csapat ellen sikerült egy-egy pontot szerezni. A Puskás elleni zárulhatott volna akár győzelemmel is, de összességében úgy érzem, előrelépett a csapat az őszi teljesítményhez képest. A védekezésünk – úgy látom – összeállt, a rúgott gólok hiányoznak igazán. Szeretnénk továbbjutni a kupában, hiszen amellett, hogy a bajnoki tabellán is feljebb kell lépnünk, itt is szeretnénk minél tovább menetelni.”

A mélységi hatos azt is elárulta, kire kell a legjobban odafigyelniük a vendégek közül.

„Már egy ideje – a verseny ezen szakaszában – 90-120 perc áll rendelkezésre a továbbjutás kiharcolására. Hazai pályán domináns játékkal kell előrukkolnunk, és lehetőleg rendes játékidőn belül ki kell harcolnunk a továbbjutást. Hétközi mérkőzésként nem könnyen jósolható meg bármelyik fél összeállítása, de azt tudjuk, hogy elöl Lukicsra nagyon kell figyelnünk, ő termeli a Honvéd góljainak nagy részét, így őt mindenképp hatástalanítanunk kell.”

HONVÉD

Dean Klafuric három hónapja a kispestiek szakvezetője. Véleménye szerint „felismerhető jelei vannak a fejlődésnek, amelyet eddig csak időszakosan sikerült megmutatniuk, de bízik benne, hogy ezek a stílusjegyek tartósan láthatóak lesznek” – jelentette a kispestiek honlapja.

Kezd láthatóvá válni mindaz, amit szeretnénk látni a csapattól, de egyáltalán nem mondanám, hogy elégedett vagyok. Mindez persze természetesen, hiszen védekezésben és támadásban mutatott játékunk korántsem tökéletes még, sokat kell dolgozni rajta, de a haladás látható.

A szakvezető így folytatta:

„Nem szabad azt hinnünk, hogy ugyan azzal a Vasassal találjuk szembe magunkat február 7-én, sok meccsüket láttam idén, egy szervezett, kvalitásokkal teli csapatnak tűntek a Ferencváros és a PAFC elleni bajnokijuk alkalmával. A kupasorozat lehetőséget ad nekünk arra, hogy bár hasonlóan nyomás alatt, de többet kísérletezhessünk a mérkőzéseken, mondhatni több mozgásterünk van. Analizáltuk a játékukat és megpróbáljuk majd a találkozón a mi akaratunkat rájuk erőltetni, a stílusunkat egyre látványosabban megcsillogtatni, teljes kontroll alatt tartani a meccset, amire eddig is törekedtünk.”

TOVÁBBI PROGRAM – SZERDA

13.00: Monor (NB III)–Paksi FC
13.00: Békéscsaba 1912 Előre (NB II)–ZTE FC
13.00: Iváncsa KSE (NB III)–Budafoki MTE (NB II)
13.00: ESMTK (NB III)–Kisvárda Master Good
19.00: ETO FC Győr (NB II)–Debreceni VSC (Tv: M4 Sport)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC