nb1.hu

Lezárta a szerencsétlen periódust Csercseszov, fél éve nem látott ilyen Fradit Klafuric – reakciók

Bejött a Kecskemét húzása, rövidzárlat volt a kövesd és a ZTE játékában.

Kecskemét-ZTE 3-0

 

Szabó István (Kecskemét): A héten különösen sokat foglalkoztunk a ZTE játékával, hiszen Magyarországon viszonylag ismeretlen stílust képvisel. Mindig agresszívan támadnak le, de észrevettem, hogy a passzsávokat nem védik, inkább emberre mennek. Ezt akartuk kihasználni, és amit elterveztünk, a meccs elejétől végig érvényesíteni is tudtuk. Kombinatívan, jól játszottunk, különösen Vágó és Banó-Szabó nyújtott kimagasló teljesítményt. A három pont sorsát eldöntötte, hogy az üres területekbe remekül mozogtunk be, szép megoldásaink voltak elől. A Zalaegerszegnek nem sok olyan mérkőzése volt az idei szezonban, amikor ennyire nem tudta megvalósítani a saját stílusát. Ez minket dicsér, teljesen megérdemelten győztünk!

Ricardo Moniz (ZTE): Elsőként is gratulálok a Kecskemétnek, megérdemelten győzött. Tudtuk, hogy jó sorozatban van a KTE, így arra kértem a játékosaimat, hogy magasan támadjuk le ellenfelünket. Az első percekben azonban láttam, hogy nem fogjuk tudni megtörni a hazaiak játékát. Szerettük volna a tizenhatosunkon kívül tartani a labdát, de több pontrúgás után is mögénk tudott kerülni a Kecskemét. A letámadás a csatároknál kezdődik, de két támadónk nem tudott megfelelő nyomást helyezni a hazai védőkre, visszaszorultunk a saját kapunk elé, és ez vezetett ahhoz, hogy hamar kétgólos hátrányba kerültünk. Volt pár helyzetünk az első félidőben, de ezek nem voltak elég hatékonyak és elnézve a KTE játékát, csak abban reménykedtünk, hogy a szünetig nem kapunk újabb gólt. Mivel két csatárom, Ikoba és Szalay sem teljesített jól, a szünetben Klauszt és Némethet cseréltem be, akik frissítést jelentettek számunkra. Ha Klausz belövi a ziccerét, máshogy is alakulhatott volna a meccs, hiszen legutóbb Újpesten is bizonyítottuk, hogy fel tudunk állni 0-2-ről. A harmadik hazai gól viszont végleg megtört minket. Érzékeny vereséget szenvedtünk, mert nem tudtunk a saját stílusunkban futballozni. Még a Ferencváros, de a Fehérvár és a Puskás Akadémia ellen is úgy játszottunk, ahogy akartunk, ma viszont semmit sem valósítottunk meg abból, amit elterveztünk. Holnaptól újult erővel előre kell néznünk, hiszen fontos bajnoki meccsek és kupadöntő is vár ránk.

Mezőkövesd-Vasas 1-4

 

Kuttor Attila (Mezőkövesd): Volt egy rövidzárlat, amiből fordított az ellenfél utána már nem tudtunk újítani. Nem volt benne a mérkőzés elején, hogy ez így fog végződni. Megbüntettek minket. Azok a hibák amit ma büntetet a Vasas, azt ki kell javítanunk.Sok apróság ami ide vezetett. (M4 Sport)

Desits Szilárd (Vasas): Úgy gondolom, hogy már a múlt heti mérkőzésen is a csapat szervezett volt. Az a mérkőzés nem úgy sült el, ahogy szerettük volna, De megvoltak azok az alapok amire lehet építeni hosszútávon. Ma is ezek az alapok voltak meg és frissültek a játékosok tisztultak a fejek és ez most eredményre vezetett. A mérkőzés eleje nem volt meggyőző, de rendeztük a sorokat a szünetben és sikerült fordítani. (M4 Sport)

 

FTC-Honvéd 3-0

 

Sztanyiszlav Csercseszov (FTC): Nem feltétlenül nehéz volt a Honvéd legyőzésével magunk mögött hagyott periódus, hanem kicsit szerencsétlen. Az utóbbi hetekben sok sérültünk volt, több párharcot nem sikerült megnyernünk, ebbe belejátszott kicsit a szerencsétlenség is. A nehéz periódus nem ilyen. Láttam, hogyan edzenek a fiúk napról napra, szerintem a nehéz periódus az, ha nincs meg az akarat sem. A fociban benne van az, hogy nem tud mindig nyerni az ember. Megérdemelt győzelmet értünk el, örülök, hogy a drukkerek mögöttünk álltak. Mint azt már elmondtam, a Ferencvárosnak vannak a legjobb szurkolói a világon, köszönjük, hogy ezúttal is támogattak minket.

Dean Klafuric (Honvéd): Az eredmény miatt természetesen csalódottak vagyunk, a Fradinak gratulálok a győzelemhez. A mérkőzés elején kompaktabbak voltunk, mint a találkozó hátralévő részében. Túl mélyen védekeztünk és talán kicsit félénkek is voltunk, nem ezzel a mentalitással szerettünk volna pályára lépni, de a Fradi rendkívül jól játszott a mai napon, úgy gondolom, hogy az utóbbi hat hónapban nem láttam ilyen jól játszani a Ferencvárost, mint most ellenünk. Akaratban, energiában és a támadó mutatókban is kiválóan teljesítettek, ez volt a kulcsa a győzelmüknek. 

 

 

nb1 Tabella M GY D V GK P
1.MTK Budapest7 4 2 1 5 14
2.DVTK7 4 1 2 6 13
3.DVSC6 4 0 2 4 12
4.Paksi FC6 3 2 1 2 11
5.Puskás Akadémia FC7 3 2 2 -1 11
6.Újpest FC7 3 2 2 -2 11
7.Ferencvárosi TC4 3 0 1 10 9
8.Kecskeméti TE6 3 0 3 1 9
9.Fehérvár FC6 1 1 4 -4 4
10.Mezőkövesd Zsóry FC6 1 1 4 -6 4
11.Kisvárda Master Good6 1 1 4 -6 4
12.ZTE FC6 1 0 5 -9 3
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC