nb1.hu

Két vidéki fellegvár szintet léphet, de az FTC-t meglepő kiscsapat is bizakodhat

Az egyik bajnokesélyes megtorpant, ez pedig sokba kerülhet.

Ebben az idényben négy csoportban zajlik a küzdelem az NB III-ban, de ez nem azt jelenti, hogy négy gárda jut fel a másodosztályba. Az MLSZ úgy döntött, hogy a csoportgyőztesekre még vár egy oda-visszavágós párharc, és az a két csapat, amelyik ezt az akadályt sikerrel veszi, készülhet az NB II-re. Cikkünkben megvizsgáltuk, hogy az élen telelő klubok idén eddig milyen teljesítményt nyújtottak.

ÉSZAK-KELETI CSOPORT

A Putnoknak az őszi hajrá nem sikerült valami fényesen, hiszen az utolsó három fellépésén mindössze egy pontot szerzett. A drukkerek abban bízhattak, hogy a szünet jól jön Szala Ákos legénységének, ám 2024-ben is becsúsztak váratlan eredmények. A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyeiek ezt az évet egy tiszaújvárosi fiaskóval indították, nem sokkal később pedig a jelenleg 12. helyen álló Hatvan fektette őket két vállra, majd az Újpest otthonában úgy játszottak 3-3-as döntetlent, hogy a lila-fehérektől Mari Zoltán a 92. percben állította be a végeredményt. A putnokiak az előző fordulóban a képzeletbeli dobogó második fokán álló Kisvárdával nem bírtak, a végeredmény 0-0 lett. A Putnok még mindig vezeti a tabellát, ám ugyanannyi pontja van, mint a Kisvárda II-nek, sőt, a harmadik Cigánd hátránya is mindössze három pont. Még nem kell temetni a putnokiakat, de több botlás már nem igazán fér bele.

A Kispesten tanultakat is igyekszik alkalmazni az NB III-as csodacsapat edzője

DÉL-KELETI CSOPORT

Tavaly nyáron letargikus állapotba kerülhettek a békéscsabai szimpatizánsok, ugyanis a lila-fehér csapat búcsúzott az NB II-től. A jelek szerint a viharsarkiak „nem akarják sokáig szívni a harmadosztály levegőjét”, mivel az őszi idényben tizenöt győzelem mellett csak egy-egy döntetlen és vereség rondított bele a makulátlan mérlegbe. Idén sem lassítottak Csató Sándor tanítványai, akiknek 7 egység a fórjuk a második ESMTK-val szemben. Minden szempontból kiemelkedik a Békéscsaba, ugyanis a legtöbb pontot gyűjtötte (hatvanötöt), a legtöbb találatot lőtte (hetvenegyet) és a legkevesebb gólt kapta (tizenhetet). Ezeket a mutatókat figyelve kijelenthető, hogy csak az a kérdés, mikor válik matematikailag biztossá a békéscsabaiak elsősége.

„Nagyon mélyről kellett visszajönnünk” – interjú a lilák újra NB I-be vágyó kapusával

ÉSZAK-NYUGATI CSOPORT

A Tatabánya az őszt nyolc veretlenül megvívott ütközettel zárta, így első helyezettként mehetett a szünetre. A téli átigazolási időszak egyik legnagyobb átigazolási bombáját is a tatabányaiak robbantották Dragóner Attila megszerzésével. Dragóner fejlesztési vezetőként segítheti az egykori vidéki fellegvárat. A Tatabánya ugyan három fellépésén sem nyert idén (kikapott a Budaörstől, aztán a Gyirmót és a Bicske elleni találkozója remivel végződött), ennek ellenére a fórja így is nőtt a második Veszprémmel és a harmadik Bicskével szemben, jelenleg hat pont választja el az üldözőktől az éllovast. Április végén a Veszprém elleni rangadó vár Gyürki Gergő fiaira, akik ha ezt is behúzzák, akkor nagyon közel kerülnének az NB II-es osztályozóhoz.

Válogatott játékosát és Kiprich József fiát is jellemezte a vidéki fellegvár ifjú edzője

DÉL-NYUGATI CSOPORT

Az iváncsai labdarúgással kapcsolatban sokaknak egy 2022-es kupameccs jut az eszébe. Ez nem meglepő, ugyanis 2022 októberében a Fejér vármegyei kiscsapat hosszabbítás után búcsúztatta a Ferencvárost. Az Iváncsa ebben az idényben újabb nagy tettre készül, ám ezúttal a bajnokságban. Tóth András csapata ugyan az ősszel ugyanannyi pontot szerzett, mint a Szentlőrinc, de több sikere miatt az élen telelhetett. A 24. játéknap után már nem csak nüansznyi differencia dönt az első helyről, ugyanis az Iváncsa előnye négy egység. Érdekesség, hogy a második helyezett Szentlőrinc a mostani szezonban még nem kapott ki, de az eddigi hat döntetlenért mégis nagy árat fizethet. Benne van a pakliban, hogy május 12-én kiegyenesedik a kérdőjel, ugyanis ekkor Iváncsa-Szentlőrinc rangadót rendeznek.

„Nem sok tréner vállalta volna el ezt a feladatot” – interjú az NB II-be igyekvő élcsapat edzőjével

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC