nb1.hu

Jovetics többet várt a Fraditól a visszavágón

A görögök csatára úgy véli, a Ferencváros jobban futballozott a párharc első mérkőzésén.

Az Olympiakosz hazai 1-0-s sikere után a Groupama Arénában is győzni tudott, amivel kettős győzelemmel ütötte ki a Ferencvárost az Európa-konferencialigából. A találkozó után a görög csapat montenegrói támadója, Sztevan Jovetics válaszolt a magyar újságírók kérdéseire. A korábbi Manchester City-játékos rövid időn belül másodszor járt Magyarországon, a novemberi Eb-selejtezővel ellentétben most azonban győzelmet és továbbjutást ünnepelhetett.

„Remekül érzem magam, hisz nyerni mindig jó. Egy jó csapattal játszottunk egy küzdelmes mérkőzést. Nagyon jó pillanatban szereztünk gólt, több lehetőségünk is volt, úgyhogy azt gondolom, megérdemeltük a győzelmet. Jó munkát végeztünk, de jön a következő kihívás. Az mindenképp jó, hogy nem kaptunk gólt a párharc során, ez növeli a csapatunk önbizalmát” – értékelt Jovetics.

A csereként beálló csatár azt is elárulta, mennyire lepte meg őket hogy az FTC két csatáros felállást választott. „Az igazat megvallva nem nagyon. Tudtuk, hogy mivel ők vannak hátrányban, nekik kell majd kezdeményezőleg fellépni. Számítottunk erre, és úgy érzem jól zártuk a területeket, kontrollálni tudtuk a játékot” – mondta. Az újságírók kérdésére Jovetics a párharc két felvonását is összehasonlította.”Én úgy éreztem, hogy az odavágón nyújtott jobb játékot a Fradi, a mai meccsen többet vártam tőlük. De ez érthető, hiszen nyomást tudtunk rájuk gyakorolni, és mi vagyunk a rutinosabb csapat” – vélekedett.

A montenegrói labdarúgó a lelátói hangulatot dicsérte, ugyanakkor elmondta, a görög bajnokik felkészítik őket az ilyen légkörre. „Remek volt a hangulat, de ehhez Görögországban hozzá vagyunk szokva. Ott minden derbin ilyen, vagy talán még erősebb atmoszféra van, de a mai is nagyszerű volt” – fogalmazott.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC