nb1.hu

„Telt ház, Jovetics, Szoboszlai, nekem biztos ez volt életem meccse”

A montenegrói válogatott kisvárdai légiósa, Driton Camaj válaszolt az NB1.hu kérdéseire az Eb-selejtező után.

Mint ismert, 3-1-es győzelemmel zárta a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozatát a magyar válogatott Montenegró ellen. A mieink így csoportelsőként jutottak ki a kontinensviadalra, míg Sztevan Jovetics és csapata lemaradnak a tornáról. A mérkőzés után egy a magyar pályák számára ismerős arc, a Kisvárdán légióskodó Driton Camaj értékelte a meccset az NB1.hu-nak

„Számomra különösen fontos volt ez a meccs, hiszen már évek óta Magyarországon futballozom. Mindenek előtt szeretnék gratulálni a magyaroknak. Megérdemlik, nemcsak a kijutást, de a csoportelsőséget is, hiszen oda-vissza megverték Szerbiát. Ilyen ellenféllel szemben, egy ilyen stadionban és hangulatban játszani mindig öröm” – kezdte sportszerűen az értékelést a Kisvárda szélsője, aki szerint csapata jól kezdett a Puskásban.

„Úgy érzem, jól kezdtük a meccset, a vezetést is sikerült megszerezni. Utána viszont elkezdtünk azzal foglalkozni, hogy hogy áll a szerbek mérkőzése. Egyik pillanatban még nyerésre, a következőben már vesztésre álltak, és sajnos velünk is ugyanez történt. Nehéz úgy játszani, hogy nemcsak a saját teljesítményedtől függ a sorsod. Elhullajtottunk néhány fontos pontot a selejtezők során, például Litvániában is, ezekből tanulni kell, és menni tovább az úton” – mondta a nyolc mérkőzéses selejtezősorozatról Camaj.

Camaj a válogatottban
Driton Camaj 2020 óta játszik Kisvárdán, a válogatottban 2022-ben mutatkozott be (Fotó: Filip Filipovic/Getty Images)

Az immár tizenkétszeres montenegrói válogatott játékos karrierje mérföldköveként tekint a vasárnapi meccsre, amely több szempontból is lenyűgözte őt.

„Ez a top szint. Nekem biztos, hogy ez volt életem legkomolyabb mérkőzése. Több mint 60 ezer ember előtt játszhattam, miközben olyan játékosok mellett és ellen mint Sztevan Jovetics, Sztefan Szavics és Szoboszlai Dominik. Azt persze nagyon sajnálom, hogy a kijutást nem tudtuk kiharcolni” – fogalmazott.

A Kisvárda labdarúgójára a válogatott szünet után ismét fontos meccsek várnak, hiszen klubja jelenleg sereghajtó az OTP Bank Ligában.

„Igyekszem annyi pozitív töltetet magammal vinni a klubomhoz, amennyit csak tudok, hiszen nehéz időszakban vagyunk. Szombaton az MTK-val játszunk, amely nehéz ellenfél lesz, de nincs mese szombattól el kell kezdenünk gyűjtögetni a győzelmeket” – tekintett a jövőbe Camaj.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC