nb1.hu

Horváth Ferencék távozásának a legfontosabb okai

Szomorú részletekkel szolgált az ügyvezető.

Nagyon nehéz pénzügyi helyzetbe került az NB III Közép csoport harmadik helyén álló Dunaújváros. Csütörtökön beszámoltunk róla, hogy távozik Horváth Ferenc vezetőedző, aki mellett több meghatározó játékos is búcsúzik, a névsor még további nevekkel bővülhet. A Fejér megyei együttes komoly célokkal vágott neki ősszel a bajnokságnak, de a téli szünetre teljesen szertefoszlott minden álma és terve. 

A dunaújvárosi klub ügyvezetője, Dobos Barna a duol.hu-nak nyilatkozott a jelenlegi helyzetről és arról, hogy ilyen feltételek mellett, milyen célokkal vágnak neki a tavaszi idénynek. 

 

„Az erre a bajnoki évre tervezett költségvetést nem tudtuk realizálni. Nem lehetett tovább várni, így egy olyan döntést kellett meghozni, hogy ne kerüljön veszélybe a klub léte, és valamilyen formában mentsük meg ezt az évet. Ennek értelmében a felnőttcsapat játékosainak és munkatársainak döntő többsége a jövőben máshol fog szerepelni. Ha ezt nem tettük volna meg, gazdaságilag nagy bajba került volna a klub. Nem tudtuk tovább a meglévő státuszban tartani a játékosokat” – kezdte a beszélgetést Dobos Barna. 

AZ ELMARADÁSOKRÓL

– Az egyértelmű, hogy ami tartozása van a klubnak a játékosok, valamint a szakmai stáb felé azt ki kell fizetni. Ehhez kellett az a döntés, hogy a tavaszi idénynek más összetételű csapattal vágunk majd neki. 

HOGYAN TOVÁBB…

– Több idősebb játékos is szeretne valamilyen formában maradni, de minden bizonnyal döntő többségben a fiatalok kapnak majd nagyobb szerepet a tavasszal. Most próbáljuk meg kialakítani azt a játékoskeretet, amellyel nekivágunk a folytatásnak. Szeretnénk igazolni is, de a téli időszakban ez nem egyszerű feladat. Mivel nincs nagyon más lehetőségünk az edzőkérdést házon belül oldjuk meg. Úgy néz ki, hogy rám marad ez a feladat. Természetesen juttatás nélkül. 

AZ UTÁNPÓTLÁS HELYZETE

– Bár a megnövekedett energiaárak mellett nem egyszerű a helyzet, de az alapvető működés biztosított az utánpótlásban, ami biztosíték arra, hogy befejezzük ezt a bajnoki évet. Nem mondtunk le arról, hogy a felnőtt- és az utánpótláscsapatok számára támogatókat találjunk. Szeretnénk, ha a városban nagyobb társadalmi szerepvállalás lenne a nagyobb vállalatok és a kisebb cégek részéről. 

– A kialakult helyzetben milyen célokat lehet megfogalmazni a harmadosztály tavaszi folytatására? 

A CÉLOK

– Ilyen körülmények között nem lehet más célunk, mint az életben maradás. A felnőttcsapatnak be kell fejeznie a szezont. Matematikailag előfordulhat, hogy kiesik a csapat az NB III-ból, azonban gyakorlatilag nem gondolnám, hogy annyira felborulnának az erőviszonyok, hogy a vetélytársak a reálisnál több pontot szerezzenek. Azonban a futballban bármi előfordulhat. 

JÖN AZ MTK II

– Az idénynyitón mindenféleképpen szeretnénk helytállni, de a napokban kialakítandó keret minősége döntőben befolyásolja majd az eredményességünket.

A távozó játékosok közül, eddig biztossá vált, hogy Csiki Norbert külföldre igazol, Novák Zsombor és Kesztyűs Máté a Szentlőrinc SE játékosa lett, Papp Máté a III. Ker. TVE gárdájához távozott, Gosztonyi András megegyezett a Mórral, Tóth Gábor és Irimiás Gergő pedig befejezte a pályafutását.

A váltás kényszerű okairól Dobos Barna ügyvezető nyilatkozott, a linkre kattintva érhető el.

 

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC