nb1.hu

Segít a Vidi, Horváth Ferencék célja a feljutás

A csapatot működtető gazdasági társaság vezetője nyilatkozott.

Egy győzelem és egy döntetlen eddig a mérlege a Közép-csoportban szereplő Dunaújvárosnak, amióta a nyáron átvette a csapat irányítását az a Horváth Ferenc, aki előtte februárig a Honvéd vezetőedzője volt.
 
Dobos Barna, a csapatot működtető gazdasági társaság vezetője a duol-hu-nak a gárda céljairól nyilatkozott.
 
„Miután a stadion működtetését is átvettük, annyi munkám lett, hogy az edzősködés már nem fér bele, a jelentős élvonalbeli múlttal rendelkező, ugyanakkor még fiatal, legutóbb Kispesten dolgozó Horváth Ferencet bíztuk meg a csapat vezetésével, remélem, vele elérjük céljainkat, kiharcoljuk a feljutást. Azért őt választottuk, mert meggyőződésünk, képes új impulzusokat adni a fiúknak. A célunk az, hogy két éven belül NB II-es csapatunk legyen, ha már az első szezonban összejönne, annak természetesen nagyon örülnénk. A bajnokságban döntetlennel kezdtünk, a Paks II ellen hazai pályán 1–1-re végeztünk, majd az MTK második csapatát vertük idegenben 2–0-ra. Múlt hétvégén továbblépünk a Magyar Kupában, a BKV Előrét magabiztosan, 5–2-re győztük le hazai pályán.”
 
Dobos nagyon reméli, a két évtizede épülő stadion rövidesen teljesen elkészül, birtokba vehetik a fejépület irodáit, öltözőit, méltó körülmények között készülhetnek a futballisták, dolgozhatnak a klub alkalmazottai. Majd kiemelte, együttműködésbe kezdtek a MOL Fehérvárral, ahol tavaly Sallói István lett a sportigazgató, vele mindig harmonikusan dolgozott, nem csak Zalában, előzőleg Újvárosban is, „Salec” fél éven át náluk tevékenykedett, az NB II-es gárdánál. 
 
„Ahhoz, hogy a fehérváriakkal még szorosabbra fűzzük az együttműködést – amiből sokat profitálhatnánk –, fel kellene jutni a második ligába. Az ezredforduló sikercsapatának felépítésében hatalmas szerepe volt Szabó Józsefnek, az akkori klubelnöknek, neki nem csak a futball, az összes bajnoki aranyat nyerő csapatsport sokat köszönhet. Tervezzük, felkérjük tiszteletbeli elnöknek, biztosan akadnak a jelenben is jó meglátásai, amiket érdemes megszívlelni. Szeretnénk, ha rajta kívül mások is visszatérnének közénk a meccsekre, akik egykor sokat segítettek az újvárosi labdarúgás felemelkedésében.”

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC