nb1.hu

Elérte a lélektani határt a Kecskemét, dicsért a Kisvárda edzője – reakciók

Szomorkodtak a Loki játékosok a mérkőzés után.

Szombaton három mérkőzést rendeztek az NB I 18. fordulójában. A lefújást követően értékeltek a vezetőedzők. 

Paks-Kecskemét 0-0 

Waltner Róbert(Paks): „Megtettünk mindent a győzelem érdekében. Ha jól emlékszem egy nagy helyzete volt a Kecskemétnek az a kapufa a végén. Az első félidőben nekünk is volt egy kapufánk. Az első játékrészben jobban játszottunk, de nagyon nagy szembe szél volt. Ilyen körülmények között, hogy, így fújt a szél nagyon nehéz volt folyamatos játékot kialakítani. Amúgy is a Kecskemét az egyik legjobban védekező csapat a bajnokságban, mindig nehéz feltörni a  védelmét. A Második félidőben két-három lehetőségünk volt, ami ha pár centivel pontosabb akkor győzhettünk volna. Bízom benne, hogy szerdán a kupában továbbjutunk és Debrecenben megszerezzük az első győzelmünket tavasszal.”

Szabó István(Kecskemét):

Örülök az egy pontnak, mert ezzel elértük a 30 pontos lélektani határt is.

„Két mérkőzésen szereztünk eddig négy pontot a Paks ellen, ami szintén pozitívum, ennek szintén örülhetünk. Az első félidővel ezzel együtt nem voltam megelégedve, mert a Paks sokkal jobban alkalmazkodott a nehéz időjáráshoz, ennyit jelent talán az a rutin, ami náluk már megvan. A szél hiába támogatott minket, nem tudtunk dominálni. A szünet hosszúra is nyúlt, volt mit átbeszélnünk ebben a helyzetben. Annak különösen örülök, hogy nem kaptunk gólt, mert ez kevés csapatnak sikerül. A döntetlent reálisnak érzem, mert mindkét csapatnak volt helyzete, de talán igazságtalan lett volna, ha bármelyik is nyer ma. Bízom benne, hogy a folytatásban majd jobban is tudunk még játszani ennél.”

 

Honvéd-Kisvárda 1-1 (0-0)

Dean Klafuric(Honvéd): „Természetesen csalódott vagyok, hiszen minden meccshez úgy állunk hozzá, hogy megszeretnénk nyerni. Ennek ellenére igazságos döntetlen született. Az első félidőben voltak lehetőségeink, majd a gólunk után az ellenfél jobban nyomott. A probléma az volt, hogy támadásban nem tudtunk többet nyújtani.”

Török László(Kisvárda): „Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, rögtön lehetőségekkel helyzetekkel. A védekezésben voltak hibáink, az ilyen volt a Honvéd vezető találata is. Ettől függetlenül dicséret illeti a csapatot, hogy a kapott gól után is aktív támadó játékot mutattunk. A cserék jól szálltak be. A támadószekciót akartuk erősíteni sikerült is egyenlíteni és az 1-1 után is megvoltak a lehetőségek, amelyek sajnos most nem mentek be. Több volt a mérkőzésben, de egy pont is pont.”

 

Vidi-DVSC 1-1 (0-1)

Toldi Gábor(Vidi): „Jól kezdtük a mérkőzést, voltak lehetőségeink is. Elkerülhető gólt kaptunk, de jól reagáltunk, és a második félidő elején tudtunk egyenlíteni. Igazságosnak mondható a döntetlen, de keserű a szánk íze, nyerhettünk volna.”

Srdjan Blagojevic(DVSC): „Nehéz mérkőzés volt, erős ellenféllel játszottunk. Nem úgy kezdtünk, ahogy szerettük volna, de 20 perc után felvettük a játék ritmusát. A második félidő elején jól futballoztunk, mégis gólt kaptunk, ami megváltoztatta a játék képét. A hajrában volt esélyünk a győzelemre, igaz, a hazaiaknak is. A meccs után az öltözőben azt tapasztaltam, hogy a játékosok szomorúak, s ez az, amit látni akarok: ne elégedjenek meg a döntetlennel.”

Megosztás:
Kapcsolódó hírek