nb1.hu

Honvéd-Kisvárda: megbosszulták magukat a kimaradó ziccerek

A kispestiek büntetése miatt csak gyerekek lehettek a lelátón.

Honvéd-Kisvárda 1-1 (0-0)

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

48. perc: Mitrovics baloldali beadása után, Csirkovicshoz kerül a labda, aki 20 méterről lőtt kapura. Lövése gyengére sikeredik, de ennek köszönhetően Lukics letudta venni a labdát. A szerb támadó zavartalanul öt méterről lőhetett a bal alsó sarokba 1-0!

 73. perc: 25 méterről eresztett el egy kapus szempontból kellemetlen lövést Szpaszics, a Szappanosról kipattanó labdára, a leggyorsabban Ilievszki reagált, aki jobb talppal elhúzta a labdát a kispesti kapus mellett és 3 méterről az üres kapuba passzolt. 1-1!

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: MARIO ILIEVSZKI

A Kisvárda támadója csereként beállva nagyon veszélyesen játszott. A 73. percben szerzett találatával pontot mentett csapatának, de az utolsó percekben, akár a győzelem is meg lehetett volna, azonban nagy helyzetben hibázott Ilievszki.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A KIMARADÓ KISVÁRDA HELYZETEK

Rengeteg helyzetet kihagyott a vendég együttes. A második félidőben több ziccer is adódott a vendégek előtt. Mesanovic, Hej és Ilievszki is többször betalálhatott volna. Végül Ilievszki találatának köszönhetően ponttal távozik a Kisvárda a fővárosból, de a helyzetek alapján ebben több volt. 

 

JEGYZŐKÖNYV:

OTP Bank Liga, 18. forduló:

Budapest Honvéd FC-Kisvárda Master Good 1-1 (0-0)

Bozsik Aréna, v.: Antal

gólszerzők: 

Lukic (48.), illetve Ilievski (73.)

sárga lap:

Prenga (34.), illetve Melnyik (38.), Hej (63.), Ilievski (86.)

Budapest Honvéd:

Szappanos – Prenga, Cirkovic, Capan – Doka (Jónsson, 19.), Mitrovic, Plakuscsenko (Gomis, a szünetben), Benczenleitner (Tamás K., 64.) – Samperio (Ennin, 80.), Lukic (Kocsis D., 64.), Domingues

Kisvárda:

Hindrich – Hej (Karabeljov, 72.), Kovacic, Jovicic – Navratil (Spasic, 72.), Ötvös, Melnyik, Matheus Leoni – Makowski (Ilievski, 55.), Mesanovic, Camaj (Alic, 85.)

 

Az MTI beszámolója:

Az első félidő elején Lukic, a játékrész végén Domingues hibázott ziccerben a hazaiaktól, a köztes időben viszont a kispestiek képtelenek voltak akciót kidolgozni, támadásaikat a félpályán is nehezen és ritkán vitték át. A Kisvárda a két megingástól eltekintve stabil teljesítményt nyújtott, megbecsülte a labdát, forgatta a széleket, így lehetőségekig is eljutott, a 30. perc tájékán pedig Szappanosnak védenie kellett.

Lukic a második félidő elején is helyzetbe került, akkor azonban már nem hibázott, Capan gyenge lövéséből parádés gólpassz lett, a kispesti center pedig 10 méterről ziccerben a kapu jobb oldalába gurított. A várdaiak azonnal nekiestek ellenfelüknek, két perc alatt két helyzetet dolgoztak ki, de egyiket sem váltották gólra. Ezt követően a Honvéd rendezte sorait, viszont a vendégek mezőnyfölénye megmaradt, a befejezésekkel azonban változatlanul hadilábon álltak. A 73. percben aztán összejött az egyenlítés: Spasic távoli lövését Szappanos vetődve maga elé ütötte, Ilievski lecsapott a labdára, előbb higgadtan elhúzta a földön fekvő kispesti kapus mellett, majd az üres kapuba helyezte. A jó iramú és nyílt hajrában mindkét kapu előtt adódott lehetőség, az eredmény azonban nem változott.

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

Az NB I 19. fordulójában a Budapest Honvéd együttese Kecskemétre látogat, míg a Kisvárda hazai pályán fogadja a Fradit. 

 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek