nb1.hu

DVTK: „Jó úton és jó kezekben vagyunk”

Gera Dánielt kérdeztük a tizedik meccsét teljesítő Vladimir Radenkovics vezetőedzőről az MTK elleni 1-1 után.

A decemberi, diósgyőri 3-3 után újfent ikszelt egymással az MTK és a DVTK. A fővárosiak az első félidő 32. percében Bognár István révén szereztek vezetést, ám a piros-fehérek a hajrában Pernambuco góljával egyenlítettek. A mérkőzés utolsó perceiben mindkét együttes a győzelemre törekedett, a Diósgyőrnek több gólszerzési esélye is volt, ám az állás 1-1 maradt. A vendégek csapatkapitánya Holdampf Gergő lecserélése után az a Gera Dániel volt, aki 2021 januárjáig az MTK-t erősítette.

„Annak ellenére, hogy sokáig vesztésre álltunk, egyfajta csalódottság azért van bennem, hiszen az egyenlítés után is sokat tettünk a győzelemért” – értékelt a Diósgyőr jobbhátvédje az NB1.hu-nak.

A 28 éves játékos úgy érzi, az ellenfél védekezése és saját csapata támadójátéka egyaránt oka volt annak, hogy nem tudták megszerezni a három pontot. „Jól védekezett az MTK, miután megszerezték a vezetést, nem is akartak mást, mint ezt megtartani. Mi járattuk a labdát, de a kissé száraz talajon- ami persze mindkét csapat dolgát nehezítette – ezt nem tudtuk elég gyorsan csinálni. Picit lassúak voltunk, de a második félidőben egész sokszor oda tudtunk érni a kapuhoz” – mondta.

A DVTK vezetőedzője, Vladimir Radenkovics a sajtótájékoztatón arról beszélt, úgy érzi, csapatából hiányzott az önbizalom és a magabiztosság. „Igazat adok neki. Az első félidőben alig jutottunk el lehetőségekig. A másodikban már igen, de a végjátékban mindig hiányzott valami, még a kapust se tudtuk igazán megdolgoztatni, úgyhogy egyetértek az edzőnkkel” – mondta ennek kapcsán Gera.

Horváth szerint keresték egymáson a fogást a csapatok, Radenkovics okkal cserélt be több támadót

A szakembernek ez volt a tizedik mérkőzése a Diósgyőr vezetőedzőjeként, nyolc bajnokiján 12 pontot gyűjtött vele a csapat. „Szerintem jó a játékrendszer, amiben gondolkodik. Az ellenfelek persze készülnek belőlünk, így az utóbbi időben sajnos kevesebb gólt tudtunk lőni, mint az elején. A mesternek viszont mindig vannak új ötletei, hogy miben tudnánk javítani a játékunk egy-egy elemét. Szezon közben nem mindig könnyű váltani, de rajta vagyunk, hogy minél kiszámíthatatlanabbak tudjunk lenni. Úgy érzem, jó úton és jó kezekben vagyunk” – dicsérte edzőjét Gera.

A DVTK legközelebb jövő szombaton lép pályára az NB I-ben, amikor is kelet-magyarországi rangadót rendeznek. A miskolciak hazai pályán fogadják a pillanatnyilag a negyedik helyen álló Debrecen csapatát.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC