nb1.hu

Döbbenet: közelebb van a Vasas a kieséshez az NB II-ben, mint a feljutáshoz

Amikor a Trabant majdnem kitolt a Ferrarival.

A Vasas továbbra is küszködik az NB II-ben, ennek újabb bizonyítéka, hogy az angyalföldiek csak 2-2-es döntetlent értek el szombaton hazai pályán a Kazincbarcika ellen. Ráadásul csak a 90+8. percben sikerült egyenlíteniük Zimonyi Dávid góljával, amelyhez az kellett, hogy a gólpasszt adó Novothy Soma őrzője elcsússzon…

ELŐSZÖR KEZDŐKÉNT

Ez volt az a mérkőzés, amelyen a piros-kékek két legutóbbi igazolása, az El Paso Locomotive volt játékosa, Pávkovics Bence és a Sturm Graz II-től hazatérő Tóth Milán először volt kezdő. Előbbi a meccs első találatát szerezte, de sajnos a saját kapujába, utóbbi pedig először egyenlített.

„Sajnos nem, vagy csak ritkán sikerült feltörni azt a szervezett védekezést, amit az ellenfél állított elénk, és ezekből a helyzetekből csak két gólt tudtunk rúgni. Ők viszont veszélyesek voltak a kontratámadásaikból és a pontrúgásaikból, így sajnos nem sikerült megszereznünk a győzelmet. Pedig nekünk a győzelmek kellenek ahhoz, hogy elérjük a kitűzött célt. Ez ma sajnos nem valósult meg, tehát ez a teljesítmény mindenképpen kevés” – értékelt a lefújás után Desits Szilárd vezetőedző a Vasas honlapjának jelentése szerint.

FELJUTÁS?

A piros-kékek célja a feljutás, de 5 forduló után 7 pontos hátrányban vannak a második helyezett ETO mögött, és csak a 10. helyen állnak. A legjobb kieső helyen lévő Csákvár csak 2 ponttal van mögöttük.

A biztos bennmaradásért harcoló Kazincbarcika egy hellyel és egy ponttal előzi meg volt ellenfelét a tabellán.

FELDÚLTSÁG

„Elnézést kérek, egy kicsit feldúlt vagyok. Ha a csapatunk így búslakodik a Vasas-pályán a 98. percben kapott egyenlítő gól után, úgy hiszem, jó úton járunk. Szervezetten és jól futballoztunk” – fogalmazott Csábi József, a barcikaiak vezetőedzője a lefújás után a klub honlapjának jelentése szerint.

Feldúltsága érthető volt, hiszen nem árt ismételni: csapata a 90+8. percben kapta az egyenlítő találatot, mert elcsúszott egy védője.

ÉG ÉS FÖLD

A két csapat anyagi lehetőségei között egyébként ég és föld a különbség. Ennek viszont sem az egymás elleni meccsen, sem a tabellán nincs nyoma.

Viszont roppant találó, ahogyan a Kazincbarcika sajtóosztálya Facebookon posztolta a meccsösszefoglalójáról szóló jelentését.

A szöveg kezdete nagyon ütős: „Amikor a Trabant majdnem megelőzte a Ferrarit, s az csak a kitolt célvonalnál érte be…”

A Vasas a Siófokot, a Kazincbarcika az Ajkát fogadja a következő körben.

EMLÉKEZTETŐ
NB II, 5. FORDULÓ

VASAS–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 2–2 (0–1)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 950 néző. Vezette: Derdák Marcell (Kóbor Péter, Huszár Balázs)
VASAS: Uram – Girsik (Bakti, 79.), Szivacski, Pávkovics, Deutsch L. – Hidi M. (Sztojka, 73.), Urblík – Radó, Holender, Ihrig-Farkas (Novothny, a szünetben), – Tóth M. (Hinora, 73.). Vezetőedző: Desits Szilárd
KAZINCBARCIKA: Bánhegyi – Ternován, Szekszárdi M., Heil, Papp M., Kotula M (Süttő, 79.). – Kártik (Pekár, 29.), Csilus T., Szabó B. (Csilius Á., 79.), – Kurdics (Ádám F., 68.), Pinte. Vezetőedző: Csábi József
Gólszerző: Tóth M. (49.), Zimonyi (98.), illetve Pávkovics (40 – öngól), Pekár (71.)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC