nb1.hu

Az MTK megvette a Paks kapusát

Jelentős élvonalbeli tapasztalattal rendelkezik.

Az NB1.hu szerdán számolt be arról, hogy Rácz Gergőt végleg megvásárolja az MTK, a kapust a Paks adta kölcsön a kék-fehéreknek a télen. De arról is írtunk, hogy a Kisvárda középpályása, Hej Viktor is a kék-fehéreknél folytatja, míg az Újpest alapembere, Nemanja Antonov és a Mezőkövesd egyik ásza Dino Besirovic is szerepel a kék-fehérek kívánságlistáján.

Igaznak bizonyult az értesülésünk, hiszen a fővárosi csapat bejelentette Rácz leigazolását:

„Az MTK Budapest végleg megvásárolta Rácz Gergő játékjogát a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a mieinket.

A télen klubunkhoz igazolt Rácz Gergő 16 bajnokin állt a mieink kapujában, a meccsei több mint felén, kilenc alkalommal kapott gól nélkül zárt, a tavaszi szezon elején például 560 percen át nem kapott gólt, így komoly szerepet vállalt a feljutás kiharcolásában.

A korábbi korosztályos válogatott kapus jelentős élvonalbeli tapasztalattal rendelkezik, kölcsönvétele előtt hat és fél szezont töltött az NB I-ben a paksiaknál: 75 tétmérkőzésen védett, és a meccsek közel harmadán, 20 alkalommal zárt kapott gól nélkül. A 2019/20-as szezonban az osztályzatok alapján ő lett a Paksi FC legjobb játékosa” – olvasható az MTK közleményében.

Az MTK második helyen végzett az NB II-ben, így az új idényben az élvonalban szerepelhet.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC