Továbbjutás után: rengeteg hiányzóról beszélt a Vidi mestere

A vezetőedző a szurkolóknak is üzent.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Többször volt feszült az Újpest elleni kupavisszavágón (1-0-ra nyertek és továbbjutottak) Joan Carrillo, a MOL Fehérvár FC vezetőedzője. Amikor a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elkezdte az értékelését, utalt is rá, hogy miért.

„Szeretnék gratulálni a játékosoknak. Két meccsen jobbak voltunk, mint az Újpest. Az első mérkőzésen volt egy-két gól a csapatban, talán szereztünk is egyet, de ez már mindegy. Több lehetőségünk volt ma is, mint az Újpestnek. Szív dominált, nem az ész, ezt el kell ismerni a mai játékunkkal kapcsolatban. De az volt a cél, hogy továbbjussunk és ezt elértük.

A Vidiben először játszott Tamás Olivér. A jobb oldali védő posztján bizonyíthatott, a fehérváriak mestere róla is mesélt.

„Nagyon elégedett vagyok a játékával. Karakteresen játszott. Nem könnyű ilyen fontos, hazai tétmeccsen bemutatkozni. Jó szélsői vannak az Újpestnek, őket kellett megállítania. Juhász Rolandról ma derült ki, hogy nem tud játszani, még több lett így a sérültünk. Az idősebb játékosok nagyon segítették az öltözőben Olivért, ez nagyon fontos volt.

Magyar Kupa: kihasználta a Vidi az egész meccses emberelőnyét az Újpest ellen - NB1.hu

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó MOL Fehérvár FC-Újpest 1-0 Továbbjutott a Vidi 1-0-s összessítéssel „Címeket akarunk nyerni! És a címekbe a Magyar Kupa is beletartozik!" A fenti, határozott kijelentések Kovács Zoltántól, a MOL Fehérvár FC sportigazgatójától, valamint Nikolics Nemanjától származnak. Nem mondták olyan régen ezt az illetékesek.

A Vidi a ZTE ellen gyarapíthatja tovább a bajnokságban a pontjai számát, Carrillo szeretné, ha a zalaiak ellenük is támadnának, akárcsak az Újpest elleni győzelmük során az előző fordulóban.

„Láttam már a múlt heti meccsét a ZTE-nek. Tehetséges játékosok alkotják a keretét, az Újpest ellen kifejezetten azt mutatta meg a csapat, hogy szeret támadni. Remélem, ellenünk is így tesznek majd, mert akkor remek meccs láthatnak a szurkolók. A drukkereinknek egyébként a mai és az FTC elleni meccsen mutatott teljesítményükért is hálás köszönet jár.”

A Vidiben először kezdett a visszatérése óta Nikolics Nemanja, de nemcsak ő, hanem a véleményünk szerint jól futballozó Lyes Houri sem maradt végig a pályán. Carrillónak nyomos okai voltak a változtatásokra. Előbbi helyett Hodzic, utóbbi helyett Funsho folytatta.

Vignjevics kifakadt: volt játékosa, akit bajnokijukon látott először - NB1.hu

Forrás: Szomorú és csalódott volt Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője a Magyar Kupából történt kiesés után. Ez látszott rajta és érezni lehetett a hangján is a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az elkeseredettséget. Az első mondatát, amikor az általános értékelésre kérték fel, akkora fájdalommal mondta ki, hogy kis szünetet kellett tartania a folytatáshoz.

„Petrjak megoldotta a szélén, hogy fel legyen törve az Újpest védelme, azt akartam, hogy a másik oldalon is meglegyen ez, ezért lett Funsho becserélve. Ameddig benn volt a pályán, nagyot dolgozott, alakított is ki egy-két veszélyes szituációt az Újpest kapuja előtt. Nikolics lépésről lépésre illeszkedik vissza a csapatba. Sok a sérültünk, Hodzic és Futács megkapta az ötödik sárga lapját az FTC ellen, így ők sem játszhatnak a Zalaegerszeg ellen. Erre is gondolnom kellett, amikor kijelöltem a kezdőcsapatot, végrehajtottam a cseréket. Nikolics hozzáállása teljesen rendben van a munkához.”

A Vidi a kupában a legjobb 4 közé kerülésért is a Zalaegerszeggel csap majd össze.

Legfrissebb híreink