Újra az Újpest eladásáról beszélnek

Igen tőkeerős cég került az érdeklődés középpontjába.

Forrás:

A szurkolók olyanok, hogy nem elégszenek meg azzal, amit a hivatalos csatornákon keresztül kommunikálnak vagy éppen nem kommunikálnak feléjük a kluboktól. Ráadásul, mindent tudnak a csapatukról – és ezt most már 21 éve az nb1.hu is pontosan tudja.

A lila-fehérek esetében ez most azért fontos, mert az Újpest hivatalos honlapja utoljára december 23-án jelentetett meg hírt, akkor Szabó Györggyel, az utánpótlás szakmai-igazgatójával készült egy interjú, melyben a szakember vázolta, milyen fejlődésen mentek keresztül az elmúlt időszakban.

Azóta viszont semmi. Lehet, hogy a felelős szabadságon van, vagy amit nem szeretnénk, beteg, de ha egy klubnál 2020-ban 1-2 ember dolgozik a sajtóosztályon 5-10-15 helyett, akkor ott baj van.

A klub Facebook-oldala aktívabb valamivel, december 28-án jelezte is, hogy elkezdte a gárda a felkészülést, ám csupán két képpel és egy képgalériára mutató linkkel, de azt, hogy kik vettek részt a foglalkozáson, vagy azt, hogy kik nem voltak ott és miért, nem jelezte.

Azóta voltak posztok a Lázár Bence-emléktornáról, illetve újévi üzenet is videós formátumban, de azt ugye előre el lehet készíteni, akárcsak a karácsonyiakat.

És éppen a hírszolgáltatás hiánya miatt már nemcsak a játékoskerettel kapcsolatban, hanem a klub jövőjével kapcsolatban is beindultak az eszmecserék, de már nem csak a szurkolók, hanem a sajtóban és a magyar futball berkein belül is.

Három napja ugyanis bejelentésre került, hogy Roland Duchatelet, az újpesti tulaj, Roderick Duchatelet édesapja eladta a család érdekeltségébe tartózó, angol másodosztályú Charlton Athleticet. 

A gárda drukkerei egyébként ugyanúgy tüntettek többször is az öreg Duchatelet ellen, mint ahogyan a fia ellen szoktak az újpestiek.

Roland Duchatelet egyébként a Charlton eladása óta egy klubnak sem a tulajdonosa, kivonult a futballból.

Az Újpest eladása amúgy nem új keletű sztori. Április 6-án a Magyar Nemzet rukkolt elő a bomba hírrel, mely szerint Garancsi István érdeklődik az Újpest iránt, az esetleges távozása után annak a MOL-nak a kezében landolna a Vidi, mely cég a stadionnak és a csapatnak is a névadó szponzora.

Roderick Duchatelet akkor azt válaszolta a lapnak, hogy 3 éve folyamatosan tárgyal az Újpest eladásáról, de mint mondta, az érdeklődők ajánlatai a legtöbb esetben nem egyeztek az eladási árral, ezért nem kötött üzletet. Majd hozzátette: „ Ha ez olykor meg is történt (mármint a felajánlott összeg és a vételár egyezése – a szerk), nem láttam biztosítottnak a klub jövőjét az adott vevőjelölt kezében, ezért visszautasítottam az ajánlatot. A szándékaik ugyanis nem voltak tisztességesek, a saját haszonszerzésük és dicsőségük érdekében lerombolták volna mindazt, amit eddig felépítettünk.”

Az, hogy Duchatelet tárgyal az Újpest eladásáról, évek óta tény, hiába vannak egyesek, akik szerint kacsa az egész, hiszen maga a tulajdonos erősítette meg azt, hogy ez így van. Mint ahogyan azt is, hogy miért nem adta még el a klubot.

 

A lila-fehérek híveinek a körében most újabb vevőjelölről hallani. Méghozzá a Tungsramról. 

 

Arról a Tungsramról, mely cég eléggé stabil lett anyagilag, ám mielőtt ezt megmutatjuk, ismét leszögezzük: Roderick Duchatelet azért nem adta még el az Újpestet, mert vagy nem annyit kínáltak érte, amennyiért árulja, vagy azért, mert nem látta biztosnak a klub jövőjét.

És akkor jöjjön a legújabb, állítólagos vevőjelölt anyagi megerősödését bizonyító közlemény 2018-ból:

„Befejeződött a Tungsram Group külföldi egységeinek csatlakozása a vállalatcsoporthoz. Ezzel a magyarországi központhoz 22 országban működő 23 leányvállalat csatlakozott, 106 korábbi GE Lighting alkalmazottal bővült a vállalat közel 5000-es összlétszáma.

Amint ismeretes, februárban a GE Lighting bejelentette, hogy eladja európai, közel-keleti, afrikai és törökországi üzletágát, valamint a globális autólámpa-ágazatát a GE egy korábbi felső vezetője, Jörg Bauer irányította cégnek. A eladás első mérföldköveként április 3-án a Tungsram Group tulajdonába került a Tungsram Operations Kft., a GE Lighting magyarországi egységeivel, vagyonával és szerződéseivel együtt. 

A magyarországi egységek átvétele után hét hónapon át tartó munka kezdődött meg, amelyben a Tungsram és GE munkatársai együttes erőfeszítései révén sikerrel, több ütemben lezajlott a nemzetközi egységek átvétele minden érintett országból. A legtöbb országban új leányvállalat jött létre, és kötött munkaszerződést a munkavállalókkal.

A Tungsram most már Észak-Amerikán kívül a világon mindenhol értékesíthet épület- és közvilágítási termékeket, és mindenhol a világon eladhat autólámpákat. Az amerikai piacon éppen november elején mutatkozott be a vállalat gépjárművilágítási üzletága az Aapex nevű másodpiaci vásáron Las Vegasban, ahol az ügyfelek és az amerikai-kanadai média pozitívan fogadta a Tungsram márka megjelenését.

Köszönettel tartozunk a saját teamünknek és a GE velünk foglalkozó munkatársainknak is, amiért ezt a globális értelemben rendkívüli és szinte példa nélküli feladatot végrehajtották – mondta Jörg Bauer, a Tungsram Group elnök-vezérigazgatója. – Így, hogy a Tungsram-csoport felépült, igazi magyarországi központú multinacionális cégként több mint 100 nemzetközi piacon vethetjük be értékesítési hálózatunkat, és válhatunk fontos globális céggé a világítástechnikában és azon túl is – tette hozzá Jörg Bauer.”

Az nb1.hu különböző gazdasági oldalakon több interjút is elolvasott, amit az elmúlt 2 évben Bauer adott, de ezekben nem beszélt sportfinanszírozásról. 

Igaz, az üzletemberek nem is szeretik előre felfedni a kártyáikat... 

Ám az is tény, hogy az elmúlt években, minden tulajdonosváltásról szóló hír végül igaznak bizonyult.

Legfrissebb híreink