U21-es Eb: nehéz helyzetbe kerülhet a magyar válogatott

Rengeteg játékos szereplése kérdéses.

Forrás: mlsz.hu

Hétfőn az nb1.hu-n is olvashattak arról, hogy Gera Zoltán kijelölte a keretét az U21-es Európa-bajnokságra. Gerának nem volt könnyű dolga, hiszen a koronavírus miatt több játékosára sem számíthat a viadalon. Az MLSZ közleményéből kiderült, hogy Schön Szabolcs, Nagy Zsombor (mindkettő MTK), valamint a Vasast erősítő Szilágyi Zoltán tesztje is pozitív lett, emellett a betegségből nemrég felépülő Szánthó Regőre és Gergényi Bencére sem számíthat a tréner.

U21-es Eb: a koronavírus is befolyásolta Gera keretét - NB1.hu

 

Gera a Góóól!2-ben elárulta, további változások is elképzelhetőek, hiszen több játékos sorsa is kérdéses.

"Vasárnap volt a lányom születésnapja, és az egész napomat azzal töltöttem, hogy a szobámba megpróbáljam kialakítani a keretet, hiszen voltak játékosok, akik kiestek. Jelen pillanatban 11 játékos sorsa kérdéses, úgyhogy nem egyszerű a helyzet" - fogalmazott Gera, aki azt is elmondta, hogy öt biztonsági tartalék is készenlétben áll. 

A mieink az Eb-n a németekkel, a hollandokkal és a románokkal kerültek közös csoportba. 

"Az elvárás az, hogy kihozzuk magunkból a maximumot. Hogy olyan csapatot lásson mindenki, amelyre azt tudjuk mondani, hogy bátor volt és nem feltartott kézzel ment ki a pályára" - mutatott rá Gera, aki arra is kitért, hogy a futballistái közül a közeljövőben többen is bemutatkozhatnak az A-válogatottban.

A program:

1. FORDULÓ (március 24.)
Magyarország–Németország 21.00    
Románia–Hollandia  21.00    
2. FORDULÓ (március 27.)
Magyarország–Románia  18.00    
Németország–Hollandia 21.00
3. FORDULÓ (március 30.)
Magyarország–Hollandia  18.00    
Németország–Románia 18.00

Legfrissebb híreink