U21-es Eb: a koronavírus is befolyásolta Gera keretét

Hárman is kidőltek, de például Dárdai bizonyíthat.

Forrás: mlsz.hu

Az MLSZ közleménye:

"Gera Zoltán szövetségi edző kijelölte a március 24-én kezdődő magyar-szlovén társrendezésű U21-es Európa-bajnokság keretét. Koronavírus-megbetegedések miatt három játékos az utolsó pillanatban dőlt ki a sorból.

U21-es válogatottunk március 24-én, Székesfehérváron a németek ellen kezdi meg szereplését a hazai társrendezésű korosztályos Európa-bajnokságon, három nappal később a Bozsik Arénában a románok, március 30-án, Fehérváron a hollandok ellen lép pályára csapatunk.

Az eredeti tervek szerint a keret itthon játszó tagjai hétfőn délelőtt teljes létszámban kezdték volna meg a felkészülést Telkiben, ám a koronavírus-járvány az utolsó pillanatban keresztülhúzta a számításokat. Az MTK két labdarúgója, Schön Szabolcs és Nagy Zsombor, valamint a vasasos Szilágyi Zoltán hétvégén pozitív vírustesztet produkált, ezért ők nem lehetnek ott az Európa-bajnokságon, több kerettagnál pedig további tesztek elvégzésére van szükség, mielőtt csatlakozhatnak a társakhoz (a három említett labdarúgón kívül elővigyázatosságból a betegségéből csak a napokban felépülő zalaegerszegi Szánthó Regőt és Gergényi Bencét sem hívta meg az Eb-re a szövetségi edző).

U21-es Eb: Kluivert fia is játszhat Magyarország ellen - NB1.hu

 

A legfrissebb pozitív tesztek fényében Gera Zoltánnak néhány órával a hivatalos nevezési határidő előtt kellett változtatnia a keretén, és a válogatottak orvosi stábjával történt egyeztetések után úgy döntött, hogy a következő napokban a 20+3 fős keret tagjain kívül öt biztonsági tartalék is Telkiben készül a csapattal. A 28 labdarúgó közül hétfőn tizenegyen kezdték meg az összetartást a válogatott edzőtáborában, a többiek a következő napokban, a vírustesztek eredményeinek függvényében csatlakozhatnak.

Gera Zoltán 2019 őszén debütált a magyar U21-es válogatott kispadján, az azóta eltelt másfél évben nyolc felkészülési mérkőzést játszott le a csapat. Ezeken az összecsapásokon 39 játékos kapott szerepet, a keret magja közülük került ki, de szerepet kaphat az Európa-bajnokságon néhány olyan labdarúgó is, aki eddig nem játszott az U21-esek között, ám tavaszi formájával kiérdemelte a meghívót (Dárdai Pál, Bese Balázs, Mocsi Attila, Tamás Olivér, Varju Benedek, Kata Mihály, Skribek Alen). 

A magyar válogatott lehet az Európa-bajnokság legfiatalabb átlagéletkorú együttese, miután a 23 nevezett játékosunk közül 15-en még a következő kiírásban is pályára léphetnek majd az U21-es csapatban. A jelenlegi Eb-n az 1998. január 1. után született labdarúgók vehetnek részt, míg a keretünkben 2000-es, 2001-es, sőt 2002-es születésű játékosok is helyet kaptak.

– Voltak nehézségeink a keret összeállításával kapcsolatban, de a koronavírus-járvány ideje alatt hozzászoktunk már, hogy felmerülhetnek váratlan problémák, amelyeket gyakran nagyon rövid idő alatt kell megoldanunk. Sajnáljuk, hogy több játékosra nem számíthatunk betegség miatt – mondta az mlsz.hu-nak Gera Zoltán. – Vannak posztok, amelyek esetében nehéz döntést kellett meghoznunk, mert több olyan labdarúgó is pályázott a kerettagságra, aki az elmúlt másfél évben bizonyította, hogy számíthatunk rá, ám nem kaphat közülük mindenki szerepet az Európa-bajnokságon. Arra törekedtünk, hogy olyan játékosok legyenek a keret tagjai, akik rendszeresen játszanak a csapataikban, vannak közülük, akik három-négy évvel is fiatalabbak a többieknél, de a mutatott teljesítményükkel bizonyították, hogy helyük van az Eb-n. Három nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de bízom a keret minden egyes játékosában, és abban is, hogy a legerősebb ellenfelekkel szemben is versenyképesek leszünk a tornán."

A magyar válogatott hivatalos Eb-kerete:

Kapusok:
Demjén Patrik (ZTE)
Bese Balázs (Budafok)
Kovács Péter (Budaörs)

Védők:
Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC)
Huszti András (Budafoki MTE)
Balogh Botond (Parma)
Varju Benedek (MTK Budapest)
Mocsi Attila (Haladás)
Tamás Olivér (Paksi FC)
Deutsch László (Puskás Akadémia)

Középpályások:
Csonka András (Budafoki MTE)
Kata Mihály (MTK Budapest)
Szendrei Norbert (Budapest Honvéd)
Hinora Kristóf (Vasas)
Mezei Szabolcs (MTK Budapest)
Palincsár Martin (MTK Budapest)

Támadók:
Kiss Tamás (Puskás Akadémia)
Dárdai Pál (MOL Fehérvár FC)
Kovácsréti Márk (Kisvárda)
Skribek Alen (Budafok)
Szőke Adrián (Heracles)
Bárány Donát (DVSC)
Zsóri Dániel (Budafoki MTE)

A program:

1. FORDULÓ (március 24.)
Magyarország–Németország 21.00    
Románia–Hollandia  21.00    
2. FORDULÓ (március 27.)
Magyarország–Románia  18.00    
Németország–Hollandia 21.00
3. FORDULÓ (március 30.)
Magyarország–Hollandia  18.00    
Németország–Románia 18.00

FRISSÍTÉS:

KEDD, 10.08:

U21-es Eb: nehéz helyzetbe kerülhet a magyar válogatott - NB1.hu

 


 

Legfrissebb híreink