Tököli vs. Feczkó: őrületes statisztika - REAKCIÓK

Lesznek következményei a meccsnek!

Forrás: Facebook/Békéscsaba 1912 Előre

Mint arról beszámoltunk, a DVTK 3-0-ra verte idegenben a Békéscsabát, így a legjobb 32 közé jutott a Magyar Kupában. Érdekesség, egyben óriási adat, hogy a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetben lévő, sosem látott felállásban játszó csabaiak átlagéletkora 17,8 év volt a meccsen!

17-18 éves tehetségek ellen jutott tovább a DVTK - NB1.hu

 

A lefújás után a Békéscsaba megbízott edzője, Tököli Attila, valamint a miskolci tréner, Feczkó Tamás értékelt.

Tököli Attila (Békéscsaba): "Óriási dolog, amit véghezvittek a srácok a meccsen. Fantasztikusak voltak, le a kalappal előttük. Ennek a meccsnek lesz még következménye, sokan közelebb kerülhetnek az első csapathoz. A fiataljaink megoldották, amit kértünk tőlük. Önbizalommal játszottak, amit tudtak, azt megmutatták. "

Feczkó Tamás (DVTK): "Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a békéscsabai fiatalok játékához, mert nagyon jól küzdöttek, harcoltak, és élőfalat húztak a kapujuk elé! Külön kiemelném Krnács Richárdot, aki szenzációsan védett. Ma a továbbjutás volt a lényeg. Nehéz 7-8 ellenféllel szemben a tizenhatoson belül helyzeteket kialakítanunk. Voltak olyan játékelemek, amiket próbáltunk gyakorolni, de nagyon szűk területen folyt a játék. Bízom benne, hogy a hétvégi mérkőzésen is hasonlóan sikeresek leszünk, és pontokkal tudunk hazatérni Kisvárdáról. Sok sikert kívánok a Békéscsabának a bajnokságban!"


EMLÉKEZTETŐ:

A MOL Magyar Kupa 7. fordulójában a DVTK idegenben 3-0-ra verte a Békéscsabát, így továbbjutott a legjobb 32 csapat közé.

Az első félidőben számtalan helyzetet alakított ki a DVTK a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetben lévő, szinte sosem látott felállásban, zömében 17-18 éves tehetségekkel futballozó csabaiak ellen, de a lövések nem találtak célt, vagy elakadtak a blokkban. A szünet után Rui Pedro duplájával és Giorgi Omarashvili találatával már gólokban is megmutatkozott a diósgyőri fölény. 

Érdekesség, hogy a hazaiakat megbízott vezetőedzőként a korábbi válogatott játékos, Tököli Attila irányította.


A GÓLOK TÖRTÉNETE:

55. perc: Diósgyőri szöglet balról, Hasani beadását középen sikerült megcsúsztatni, jobbról Iszlai ugyancsak fejjel tette középre, ahol a jól érkező Rui Pedrónak már nem volt nehéz dolga, 0-1

70. perc: A balról befelé húzó Giorgi Omarashvili két csel után a 16-os sarka közeléből lőtt, a megpattanó labda a kapu hosszú oldalába hullott, 0-2

88. perc: Diósgyőri szöglet balról, Makrai beadása és Szűcs bólintása után még kijött a labda, de Rui Pedro mesterien ismerte fel, hogy nem a tömegen keresztül, hanem fölötte vezet a kapuig az út, és a hálóba emelt, 0-3


JEGYZŐKÖNYV:

Békéscsaba 1912 Előre - Diósgyőri VTK 0-3 (0-0)

Békéscsaba, Kórház utcai Stadion, 500 néző. Játékvezető: Szilágyi Sándor (Varga Gábor, Szilágyi Norbert).
Békéscsaba: Krnács - Kártyás, Palik, Csicsely, Zelik -  Sipaki, Trescsula - Pap Sz., Katona R., Bónus - Tóth B. Mb. vezetőedző: Tököli Attila.
DVTK: Danilović - Polgár, Szűcs K., Hegedűs J. - Shestakov, Márkvárt, Iszlai, Kalandadze - Ivanovski, Dražić, Grozav. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Shestakov helyett Rui Pedro és Grozav helyett Hasani a 46. Ivanovski helyett Makrai és Dražić helyett Omarashvili a 60., Pap Sz. helyett Kasik a 63., Hegedűs J. helyett Farkas M. a 76., Zelik helyett Varga Z. a 77., Kártyás helyett Piss a 86. percben.
Sárga lap:
Gólszerző: Rui Pedro (0-1) az 55., Omarashvili (0-2) a 70., Rui Pedro (0-3) a 88. percben.

Legfrissebb híreink