17-18 éves tehetségek ellen jutott tovább a DVTK

A szünet után indultak be.

Forrás:

A MOL Magyar Kupa 7. fordulójában a DVTK idegenben 3-0-ra verte a Békéscsabát, így továbbjutott a legjobb 32 csapat közé.

Az első félidőben számtalan helyzetet alakított ki a DVTK a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetben lévő, szinte sosem látott felállásban, zömében 17-18 éves tehetségekkel futballozó csabaiak ellen, de a lövések nem találtak célt, vagy elakadtak a blokkban. A szünet után Rui Pedro duplájával és Giorgi Omarashvili találatával már gólokban is megmutatkozott a diósgyőri fölény. 

Érdekesség, hogy a hazaiakat megbízott vezetőedzőként a korábbi válogatott játékos, Tököli Attila irányította.


A GÓLOK TÖRTÉNETE:

55. perc: Diósgyőri szöglet balról, Hasani beadását középen sikerült megcsúsztatni, jobbról Iszlai ugyancsak fejjel tette középre, ahol a jól érkező Rui Pedrónak már nem volt nehéz dolga, 0-1

70. perc: A balról befelé húzó Giorgi Omarashvili két csel után a 16-os sarka közeléből lőtt, a megpattanó labda a kapu hosszú oldalába hullott, 0-2

88. perc: Diósgyőri szöglet balról, Makrai beadása és Szűcs bólintása után még kijött a labda, de Rui Pedro mesterien ismerte fel, hogy nem a tömegen keresztül, hanem fölötte vezet a kapuig az út, és a hálóba emelt, 0-3


JEGYZŐKÖNYV:

Békéscsaba 1912 Előre - Diósgyőri VTK 0-3 (0-0)

Békéscsaba, Kórház utcai Stadion, 500 néző. Játékvezető: Szilágyi Sándor (Varga Gábor, Szilágyi Norbert).
Békéscsaba: Krnács - Kártyás, Palik, Csicsely, Zelik -  Sipaki, Trescsula - Pap Sz., Katona R., Bónus - Tóth B. Mb. vezetőedző: Tököli Attila.
DVTK: Danilović - Polgár, Szűcs K., Hegedűs J. - Shestakov, Márkvárt, Iszlai, Kalandadze - Ivanovski, Dražić, Grozav. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Shestakov helyett Rui Pedro és Grozav helyett Hasani a 46. Ivanovski helyett Makrai és Dražić helyett Omarashvili a 60., Pap Sz. helyett Kasik a 63., Hegedűs J. helyett Farkas M. a 76., Zelik helyett Varga Z. a 77., Kártyás helyett Piss a 86. percben.
Sárga lap:
Gólszerző: Rui Pedro (0-1) az 55., Omarashvili (0-2) a 70., Rui Pedro (0-3) a 88. percben.

Tököli vs. Feczkó: őrületes statisztika - REAKCIÓK - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink