Pintér Attila és valaha volt egyik legnagyobb igazság 

Ismét nemes a matyóföldi tüntetés.

Forrás: Mezőkövesd

Szombaton az MTK elleni mérkőzésen másodszor mutatkozik be a Mezőkövesd vezetőedzőjeként Pintér Attila. A volt szövetségi kapitány korábbi, matyóföldi szerepvállalása igen emlékezetesre sikeredett, mert a 2015. december 30-án történt kinevezése után a második helyen végzett a gárdával az NB II-ben, a következő kiírásban az ötödik helyen volt az újonccal  az élvonalban decemberben, amikor bejelentették, hogy a Puskás Akadémia vezetőedzője lesz.

Pintér előtt most is nemes feladat áll, hiszen el kell mozdulnia a Kövesddel az utolsó helyről.

„A cél egyértelmű, csak rá kell nézni a tabellára. Meg kell próbálnunk megoldani, hogy minél előbb elkerüljünk az utolsó helyről. Más célunk nem lehet, mint a biztos bennmaradás, ami azt kell, hogy mondjam, ebben a helyzetben nem lesz könnyű feladat. Úgy látom, hogy nagyon sok irányba húz az öltöző. Ezt gyorsan meg kell oldani úgy, hogy mindenki egyet akarjon és egy közös cél lebegjen a játékosok szeme előtt” - kezdte Pintér a klubhonlapnak adott interjújában, majd így folytatta:

„Ahogy korábban is mondtam, az elnök úr számomra több mint elnök, és a mezőkövesdi emberek is sokkal többet jelentenek számomra, mint egy klub szurkolói, hiszen nagyon sokat kaptam tőlük. Mindenki látja, hogy bajban van az egyesület, hiszen ha megnézzük az eredményeket, a legutóbbi 19 bajnoki meccsen mindössze 3 győzelem született. Tavaly öröm volt nézni a csapatot, a játékosok csúsztak, másztak, küzdöttek egymásért… az elmúlt időszakban viszont már nem ezt láttam. Az a célunk, hogy minden játékos, aki a pályára lép, éhes legyen a sikerre és mindent megtegyen a klubért, illetve a csapat többi tagjáért, ami nyilván azt is jelenti, hogy minél előbb elmozduljunk a jelenlegi pozíciónkból.”

Ezután az edzői módszereiről kérdezték a szakembert:

„Én mindig is a csapatjátékban hittem és hiszek. Ennek szellemében dolgoztunk és dolgozunk itt, Mezőkövesden is. Fontos lenne, hogy decemberig szorosan a középmezőny mögött, illetve a középmezőny végével maradjunk és a többiek ne tudjanak tőlünk nagyon ellépni. A rendelkezésünkre álló keretből kell megoldani ezt a helyzetet, ezekből a játékosokból kell kiválasztani azokat, akik minden helyzetben motiváltak, mindig képesek mindent megtenni a mezőkövesdi klubért és a szurkolóikért.”

Ezután a motiváció került terítékre, és Pintér Attila az egyik valaha volt legnagyobb igazsággal kezdte meg a válaszadását:

„Az már önmagában is probléma, ha egy embert motiválni kell. Nagyon sokat beszélgetünk a játékosokkal, megpróbáljuk velük megértetni a mi elvárásainkat, a klub elvárásait, illetve a játékostársak elvárását és hogy próbáljanak meg ezzel azonosulni. Azoknak, akik esetleg nem tudnak azonosulni ezzel, ki kell mondani: nincs helyük közöttünk.”

„Ezzel fel lehet hozni az utolsó helyről a csapatot?” - hangzott ez a nagyon fontos kérdés, mire Pintér a következőket válaszolta:

„Ez önmagában nem elég. Szükség van a szakmaiságra, amit megpróbálunk átültetni ilyen rövid idő alatt, ugyanis nem varázsló, hanem edző vagyok. Megpróbálom átadni a tudásomat, illetve igyekszem kiválasztani azokat a játékosokat, akik minden pillanatban, amikor a pályán vannak, minden idegszálukkal arra fognak koncentrálni, hogy a csapat elmozduljon az utolsó helyről. Azt látni kell, hogy gólszerző csatárok terén nem állunk túl jól. Ehhez kell megtalálni azt a rendszert, amiben jól tudunk mozogni és minél több helyzetet tudunk majd kidolgozni. Meglátjuk, hogy ilyen rövid idő alatt, mire leszünk képesek.

És a szombati, MTK elleni debütálásról is megkérdezték:

„Bármi is lesz az eredmény, azt szeretném, hogy a játékosok emelt fővel tudjanak lejönni a pályáról, mert mindenki, mindent elkövetett azért, hogy megnyerje a mérkőzést. Hozzá kell tennem, nagyon bízok benne, hogy olyan játékosok lesznek a pályán, akik minden idegszálukkal azért dolgoznak, hogy ez a klub a hétvégi mérkőzést megnyerje. A jelenlegi helyzetben az a legfontosabb, hogy lehetőleg mindenki megússza a vírust és minél kevesebb embert veszítsen el az ország. Ezzel a helyzettel együtt kell most élnünk, bízom benne, hogy otthon a televízió előtt nagyon sokan fognak szorítani nekünk. Nekünk az a célunk, hogy elérjük azt, hogy amikor újra lehet majd látogatni a mérkőzéseket, minél többen kijöjjenek buzdítani bennünket. Amikor itt voltam, jellemzően 2-3 ezer ember volt kint a stadionban és lelkesen támogattak minket.”

Legfrissebb híreink