Németország-Magyarország: Marco Rossi félelmetesen zseniális szavai

Minden magyarnak üzent!

Forrás:

Mint arról beszámoltunk, a magyar válogatott fantasztikus meccsen 2-2-es döntetlent játszott a müncheni Allianz Arenában Németországgal - így ugyan nem jutottunk tovább a csoportból, ám a mutatott játék, a hozzáállás, a harc és a két megszerzett pont önmagában felér egy Eb-győzelemmel.

Eb2020: a magyarok válogatottjától ments meg, Uram, minket - NB1.hu

 

A lefújást követően Marco Rossi szövetségi kapitány értékelt.

"Csalódottak a játékosok és én is az vagyok, hisz nagyon közel kerültünk a továbbjutáshoz, ami nemcsak történelmi, hanem egyenesen elképzelhetetlen tett lett volna. Sajnos még a legszebb  tündérmesékben sem mindig szép a vége, pontosan ez történt velünk.

Nagyon büszke vagyok a játékosaimra: tudom, hogy technikailag nem mi vagyunk a legjobb csapat a világon, de vannak más szempontok is: egymást segítjük, keményen harcolunk. Büszke vagyok, hogy ennek a válogatottnak lehetek az edzője! Gratuláltam minden srácnak. azt mondtam, hogy fel kell emelni a fejünket, hisz 2 hónap múlva vb-selejtezőket játszunk.

 

Mindig fejlődünk: abban, ahogy hogy csapatként együtt játszunk, ahogy világos taktikát követünk a védekezésben, és ahogy olyan dolgokat próbálunk ki, amelyekre korábban nem voltunk rákényszerítve. Nem szeretek ennyire mélyen védekező játékot alkalmazni, a támadójátékot favorizálom, tisztában kell lennünk ugyanakkor, hogy most a világ legjobbjai ellen játszottunk. Lenyűgözött, hogy a játékosaim mindent követtek, amit kértem: kértem, hogy ne aggódjanak amiatt, kik állnak velük szemben, játszanak úgy, ahogy felkészültünk és próbáljunk belemenni az egy-egyekbe.

Szeretném megköszönni a szurkolóinknak is, hihetetlenek. 7-8 millió magyar nézett otthon minket, és biztos vagyok abban, hogy büszkék ránk. Két pontot szereztünk ebben a csoportban, ez a magyar futball történelmében úgy marad fent, mint egy hatalmas tett. Ismerem az ország történelmi és futballtörténelmi múltját: a srácok olyat vittek véghez, amelyre az emberek évek múlva is emlékezni fognak és mindig büszkék lesznek rájuk! A szurkolóinkra pedig mi is büszkék vagyunk."

 

Németország-Magyarország: kemény kérdést kapott a német kapitány - reakció - NB1.hu

FRISSÍTÉS:

8.53:

Eb2020: Schäfer matekozott, Botka nem írta volna alá, Gulácsi sajnálja - reakciók - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink