Eb2020: Schäfer matekozott, Botka nem írta volna alá, Gulácsi sajnálja - reakciók

Sallai büszkén értékelt.

Forrás:

Ahogy szerda este már jeleztük, a magyar válogatott ismét kitett magáért az Európa-bajnokságon. Marco Rossi együttese kétszer is vezetett Münchenben Németország ellen, végül a találkozó 2-2-es döntetlennel zárult. Ezzel a remivel a mieink ugyan nem jutottak tovább, de minden dicséretet megérdemelnek.

Eb2020: a magyarok válogatottjától ments meg, Uram, minket - NB1.hu

 

Az M4 Sport egy csokorba szedte a hősök nyilatkozatait:

Schäfer András: „Úgy gondolom, hogy ennél többet érdemelt volna a csapat, mindhárom meccsünkön nagyon jól küzdöttünk, nagyon rossz érzés így kiesni. Ha 15 percet levonunk a két meccsből, akkor öt pontunk van, nagyon nehéz most bármit is mondani. Le a kalappal a srácok és a szurkolók előtt, nagyon büszke vagyok az egész csapatra! Sajnos most nem volt mellettünk a szerencse, a végén az a lövés kétszer is megpattant.”

Németország-Magyarország: élő közvetítés - NB1.hu

 

Sallai Roland: „Nagyon büszkék vagyunk magunkra, hogy ilyen teljesítményt tudtunk nyújtani, másrészt kicsit csalódottak, hogy befejeződik számunkra az Európa-bajnokság, de azt gondolom, megmutattuk, hogy a jövőben az összes nagyobb nevű válogatottnak számolnia kell velünk, ugyanis erőn felül teljesítettünk. Nagyon jó úton haladunk, hiszen az elit válogatottakkal szemben is helyt tudtunk állni, sőt, meg tudtuk őket szorongatni.”

Németország-Magyarország: Marco Rossi félelmetesen zseniális szavai - NB1.hu

 

Botka Endre: „Nem volt benne a mérkőzésben, hogy gólt tudnak szerezni, hiszen nagyon kompaktak voltunk, nem találták a helyeket közöttünk. Sajnálatos, hogy megint egy megpattanós, négy emberen átmenős gólt kaptunk, pedig azt éreztem a végén, hogy pánikoltak. A mérkőzés előtt sokan aláírták volna ezt a döntetlent annak ellenére, hogy nem ér továbbjutást, mi viszont úgy jöttünk ki a pályára, hogy nyerni akarunk, nagyon tudatosan játszottunk, de sajnos ez lett a vége.”

Németország-Magyarország: kemény kérdést kapott a német kapitány - reakció - NB1.hu

 

Gulácsi Péter: „Nehéz szavakat találni, mert amikor nagyon közel vagyunk valami egészen különlegeshez, és a végén centimétereken múlik az, hogy nem sikerül, akkor az ember nagyon csalódott. 1–1 után szenzációsan reagáltunk, megszereztük újra a vezetést, nagyon közel voltunk. Ebben a csapatban óriási erő van, az elején elhatároztuk, hogy nem beszéltünk a csoportellenfelekről, csak magunkkal foglalkozunk, és ebből három szoros mérkőzés jött ki. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a továbbjutás, mert összességében ezért a teljesítményért megérdemeltük volna. Meccsről meccsre fejlődni tudtunk, ma volt talán a legjobb mérkőzésünk.”

Legfrissebb híreink