Németország-Magyarország: kemény kérdést kapott a német kapitány - reakció

A magyar válogatottra is kitért.

Forrás:

Mint arról beszámoltunk, a magyar válogatott fantasztikus meccsen 2-2-es döntetlent játszott a müncheni Allianz Arenában Németországgal - így ugyan nem jutottunk tovább a csoportból, ám a mutatott játék, a hozzáállás, a harc és a két megszerzett pont önmagában felér egy Eb-győzelemmel.

Eb2020: a magyarok válogatottjától ments meg, Uram, minket - NB1.hu

 

A lefújás után Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya értékelt.

"Világos volt, hogy ennyire nehéz meccs lesz, talán a legnehezebb a csoportban. Számítottunk arra, hogy keményen játszanak és a küzdelmekbe is belemennek, lezárják a tereket. Nem volt könnyű menet, hisz jól védekeztek, leparkolták a buszt, de a csapatom jó mentalitással jött vissza: nem adtuk fel, és nem őrültünk meg akkor, amikor hátrányba kerültünk, sem pedig akkor, amikor egyenlítettünk.

Persze sok hibát követtünk el, ezeknek nem szabad megtörténnie később. Tudtuk, hogy nagy küzdelem lesz ebben a csoportban, ez volt a halálcsoport, és végül másodikok lettünk. így az angolokkal meccselünk a Wembley-ben. Ki-ki meccs jön, a teljesítményünk eddig nem volt a legjobb, de ha a portugálok elleni játékot hozzuk és a pontrúgásoknál is odafigyelünk, nem lesz baj.

Németország-Magyarország: Marco Rossi félelmetesen zseniális szavai - NB1.hu

 

Az első félidőben egyik szélsőnk sem volt benne annyira a játékban, de mondtam a csapatnak meccs előtt is, hogy tereket kell találnunk a pálya közepén és több ott lehetőségünk lesz. A magyarok hátul öten védekeztek, a védekező középpályásokkal együtt nehéz áttörést jelentettek, ráadásul gyorsnak kell lenni ezzel a rendszerrel szemben. A második félidőben Kimmichet beljebb hoztuk, Sanét pedig jobbra tettük, hogy áttörje a magyar védelmet, ám ezt a teret is lezárták a magyarok. Ezek után behoztuk Müllert és Goretzkát, hogy legyenek friss játékosaink. A 80. perctől teljes kockázat jött, ezt is terveztük, mindent egy lapra feltéve. A második gólunknál négy-öt játékosunk is ott volt a tizenhatoson belül, ez okozott némi zavart a magyar védelemnek."

Löw kemény újságírói kérdést is kapott arra vonatkozóan, hogy meccs közben véletlen nem gondolkozott-e azon, hogy ez az utolsó mérkőzése szövetségi kapitányként - tudniillik, az Eb után Hansi Flick váltja őt a poszton. "Nem gondolkoztam ilyeneken, mert nem volt időm. Érthetően máson járt az agyam meccs közben. A tartás és a lelkesedés, amit mutattunk, nagyon tetszett, végig úgy éreztem, hogy bármikor gólt lőhetünk. Nem akartunk szervezetlenek lenni, meg akartuk fordítani a meccset, és úgy érzem, benne volt a levegőben, hogy ez sikerülhet."

FRISSÍTÉS:

8.53:

Eb2020: Schäfer matekozott, Botka nem írta volna alá, Gulácsi sajnálja - reakciók - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink