MOL Fehérvár: Nikolics visszatért!

Los Angelesben is a Vidiról beszélt.

Forrás: molfehervarfc.hu

Nikolics Nemanja a MOL Fehérvárban folytatja a pályafutását. A magyar válogatott futballista döntése abból a szempontból nem meglepő, hogy az nb1.hu-nak már május 5-én arról beszélt, hogy nem zárja ki a fehérvári visszatérést.

Az NBA-ikon csapata ellen lestük meg Nikolicsot Los Angelesben - helyszíni riport - NB1.hu

A Los Angeles FC otthonában játszott magyar idő szerint szombatról vasárnapra virradó hajnal a Chicago Fire, a magyar válogatott Nikolics Nemanja csapata. A találkozón nem volt gól, Nikolics kezdett, a 69. percben cserélte le az edzője. A pontszerzés remek eredménynek számít a Chicago számára, hiszen a Los Angeles FC a Nyugati-főcsoport listavezetője, míg Nikolicsék Keleten a 9.

Íme a fehérváriak közleménye az átigazolásról:

"Székesfehérváron folytatja pályafutását Nikolics Nemanja - a támadó négy és fél év rendkívül sikeres légiós-időszak után tér haza! 

Nikolics Nemanja 2010-ben igazolt Kaposvárról a Vidibe, és öt és fél éven keresztül volt a csapat meghatározó tagja. 2015 nyaráig két bajnoki aranyat, két Szuperkupát és egy Ligakupát nyert a Vidivel, háromszor pedig a gólkirályi címet is elhódította. 87 bajnoki gól (mellyel Szabó József mögött a második legeredményesebb Vidi-játékos) után Lengyelországba, a Legia Varsó együtteséhez szerződött, ahol bajnokságot (kétszer) és kupát nyert, valamint első évében gólkirály lett. 2016 végén a Chicago Fire csapatához írt alá, rögtön első szezonjában első helyen végzett a mesterlövészek versenyében, csapatával pedig bejutott az MLS rájátszásába. 2017-ben az év magyar labdarúgójának választották, a magyar válogatottban 27 mérkőzésen 5-ször volt eredményes, részt vett a 2016-os Eb-n, ahol a nemzeti csapat a nyolcaddöntőig jutott. 

Élő közvetítés az átigazolási szezon hajrájáról - kapust igazolt a Mezőkövesd, Kádár kérői - NB1.hu

„Beindult az átigazolási szezon, hírek szempontjából meg már hetekkel ezelőtt. Eddig az nb1.hu, nb2.hu, nb3.hu oldalainkon külön vezettük a fejleményeket, melyek a linkekre kattintva bármikor elérhetőek. A tematika nem változik, a kizárólag NB II-es, NB III-as hírek továbbra is az adott oldalakon jelennek meg, ebben a hírfolyamban viszont minden fejlemény megtalálható percről percre, részletekért viszont érdemes a bejegyzésekre kattintani.

“Végre hazajöttem! Hatalmas öröm számomra, hogy újra Fehérváron futballozhatok és lehetőségem lesz befejezni azt, amit 2015 nyarán félbehagytam. Többször is elmondtam, Magyarországon egy csapatban szeretnék csak játszani, ez pedig a Vidi. Boldog vagyok, hogy a tulajdonos úrral egyetértettünk abban, hogy a mi jövőnk közös! Nagyon motivált vagyok, ég bennem a bizonyítási vágy, a csapatot újabb nagy sikerekhez akarom segíteni. Bármerre jártam, a szurkolókkal mindig szoros kapcsolatot ápoltam, de a Vidi-szurkolókkal egészen speciális a viszonyom. Egy őszinte szerelem, ami az én részemről soha nem fog elmúlni, remélem, az ő részükről sem! Megérdemlik ők és a város is, hogy sikeres csapatuk legyen. Minden feltétel adott most ehhez, a mi feladatunk, hogy dolgozzunk és megvalósítsuk az álmokat” - nyilatkozta Nikolics Nemanja. 

“Minden érintettnek, Nikolics Nemanjának és a Vidi tulajdonosának is köszönöm az erőfeszítéseit, hogy megvalósulhatott ez a szerződés. Azt mindannyian tudjuk, hogy Nikónak itt van a helye Magyarországon belül, örülök, hogy újra a Vidit erősíti. A felmérések alapján az általános fizikai állapota kiváló, és ismerve a mentalitását és a munkamorálját, biztos vagyok benne, hogy nagyon hamar formába lendül. Ebben természetesen a stáb és a csapattársak is segítenek neki. Olyan játékos érkezik vissza Fehérvárra, aki néhány társával együtt a legnehezebb pillanatokban is utat mutathat a többieknek, a fiatalabbak pedig rengeteget tanulhatnak tőle. A klub tulajdonosának köszönhetően ez az igazolás egy üzenet is egyben, hogyan kell közösséget és csapatot építeni” - fogalmazott Kovács Zoltán sportigazgató. 

Nikolics Nemanja 71-es számmal játszik majd második vidis időszakában."

Legfrissebb híreink