Megszólalt Csányi Sándor a bajnokság folytatásáról

Tart az MLSZ tisztújító közgyűlése.

Forrás:

Jelenleg is tart az MLSZ tisztúzjító közgyűlése, az elején Csányi Sándor, a szövetség elnöke a bajnokság folytatsáról is beszélt.

Nemrég jeleztük, hogy Berta Csaba az Újpest ügyvezetője azt mondta, 2 héttel ezelőtt a klubok online egyeztettek Csányi Sándorral, akkor tervként elhangzott, hogy június 13-án indulna a bajnokság, de ez csak terv.

Részlet az élő közvetítésünkből:

10.13: Az MLSZ követte a kormányzati szervek előírásait, ezért lett felfüggesztve március 16-án az összes bajnokság, ezzel az elnökség is egyet értett.

10.15: Csányi: Nagyon kevesen tudnak fix időpontot mondani arra, hogy mikor lehet biztonságosan folytatni a bajnokságot. Folyamatosan kapcsolatban vannak ez ügyben az UEFA-val, a FIFA-val és a kormányzattal is.

10.18: Továbbra is a kormányzati szervek ajánlásait veszik figyelembe, amint ezek lehetővé teszik, akár a zárt kapus meccsek megtartására, akkor az érintetekkel egyezteve megkezdik azt. Arra is van terv, hogy ha tudják folytatni és arra is, ha nem.

10.59: Csányi: Az MLSZ-nél arrra törekszenek, hogy hosszútávú, stabil rendszert tudjanak kialakítani. Egyelőre viszont még nem tudják, hogy tudják-e folytatni a mostani a bajnokságot, vagy elindítani a következőt. A nem túl távoli jövőben, arról is döntenek, hogy hány csapat fog szerepelni az egyes bajnokságokban, annak függvényében, hogy mennyien tudják vállalni az indulást.

11.00: Csányi: Ma délután kezdik meg a felmérést az NB I, NB II és NB III-as klubok között, hogy kik tudják vállalni az indulást a következő bajnokságban.

11.02: Csányi: 3 héttel a bajnokság újraindítása előtt ki kell hirdetni az időpontot, hogy legyen idejük a csapatoknak felkészülni.

Élő közvetítés az ülésről a linkre kattintva érhető el.

FRISSÍTÉS, 13.27:

 

Csányi és a nézőszámok: szurkolók beengedéséről kérdeztük - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink