Elnököt és elnökséget választ az MLSZ – ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

Tisztújító közgyűlés.

Forrás: MLSZ

11.38: VÉGE!

11.36: Csányi Sándor köszönetet mondott a bizalomért és bízik benne, hogy együtt át lehet vészelni ezt a nehéz időszakot.

11.27: Az esemény résztvevői

11.25: Az elnöki bizottság tagjai: Balogh Gabriella, Bánki Erik, Berzi Sándor, Dankó Béla, Anthony Radev, dr. Török Gábor, Garancsi István és Nyilasi Tibor. Az elnökség határozatképes lesz.

Felügyelőbizottság elnöke:  Kecskés László.

11.19:  Az MLSZ küldöttgyűlése egyhangúlag, újabb 5 évre Csányi Sándort választotta elnöknek.

11.12: Elfogadták a könyvvizsgálói jelentést, a felügyelőbizottság beszámolóját, az éves pénzügyi beszámolót és a 2020-as évre vonatkozó szakmai és pénzügyi terveket.

11.03: Stabilizálódott a magyar klubok többségének a pénzügyi helyzete, valamint az MLSZ-é is.

 

Csányi és a nézőszámok: szurkolók beengedéséről kérdeztük - NB1.hu

 

 

11.02: Csányi: 3 héttel a bajnokság újraindítása előtt ki kell hirdetni az időpontot, hogy legyen idejük a csapatoknak felkészülni.

11.00: Csányi: Ma délután kezdik meg a felmérést az NB I, NB II és NB III-as klubok között, hogy kik tudják vállalni az indulást a következő bajnokságban.

10.59: Csányi: Az MLSZ-nél arrra törekszenek, hogy hosszútávú, stabil rendszert tudjanak kialakítani. Egyelőre viszont még nem tudják, hogy tudják-e folytatni a mostani a bajnokságot, vagy elindítani a következőt. A nem túl távoli jövőben, arról is döntenek, hogy hány csapat fog szerepelni az egyes bajnokságokban, annak függvényében, hogy mennyien tudják vállalni az indulást.

10.57: A FIFA is támogatja, hogy olyan játékosok, akik más ország utánpótlás-vállogatjaiban játszottak, játszhassanak más ország nemzeti, felnőtt csapatában is. Ez olyan országok esetében kifejezetten fontos, amelyek nagy diaszpórával rendelkeznek, így Magyarország is. Ezt Csányi Sándor javasolta.

10.52: Még mindig Csányi: Minden valószínűség szerint októberben vagy novemberben lesznek az Eb-pótselejtezők. Az NB II-ben sikeresen tudnak a klubok fiatal magyar játékosokat szerepeltetni, ám az NB I-ben még mindig nagy a külföldiek aránya.

10.50: Mindeközben...

 

Koronavírus: támadják a magyar focistákat a fizetéseik miatt - NB1.hu

Nagy indulatokat váltott ki, hogy a Hivatásos Labdarúgók Szervezete anyagilag is segíti a nehéz helyzetbe került focistákat. Azonban hozzá kell tenni, hogy nem csak az NB I-ben vannak hivatásos focisták, hanem az alacsonyabb osztályokban is. A kevesebb pénzért focizó játékosok pedig még inkább megérzik, ha hirtelen lecsökkennek a bérek.

 

10.49: Azt kéri a kluboktól az elnök, hogy az irreális fizetéseket és a nem ésszerű gazdálkodást függesszük fel. Pártolják, hogy sportigazgatók legyenek a kluboknál, akik a szakmát képviselik.

10.46: Nem minden gyerek mellett van azonban megfelelő képző, az edzőképzésben jelentős váltásra készül az MLSZ.

10.45: Utánpótlás képzésben elindult egy független és objektív felmérés (Double Pass), ami segítséget adhat az akadémiáknak abban, hogy miben kell fejlődniük.

10.43: Az elmúlt 5 évben jelentősen fejlődött a női labdarúgás is, az elnök sajnálja, hogy kevesebb támogatást kapnak a női focisták, ebben segíteni kíván az elnök.

10.42: Csányi: Jelentős korszak zárult le a magyar foci életében, az elmúlt 10 év gazdaságilag rendkívül sikeres volt. Több forrás került a futballba és ezek jól lettek felhasználva. Az infrastruktúra nagy fejlődésen ment keresztül, az amatőr szinttől az NB I-ig. A stadionokat olyan állapotba hozták, hogy az nézőcsalogató legyen, CSányi Sándor nagyon bízik a nézőszám emelkedésében. A következő években a nagypályás fociban jelentősebb fejlesztésekre már nem lesz szükség. 10 év alatt megháromszorzódott a labdarúgásba bevont gyerekek száma, növekedtek továbbá az amatőr csapatok létszámai is. Futsal fejlesztésekre még szükség van.

10.29: A küldöttgyűlés határozatképes.

10.20: A közgyűlés egyhangúlag elfogadta a levezető elnököt, Vági Mártont.

10.18: Továbbra is a kormányzati szervek ajánlásait veszik figyelembe, amint ezek lehetővé teszik, akár a zárt kapus meccsek megtartására, akkor az érintetekkel egyezteve megkezdik azt. Arra is van terv, hogy ha tudják folytatni és arra is, ha nem.

10.15: Csányi: Nagyon kevesen tudnak fix időpontot mondani arra, hogy mikor lehet biztonságosan folytatni a bajnokságot. Folyamatosan kapcsolatban vannak ez ügyben az UEFA-val, a FIFA-val és a kormányzattal is.

10.13: Az MLSZ követte a kormányzati szervek előírásait, ezért lett felfüggesztve március 16-án az összes bajnokság, ezzel az elnökség is egyet értett.

10.10: Csányi Sándor elnöksége alatt hatalmas fejlődésen ment keresztül a magyar futball az UEFA képviselője szerint.

10. 09: Az UEFA képviselője kijelentette, hogy az össze tagszövetségnek a pályán kell befejezni a bajnokságokat, nem az asztal mellől.

10.07: Az UEFA képviselője Nyonból üdvözli a résztvevőket. Az MLSZ az első tagszövetség, ami online tart küldöttgyűlést, az 55 tagországból.

10.06: Első alkalom, a 119 év során, amikor online tartják a közgyűlést.

 

10.00: Elkezdődött

A Magyar Labdarúgó Szövetség 2020. évi rendes Küldöttközgyűlése

Hungary - Georgia UEFA U19 Qualifying Round Tournament, 9 October 2019, 18:00

 

9.15: Mikor folytatódik az NB I?

A koronavírus-járvány miatt ugye szünetelnek a bajnokságok Magyarországon is. Több csapat viszont már elkezdte vagy abba sem hagyta a (kiscsoportos) edzéseket, de arról még mindig nem lehet tudni semmit hivatalosan, mikor indulhatnak újra a meccsek.

Az NB I folytatásával kapcsolatban viszont ismertté vált az első tervezett időpont.

Berta Csaba, az Újpest ügyvezetője ugyanis azt nyilatkozta a Semleges Térfélnek, hogy két hete, Csányi Sándorral, az MLSZ elnökével megtartott online megbeszélés során szóba került, hogy június 13-án folytatódhatna a bajnokság. Berta hozzátette, ebben az esetben legkésőbb május 20-án el kellene kezdeni a rendes, jól bevált edzéseket is a csapatoknak.

Kíváncsian várjuk, hogy az MLSZ tisztújító közgyűlésén vagy az utána következő sajtótájékoztatón szóba kerül-e a téma.

 

ELŐZMÉNYEK
Tisztújító közgyűlést tart ma az MLSZ, az elnöki posztra egyedül a 10 éve elnök, csányi Sándor pályázott.

A jelölések alapján az elnökség is változatlan összetételben folytathatja a munkát. Az MLSZ elnökségének leendő tagjai (az elnökön túl): Anthony Radev, Török Gábor, Balogh Gabriella, Bánki Erik, Berzi Sándor, Dankó Béla, Garancsi István, Nyilasi Tibor.

Az ülésen előbb elfogadják az elmúlt évről készült szakmai beszámolót, aztán a könyvvizsgálói jelentést, a pénzügyi terveket, ezt követően kerül sor a felügyelő bizottság és az elnökség megválasztására. 

A tervek szerint az összejövetel 10 órakor kezdődik, ebben a cikkben közvetítjük!

Legfrissebb híreink