Magyar Kupa: Szabics nyakába került az egész Vidi

Sokatmondó gólörömök az elődöntőben.

Forrás: Makádi Péter

MTK-MOL Fehérvár FC 1-2
 

A pozitív katarzis a lényeg!

A gólörömöknél, főleg a Vidi második góljánál lehetett érezni, hogy a pályán lévőknek igenis rang és megtiszteltetés lenne, ha bekerülnének a Magyar Kupa döntőjébe. Az ugye alap, hogy minden találkozónál nagyon jó és sokat dob az élményen, ha győzni akaró játékosokkal van tele a gyep (és az is, ha érezni, hogy zavarná a küzdőket a vereség), de a kupasorozat szempontjából meg pláne igaz ez, hiszen a legtöbbeknek csak a második számú sorozat a bajnokság után.

Nyilván más, egyébként sokkal jobb élmény minden mérkőzést a helyszínen nézni, stadionból tudósítani, mint csak a tévé előtt ülve figyelni az eseményeket. Mert ha még sajnos nem is lehetnek drukkerek a találkozókon, akkor is jobb a hangulat a létesítményben mint egy szobában (a kocsma atmoszférája a haverokkal történő, közös meccsnézés esetében tudja csak megközelíteni a legtutibb élmény szintjét), arról nem beszélve, hogy sokkal többet lehet látni és észrevenni a találkozóból annál, mint amennyit a „kocka” megmutat.

Most is az volt, hogy mentek, küzdöttek becsülettel a felek, még azok is, akiket éppen nem mutatott a tévé, mert tényleg megfelelő volt a labda nélküli mozgások mennyisége és minősége is. Ezért volt végig nyílt és fordulatos az első félidő. Hátránya után a Vidi nyomott jobban (az MTK vezetéséhez a védelme asszisztálása is szükségeltetett), alakított ki több helyzetet, az egyenlítése megérdemelt volt, mint a vezetése megszerzése is a fordulás után, mert harcosabbnak tűntek ezekben a percekben a játékosai.

Az MTK igyekezett a lehetőségeihez és az aktuális tudásához képest mindent megtenni az egyenlítésért, de igazán nagy ziccere nem volt, míg a fehérváriak huszáros kontrái mindig igen veszélyesek voltak. Az a csapat jutott a döntőbe, mely több veszélyes helyzetet dolgozott ki.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: BOLLA BENDEGÚZ
Az MTJ góljánál könnyen túljutott rajta Schön, de nem roppant össze, hanem ő egyenlített olyan szóló után, amihez megfelelő, egészséges önbizalom kell.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: NIKOLICS GÓLÖRÖME 
Rohant, vágtatott a gólja után Szabics Imre irányába, végig önkívületi állapotban üvöltve, a többiek meg a nyomában, hasonló flowban. Ez a jelenetsor parádésan megmutatta, hogy egy irányba húz a Vidi öltözője. A kupagyőzelem irányába.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:
14. p.:
Somodi kirúgása után Nego hibázik, a labda így Schönhöz kerül, aki Prosserhez továbbít, a támadó meg sarokkal visszaadja a labdát, utána Schön becsapta Bollát és Musliut is, majd balról, 12 méterről a bal alsóba lőtt. 1-0

38. p.: Az MTK góljánál az egyik hibázó Bolla volt, aki most Pinto átadása után megindul előre, csel után Petrjakhoz passzolna, de Herreráról Funshhoz pattan a labda, aki lekészítette azt Bollának, aki az ötösről a bal alsóba lőtt. 1-1!

53. p.: Petrjak indította a bal oldalon Stopirát, akinek a beadása hosszú Funshónak (nem tud rendesen beleérni fejjel), de az érkező Nikolicsnak meg remek, aki így 8 méterről a kapuba lőtt. 1-2!

JEGYZŐKÖNYV:

MTK Budapest–MOL Fehérvár FC 1–2 (1–1)

MTK: Somodi – Alho (Kata, 74.), Perkovic, Nagy, Herrera (Balázs, a szünetben) – Cseke (Kanta, 87.), Mezei (Dimitrov, 33.), Palincsár (Miovszki, 74.) – Varga R., Prosser, Schön. Vezetőedző: Michael Boris
Vidi: Kovács – Bolla, Muszliu, Rus (Houri, 86.), Stopira – Bamgboye, Nego, Pinto (Fiola, 72.), Petrjak – Nikolics, Zivzivadze (Dárdai, 86.). Vezetőedző: Szabics Imre

gólszerzők: Schön (14.), ill. Bolla (38.), Nikolics (53.)
sárga lap: Dimitrov (46.), Schön (70.), Cseke (72.), Varga R. (85.), illetve Bamgboye (74.), Rus (81.), Fiola (87.)
 

KÖVETKEZŐ FELADAT:
Az MTK a Puskás Akadémia vendége lesz vasárnap, míg a Vidi a Kispesté a bajnokságban, így kijelenthető, hogy mindkét gárdára éles, küzdelmes mérkőzés vár a bajnokságban is.


FRISSÍTÉS:

Magyar Kupa: Szabics elmesélte, mi volt a legfontosabb változtatása - reakciók - NB1.hu

 

Magyar Kupa: piros-kék lett a Puskás Aréna - fotó - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink