Magyar Kupa: Szabics elmesélte, mi volt a legfontosabb változtatása - reakciók

Megmondta az MTK edzője, melyik csapatnak szurkol a kupadöntőben.

Forrás: Makádi Péter

Mint arról beszámoltunk, hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte az MTK-t a MOL Fehérvár, így bejutottak a kupadöntőbe, ahol az Újpest lesz az ellenfelük május 3-án.

Magyar Kupa: Szabics nyakába került az egész Vidi - NB1.hu

 

A lefújást követő sajtótájékoztatón a két vezetőedző értékelte a látottakat.

Szabics Imre (MOL Fehérvár): "Az első 10-15 percet nem úgy kezdtük, ahogy szerettük volna, nem voltunk elég élesek, kicsit ez meglepett engem, hisz úgy éreztem, hogy a csapat az egész felkészülés alatt végig nagyon koncentrált volt. A bekapott gól felébresztett minket, aztán úgy játszottunk, ahogy az elejétől elterveztük. 2-1-ig nagyon jól futballoztunk, a végén a sérülések miatt pedig mindent elkövettünk, hogy megtartsuk az előnyt. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hisz ez volt a szezonban az első meccs, amit meg tudtunk fordítani, ráadásul ez nagyon jókor jött."

Az nb1.hu kérdésére válaszolva Szabics elárulta, hogy az első félidőben volt kis problémájuk a labda elleni játékban, erre reagáltak a félidőben, a váltás pedig jól sikerült, hisz megfogták az MTK-t - ráadásul úgy érzi, ha nem jöttek volna a sérülések, talán simább is lehetett volna a mérkőzés.

 

"Úgy gondolom, hogy egy kupameccsnek ilyennek kell lennie, hatalmas harc volt, mindkét csapat megtett mindent a sikerért, élvezetes találkozó volt. Anno Telkiben találkoztunk Michael Borisszal, most üdvözöltük egymást, arról beszélgettünk a meccs előtt, milyen az edzőközpont az MTK-nál, hogy edzenek. 

A csapatnak van lelke, és örülök annak, hogy megmutatták a játékosok, hogy tudnak fordítani. Ez a győzelem persze önmagában nem jelent semmit, hisz meg kell nyerni a kupát, ezért pedig még sokat kell tenni. Azáltal, hogy az Újpest elleni meccs később lesz, nem tudom megmondani, kik állnak rendelkezésre, ki milyen állapotban lesz, mint ahogy azt sem, mire számíthatunk ott, de bármilyen körülményekkel megbírkózunk reményeink szerint. Először is remélem, össze tudunk rakni hétvégére egy ütőképes csapatot, és nem sérült meg senki komolyabban." 

Michael Boris (MTK): "Nagyon csalódottak vagyunk, hogy kiestünk. Az elején úgy éreztem, jól működött a taktikánk, sikerült megszerezni a vezetést, utána a félidőre egyeníltett a Vidi, talán kicsit könnyen is szerezték a gólt. Készültünk arra, hogy változtatni fognak a második félidőben, sikerült vezetést szerezniük, nálunk pedig nehezítette a dolgokat Mezei sérülése, hisz nincs másik ballábas középpályásunk arra a posztra. Jöttek a hosszú labdák tőlünk, mindent megtettünk, küzdöttünk, harcoltunk, de nem voltunk precízek a befejezéseknél és nem sikerült egyenlíteni, gratulálok a Fehérvárnak. 

Hogyha a kupasorozat egészét néztük, büszkék lehetünk. Láthattuk ma a fizikális és minőségi különbségeket, az ügyes és fiatal játékosok néha olyan párharcokba ütköztek, amiket nem tudnak megnyerni. Nem lehet úgy pályára menni, hogy azzal foglalkozzunk, hogy ki rendelkezik nagyobb költségvetéssel vagy ki az erősebb, ha a Liverpool van itt, akkor is ugyanilyen lelkesedéssel kell nekimenni a meccsnek. Hinni kell a saját játékunkban, azért harcolunk, hogy győzzünk. Nyilván mindenki csalódott, amikor nem jön az eredmény, nyilván nem örülünk, de az a csapat vágya, hogy a Puskás Arénában játszhassunk, megnyerjük a kupát és egyszer kék-fehérben ragyoghasson a stadion.

Az nb1.hu kérdésére válaszolva Boris elárulta, hogy noha most a regeneráció a cél, megvan a tervük a hétvégi, Puskás Akadémia elleni bajnokira, és bízik abban, hogy minimum pontot szereznek. "Tisztában vagyunk a Puskás lehetőségeivel, nem véletlen másodikok. Az első meccsen legyőztük őket idegenben, itthon úgy kaptunk ki, hogy tíz emberrel játszottunk a végén. Hinni kell a taktikánkban, szeretnénk nyerni vagy pontot szerezni. A negyedik hely a cél, miközben reméljük, hogy a kupát a fehérváriak nyerik meg, így összejöhetne az európai kupaindulás nekünk."

 

FRISSÍTÉS:

Magyar Kupa: piros-kék lett a Puskás Aréna - fotó - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink