Magyar Kupa-döntő: Szabics kérése, az újpestiek motivációja

Megszakad Nikolics rossz sorozata?

Forrás: molfehervarfc.hu

Az Újpestnek és a MOL Fehérvárnak a szezon legfontosabb meccse jön ma este 20 órától. A két gárda a Puskás Arénában találkozik egymással a Magyar Kupa döntőjében. Ha abból indulunk ki, hogy a Vidi ebben a bajnoki idényben háromszor is magabiztosan győzte le az újpestieket (5-1, 5-0, 4-0), akkor talán sokan a fehérvári együttest tartják a finálé favoritjának. Persze azt nem szabad elfelejteni, hogy egy döntő esetében papírformáról beszélni nem igazán érdemes.

Szabics Imre elmondta, a játékosaitól azt kérte, hogy írjanak történelmet.

"Mindig azt mondják a vezetőedzők a mérkőzés előtt, hogy minden meccs más és más. Ez egy nagy közhely, de egyben száz százalékban igaz is. Most ez hatványozottan így van, hiszen ez a kilencven, vagy százhúsz perc dönti majd el, hogy a történelemkönyvek hogyan emlékeznek vissza a Vidi 2020/2021-es szezonjára. Ez, a Puskás Arénában megrendezésre kerülő összecsapás dönt arról, hogy egy külön fejezetet szentelnek majd a klub történelmében ennek az idénynek, vagy csak egy bekezdés lesz a többi nagy siker mellett. Ehhez viszont szükség lesz mindenkire!

 

Ráadásul visszatérhetnek a lelátóra azok a szurkolók, akik hosszú hónapok óta arra várnak, hogy élőben Vidi-győzelemnek örülhessenek. A klubért, értük, és saját magunkért is minden fájdalmat és fáradtságot félre kell tennünk hétfő este, és meg kell szereznünk a klub történelmének harmadik kupagyőzelmét! A játékosoktól is azt kértem, hogy írjanak történelmet!" - idézi a MOL Fehérvár vezetőedzőjét a klub hivatalos weboldala

 

Érdekesség, hogy Nikolics Nemanja eddig kétszer is eljutott a döntőig a Magyar Kupában, de a trófeát még nem emelhette a magasba - ez derül ki az MLSZ összesítéséből

Simon Krisztián nyakába eddig kétszer akasztottak aranyérmet az MK elhódítása miatt (2014-ben és 2018-ban). A lila-fehér gárda csapatkapitánya elárulta, gyakran beszélgetnek az újabb fináléról.

"Persze, egyértelmű, hogy beszélünk róla, ez a legfőbb téma az öltözőben, de azt gondolom, hogy jó mentalitású társaim vannak. Mindenki átérzi ennek a súlyát, tudja, hogy mekkora lehetőség ez, főleg egy ilyen nehéz szezon után. Egyénileg és csapatszinten is nem mindennapi élmény ez, egy karrier során nem sok ilyen alkalom adódik egy futballista életében. Úgyhogy kellően motiváltak vagyunk, és ez csak sokszorozódni fog, amikor belépünk az Arénába végre újra nézők előtt" - nyilatkozta Simon az ujpestfc.hu-nak.

És ami még fontos, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkező drukkerek a Puskás Arénában tekinthetik meg az összecsapást. Korábban már az nb1.hu-n is olvashattak a legfontosabb tudnivalókról a jegyekkel kapcsolatban:

Magyar Kupa: eldőlt, mennyi jegyet vehetnek a szurkolók - NB1.hu

 

MOL Magyar Kupa-döntő
MOL Fehérvár FC-Újpest 20.00

FRISSÍTÉS:

10.55:

Fiatal bíró vezeti a Magyar Kupa-döntőt - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink