FTC: hol volt Sigér Dávid, mi történt Varga Rolanddal?

Lehetnek következmények a házirend miatt.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Megnyerte tegnap az Örökrangadót is a Ferencváros, méghozzá Tokmac Nguen és Roko Baturina góljainak köszönhetően. Előbbi vicces jelenetek, (bár az MTK-nál és a híveinek a köreiben ez inkább tragikomédia volt), utóbbi meg azután talált a kapuba, alighogy becserélte Szerhij Rebrov vezetőedző.

Az a Szerhij Rebrov, aki egy ideje már a mérkőzések és a sajtóesemények közben is maszkot visel (az asztaloknál ülőknek ez nem kötelező, ha van negatív tesztjük), ám a tegnapi, meccs utáni értékelésen nem vett részt, mert fájt a torka.

MTK: fradista elismerések - NB1.hu

Michael Boris értékelése

Helyette Máté Csaba értékelt.

„Mindenki tudja, hogy az MTK-nak van egy kellemetlen játékstílusa, egy intenzív letámadás, amit jó párszor alkalmaznak a mérkőzéseiken. Felkészültünk rá, hogy ellenünk is így lesz. Próbáltak labdát szerezni a térfelünkön, amiből volt pár hibánk, de többször is mögéjük tudtunk kerülni. Sajnos a beadásaink vagy nem találtak embert, vagy nem volt elég játékosunk a tizenhatoson belül, de mindenképpen pozitív volt, hogy többször mögéjük tudtunk kerülni. Az első gól döntő jelentőségű volt. Minket megnyugtatott, nekik még több rizikót kellett vállalniuk, ennek eredménye volt az, hogy a második félidő helyzetei alapján megérdemelten nyertünk. A játékosaink tudják azt, hogy mennyire fontosak a magyar bajnokik, megfelelően motiváltak, annak ellenére, hogy biztos fáradtabbak, mert egy nagy sorozatban vagyunk. Dicséret illet mindenkit a hozzáállása miatt. Örülünk, hogy Baturina megszerezte az első gólját, bízunk benne, hogy jön a folytatás is” - kezdte Máté.

A Nemzeti Sport arról érdeklődött, hogy mit érez egy szakmai stáb, ha ennyire beválik egy cseréje, mint Baturina esetében, illetve arról is kérdezték Mátét, hogy miért telt el hosszú idő Varga Roland újbóli pályára lépéséig.

„Minden változtatásnál bízik abban a stáb, hogy pozitív hatást vált ki. Ha támadót cserélsz be, akkor abban reménykedsz, hogy gólt szerez, hogy a védő stabilizálja a védekezést, hogy a középpályások sokat dolgoznak. Bíztunk benne, hogy Baturinának sikerül gólt szereznie, az eddigi meccseken megvolt már erre a lehetősége. A mai gólja nagyon dicséretes, szép megoldással rukkolt elő. Varga még a múltkori válogatott mérkőzések miatti egyik edzőmeccsen sérült meg. Sokat dolgozott azon, hogy visszatérjen a csapathoz. Mindenki várja azt a régi Varga Rolit, aki lendületet visz a csapatba, hogy konkurenciája lesz a támadóinknak. Bő a keret, az MTK ellen csak Civic hiányzott, ez pozitívum, ennek is köszönhető, hogy mindkét fronton hely tudunk állni.”

Mellőzöttség: őszintén beszélt az FTC magyar válogatottja a helyzetéről - NB1.hu

Forrás: FTC/Facebook A Fradi 2-0-s győzelmet aratott az MTK ellen. A győztes csapatban csereként lépett pályára Varga Roland, aki a 81. percben váltotta Isaelt. Varga ebben az idényben csak három bajnokin jutott szóhoz. Azt sem szabad elfelejteni, hogy nem került be a zöld-fehérek BL-keretébe.

Az nb1.hu Sigér Dávid iránt érdeklődött, mert Szerhij Renbrov a Honvéd elleni győzelem után azt mondta honlapunknak, hogy megérezte, látta az edzéseken, hogy pihentetnie kell a középpályást, aki a Juve ellen játszott, de tegnap megint nem.

„A legjobban talán ő tudna válaszolni, de úgy gondoltuk, hogy ma is jót tesz neki a pihenés, volt ez más játékosokkal is így. Különösen a nemzetközi porondon kell rengeteget dolgozni, ezért az MTK ellen ezt láttuk a legjobb megoldásnak.”

Az ulloi129.hu a sok reklamálással kapcsolatban kérdezett, mert két sárgát is kaptak a Fradi játékosai, illetve arról is, hogy a szerkesztőjük által nyögvenyelősnek gondolt mérkőzéseket simábban lehozza az FTC, tegnap sem kapott gólt, ezért megkérdezte, az ilyen jellegű találkozókon miben tudott előrébb lépni a Ferencváros.

„A számokból is látszik, hogy nagyon kevés gólt kaptunk a bajnokságban. Ez a kiinduló pontja annak, hogy sikeresen tudunk szerepelni, mert vannak olyan kvalitású támadóink, akik garanciát jelentenek arra, hogy egy-egy mérkőzésen be tudnak találni. Csapatszintű védekezésről kell beszélnünk, senkit nem kell kiemelni, ez nagyon fontos. Stabilabbak vagyunk, ha hibázunk is, vannak, akik kisegítik a másikat. Nagy a konkurenciaharc a csapatban, ez mindenkit arra ösztönöz, hogy ne legyen elégedett, hanem még jobbat akarjon. A reklamálások érdekesek, mert azt is érdemes megnézni, milyen szituációk előzik ezeket meg. Nem jó, hogyha reklamálunk, megvan a következménye a házirend alapján, de volt egy-két olyan ítélet vagy szituáció a mérkőzésen, amik kérdőjelesek voltak számunkra is ott a kispadon. De valóban nem volt ránk eddig jellemző, de lehet, egy-két játékosunk jobban elfáradt az eddigi menetelésben.”

FRISSÍTÉS: HÉTFŐ, 18.28

Varga Rolandot ugyanúgy segítette volna a Fradi, mint Böde Dánielt - NB1.hu

 

 

ELŐZMÉNYEK

Ferencváros-MTK 2-0 (1-0)

A listavezető Fradi az MTK-t fogadta az Örökrangadón. A kék-fehéreknél több játékos is koronavírusos lett, így Michael Boris nem tudott az összes játékosára számítani. A Ferencváros pedig a Juve elleni bosszantó vereség után a bajnokságban próbált javítani. A zöld-fehérek egy nagy védelmi hibát használtak ki a 40. percben, ezzel megszerezték a vezetést. A végeredményt pedig a csereként beszálló Baturina állította be. Érdekesség, hogy a horvát futballista a 74. minutumban állt be, és gyakorlatilag az első érintésből be tudott találni. Az FTC őrzi veretlenségét az NB I-ben, míg az újonc október eleje után szenvedett ismét vereséget.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: IHOR HARATYIN

Ezen a mérkőzésen is nagy munkát végzett a Fradi ukrán játékosa. Ha kellett, szerelt, ha kellett, indított, szóval gyakran játékban volt. 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: AZ ELSŐ GÓL HATÁSA

A Fradi az első félidő végén egy védelmi hibát könyörtelenül megbüntetett. Ezt követően azt tapasztaltuk, hogy az MTK-játékosok vállalkozókedve eléggé csökkent. 

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

40. perc: Varju rossz passzára vércseként csapott le Tokmac, aki betört a tizenhatoson belülre, majd a bal alsóba lőtt (1-0).

75. perc: Heister passzolt a csereként beszálló Baturinához, a horvát légiós 8 méterről lőtt a bal alsóba (2-0).

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Fradi a Diósgyőrhöz utazik a következő héten, míg az MTK a Honvéddal méri össze az erejét. 

JEGYZŐKÖNYV: 

Ferencvárosi TC-MTK Budapest 2-0 (1-0)
Groupama Aréna, zárt kapus, v.:
Antal
gólszerzők: Nguen (40.), Baturina (75.)
sárga lap: Heister (30.), Blazic (56.), illetve Varju (20.), Kata (42.), Miovski (54.)
Ferencváros: Dibusz - Botka, Frimpong, Blazic (Kovacevic, 86.), Heister - Laidouni, Haratin - Uzuni (Skvarka, 74.), Isael (Varga, 81.), Nguen (Mak, 74.) - Boli (Baturina, 74.)
MTK Budapest: Mijatovic - Ikenne-King, Varju, Ferreira, Kata - Biben, Cseke, Dimitrov - Prosser (Drljo, 78.), Miovski, Lencse

A tabella a linkre kattintva érhető el

A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ:

FRISSÍTÉS:

21.58:

Fradi-MTK: Rebrov már nem ment el a sajtótájékoztatóra - NB1.hu

22.19:

Mellőzöttség: őszintén beszélt az FTC magyar válogatottja a helyzetéről - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink