Fehérvár: a Bűvész is vastapsot kapott

Egyre inkább beválik a fiatalítás.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Többször is elhangzott az a vád a MOL Fehérvár FC-vel szemben az elmúlt hónapokban, hogy a gárda átlagéletkora túl magas, ami miatt lehet, hogy itthon számottevő tényező, de a nemzetközi porondon nem az.

Ezek a hangok felerősödtek a nyári El-kupakudarc után, pedig a vezetők már abban az időszakban is azon dolgoztak, hogy a jövő játékosait is Székesfehérvárra csábítsák. Ám a kiszemeltek közül nem lehet mindenkit megszerezni, ami azt jelenti, hogy nem csak azokat figyelték és azokkal tárgyaltak a klub vezetői, akiket végül leigazoltak. És ez a világ összes csapatára igaz ám.

Tavaly nyáron érkezett Fehérvárra Rus Adrián, aki korábban már Balmazújvárosban és a román U21-es válogatottban is bizonyította, hogy remek képességekkel megáldott (középső) védő. Volt is felháborodás a románok részéről, hogy miért nem játszik többet a Vidiben, ráadásul azt a szerencsétlen érvet hozták fel a mellőzésével kapcsolatban az ottani újságírók és a válogatott stábtagjai, hogy biztos azért nem, mert román.

Magyar Kupa: kihasználta a Vidi az egész meccses emberelőnyét az Újpest ellen - NB1.hu

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó MOL Fehérvár FC-Újpest 1-0 Továbbjutott a Vidi 1-0-s összessítéssel „Címeket akarunk nyerni! És a címekbe a Magyar Kupa is beletartozik!" A fenti, határozott kijelentések Kovács Zoltántól, a MOL Fehérvár FC sportigazgatójától, valamint Nikolics Nemanjától származnak. Nem mondták olyan régen ezt az illetékesek.

Nos, a külföldi-ellenesség pont nem igaz a Vidire, mert mindig büszkén számol be arról, ha a légiósaikat meghívják a saját országaik válogatottjába, ráadásul, ha idegen fóbiások lennének, nem is alkalmaznák őket. Az igazság az, hogy Rust többször hátráltatta sérülést, most sem tud játszani, de amikor egészséges, mindig kapott lehetőséget a bizonyításra.

A MOL Fehérvár FC másik nyári nagy fogása a védelembe (ebben a csapatrészben vannak, vagyis voltak leginkább gondok az átlagéletkorral) az észak-macedón válogatott Visar Musliu, aki aztán tényleg alapember lett a gárdában.

Tavaly, augusztus 31-én, a Kisvárda elleni, hazai 3-0-s siker alkalmával volt először kezdő, azóta gyakorlatilag kirobbanthatatlan onnan. Egyedül a legutóbbi, Kövesd elleni, hazai 2-2 alkalmával játszott csak 10 percet. Első bajnokiján rögtön gólt szerzett, majd októberben a Loki 2-1-es legyőzése alkalmával is eredményes volt.

Továbbjutás után: rengeteg hiányzóról beszélt a Vidi mestere - NB1.hu

Többször volt feszült az Újpest elleni kupavisszavágón (1-0-ra nyertek és továbbjutottak) Joan Carrillo, a MOL Fehérvár FC vezetőedzője. Amikor a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elkezdte az értékelését, utalt is rá, hogy miért. „Szeretnék gratulálni a játékosoknak. Két meccsen jobbak voltunk, mint az Újpest.

És tegnap, az Újpest elleni kupameccsen is, ami kiemelten fontos találat volt, hiszen a visszavágó utolsó pillanatában szerezte, így a fehérváriak jutottak tovább. Éljenezte is a publikum.

Télen két futballistát igazolt a Vidi, a visszatérő klubikon, Nikolics Nemanja mellett, Lyes Houri lett a piros-kékek játékosa, akinek Bűvész a beceneve.

És elkezdte bebizonyítani, hogy egyébként tényleg ért a trükkökhöz, varázslatokhoz. Lőtt már bődületes kapufát, eléggé emlékezetes gólt, utóbbit a Mezőkövesdnek.

A lila-fehérek elleni, tegnapi kupameccsen is jól játszott, amikor Joan Carrillo vezetőedző lecserélte, vastapsot kapott a szurkolóktól, pláne akkor, amikor elhaladt a Vidi tábora előtt.

Carrillo egyébként az nb1.hu-nak elmondta a lefújás után, a Bűvészt azért váltotta Funshóra, mert a meccs hajrájában a széleken akart a lilák védelme mögé kerülni és nemcsak Petrjak oldalán, ami érthető volt, hiszen a vendégek ekkor már nagyon betömörültek.

A Vidinél tehát látták és látják még, hogy kellenek a fiatalok, és igazoltak is három olyan focistát, akik már elkezdték bizonyítani, hogy joggal reménykednek bennük Székesfehérváron.

A jelent és a jövőt illetően is!

Legfrissebb híreink