Anglia: Nagy Ádám egyből a legjobb lett

Első meccsén letette a névjegyét.

Forrás:

Mint jeleztük, 1-1-et játszott a Birmingham otthonában, ezzel megszerezte első pontját a Bristol City az angol másodosztályban – Nagy Ádám, pár nappal leigazolása után, kezdőként kapott bizonyítási lehetőséget és 90 percen át a pályán is volt. Első mérkőzésén nem akármilyen teljesítménnyel rukkolt elő, mert a klubhonlap tudósítása és a gárda vezetőedzője, Lee Jonhson is elismerően értekezett a magyar válogatott játékáról.

 

 

Johnson azt mondta, hogy „"Adam Nagy was absolutely class" és akkor még nem is tudta, hogy a magyar egyből az élre ugrott egy fontos statisztikai listán. Ugye az angolok imádják a kimutatásokat, így nem meglepő, hogy kiszámolták, hogy azon játékosok közül, akik legalább 90 percet játszottak az első két mérkőzésen, honfitársunk passzolt a legpontosabban, méghozzá 93.9%-osan.

 

Az összetett listán 18. Nagy, de hangsúlyozzuk, az előtte lévők közül senki nem játszott legalább 90 percet az eddigi 2 meccsen, így csak pár kísérlet után számolták ki százalékosan a teljesítményüket.

 

Az, hogy a Bolognában tavasszal alig játszó Nagy ilyen jól kezdett, nemcsak a Bristolnak, hanem a magyar válogatottnak is örvendetes hír.

 

Legfrissebb híreink