Magyarország-Szerbia: nem Szoboszlai volt a legjobb – OSZTÁLYOZÓNAPLÓ

Most jobb képességűek ellen játszottunk.

Forrás: Réti Zsolt

Az nb1.hu 1999 óta íródó történelmének legrégebbi rovata az Osztályozónapló, amiben 1-től 10-ig terjedő skálán osztályozom azokat a játékosokat, akik az adott mérkőzésen legalább 60 percet a pályán voltak.

Fontos tudni, hogy mindezt szakmai és szurkolói szemmel egyszerre teszem meg. Legutóbb, Izland legyőzése után, szakítottam a 21 éves hagyománnyal, mert csak és kizárólag szurkolóként osztályoztam – maradjunk annyiban, eléggé nagy visszhangja lett döntésemnek.

Magyarország-Izland: Maradona legendája - OSZTÁLYOZÓNAPLÓ - NB1.hu

 

Most tehát visszatérek az eredeti recepthez, egy igen jó, szerbek elleni meccs után, aminek 1-1 lett a végeredménye. 

Dibusz Dénes 7: A leginkább arra figyeltem fel, hogy a társak bevonják a lábbal történő játékba, azok után, hogy a Juventus elleni BL-meccsen ez kétszer nagyon balszerencsésen sült el és hát ugye pont a Puskás Arénában. A társai hozzáállása és az ő megoldásai viszont tegnap jelezték azt, amit ingerültségből sokan nem vettek észre (vagy egyéb okok miatt direkt), hogy azokhoz a bakikhoz nem csak ő kellett. Bravúrja is volt, pláne 1-1 után, döntő érdemei voltak abban, hogy nem kaptunk ki, azaz, végig volt esélyünk a győzelemre.

 

Botka Endre 6: Neki is, mint a teljes magyar csapatvédekezésnek, most sokkal nehezebb dolga volt, mint Izland ellen. Szerintem Szerbia jobb képességű játékosokból áll, mint csütörtöki ellenfelünk, és szerintem a Fradi védője is osztja ezt a véleményem. Hatalmas blokkja volt a meccs hajrájában. Persze az is jó lett volna, ha a szerbek góljánál sikeres a keresztezése.

Lang Ádám 7: Nem értettem, miért maradt ki Izland ellen, de Rossi döntését igazolta, hogy végül kijutottunk az Eb-re, illetve az is, hogy Lang a védelem legjobbja volt tegnap este. Magabiztos és gyors volt, a helyezkedésével sem volt különösebb gond, azon kívül remekül irányított is, ami szintén nagyon kellett. Pláne azok után, hogy a kapott gólnál nem tudta elfejelni a labdát...

Kecskés Ákos 6: A teljes és közvetlen védelem benne volt a szerbek góljában, de sajnos ő hibázott a legnagyobbat, mert nagyon könnyen lefutották. Utána fokozatosan lendült bele a játékba, olyannyira, hogy a második félidőben az egyik legjobbunk volt. Az elsőben 5-ösre, a másodikban 7-esre játszott.


Bese Barnabás 6: Ment, zakatolt, harcolt, küzdött, pontosan azt a teljesítményt és úgy nyújtotta, ahogy azt a feladatköre és Rossi megköveteli és megkövetelte. A hajrára Gyurcsó Ádám váltotta, de az taktikai változtatás volt, nem a teljesítményével érdemelte ki, hogy elhagyja a pályát.

Nagy Ádám 7: Pontosan úgy és annyit melózott, mint Izland ellen, a sok hiányzó miatt azonban még inkább törekedett arra, hogy vezér legyen, mert nemcsak jól játszott, hanem remekül irányított is. Nem tudom, mennyi szufla maradt benne a törökök elleni meccsre, de az nagyon kemény lenne, ha azt a találkozót és végigjátszaná. 

Sigér Dávid 6: Az alázatával és a hozzáállásával semmi gond nem volt, de emberileg mond el a legtöbbet róla az, ahogy felvállalta a szürke zongoracipelő szerepét. Ismét bebizonyította, hogy a válogatottban is képes arra, hogy más hangszereken is lehetőséget kapjon a bizonyításra. Az 58. percben Loic Nego váltotta (6), aki most nem lett nemzeti hős, mint Izland ellen, de ismét bebizonyította, hogy nagyon jól járunk azzal, hogy játszhat a Rossi-csapatban.

Holender Filip 6: Neki soha nem mindegy, egy szerb csapat elleni meccs, pláne nem a válogatottjuk ellen. Küzdött, harcolt keményen, lendület is volt bőven az előre felé történő játékában. Szerintem, azok közé tartozik, akiknek a törökök ellen is lehet még bőven fontos feladatuk.

Szerbia-Magyarország: mintha gyilkosságra készült volna - NB1.hu

 „Megöllek!" Nem mondta ki, nem tette meg, de egyértelműen kiolvasható volt a tekintetéből, hogy ezt gondolja. Ott álltunk 3.5 órával a Szerbia-Magyarország kezdése előtt a Rajko Mitics tiszteletére emelt szobor előtt, és nem vetettem keresztet, mint ő. Ő háromszor is megtette, és amint befejezte, felém fordult, felhúzta a vállait és befeszített.


Kalmár Zsolt 8: Toronymagasan az egész mezőny legjobbja volt. Bulgáriában is bizonyította, hogy nem kell egyből a kardunkba dőlnünk, ha nincs Szoboszlai, de tegnap azt tapasztalhattuk meg végleg, hogy akkor járunk a legjobban, ha mindketten a pályán vannak. Alig lehetett tartani, gólját és az ehhez kellő akciót rajzolni lehetett volna csak szebben. Fog ő még erősebb bajnokságban játszani, mint a szlovák.

Szoboszlai Dominik 7: Majdnem vágott egy pontosan olyan gólt, mint amilyet az izlandiaknak küldött. Ettől függetlenül is jól és vagányan játszott. Rengetegszer volt játékban, próbált irányítani és kapura is lőni, a szabadrúgásai ismét veszélyesek voltak. 


Nikolics Nemanja 6: Zseniális gólpasszt adott. Más típusú karakter, mint Szalai Ádám, de vele is jól játszott a csapat. Sokat mozgott üresbe, igyekezett az előkészítésből is kivenni a szerepét, illetve elvinni az embereket az érkező Kalmár és Szoboszlai elől. Az 58. percben Könyves Norbert (6) váltotta, aki pontosan olyan harciasan és lendületesen focizott, ahogyan azt vártuk tőle. Ha a legvégén az a beadása kicsit pontosabb...

Legfrissebb híreink