Magyarország-Izland: Maradona legendája – OSZTÁLYOZÓNAPLÓ

CSAK AZÉRT IS!

Forrás: Réti Zsolt

Az nb1.hu 1999 óta működő, legrégebbi rovata az Osztályozónapló, amiben szakmai-szurkolói szemmel értékeljük azokat a játékosokat, akik legalább 60 percet a pályán voltak az adott mérkőzésen. A mai kiadás viszont mindenkinek szól, nem csak a játékosoknak, akiknek bármi közük volt a diadalhoz!

Azt viszont tudni kell, hogy az nb1.hu-nál a megalapításunk óta csak olyan srácok dolgozhatnak, akik a lelátón nőttek fel, ezért nem tagadhatjuk meg, én meg pláne, hogy előbb voltunk szurkolók, mint bármi más, és tovább maradunk azok, mint bármi más!

Az az öröm, amit számunkra tegnap a magyar válogatott okozott, semmi máshoz nem hasonlítható, semmi mással nem pótolható!

Ebben a fránya és nagyon nehéz egészségügyi és gazdasági világhelyzetben meg pláne nem!

Vigyázzatok magatokra és a szeretteitekre!

Gulácsi Péter 10: Hatalmas hiba volt, amiből a gól lett, de a sors furcsa fintora, hogy ez is kellett kiemelten ahhoz, hogyha csak fokozatosan is, de a magyar válogatott összerázódjon és győzni akarjon. Győzött is! Peti: soha egyetlen pillanatra sem vagyunk hajlandóak elfelejteni azt a megmásíthatatlan tényt, hogyha te nem vagy, akkor nem jutunk el odáig, hogy elkezdődjön a tegnapi meccs!

 

Botka Endre 10: Endit azóta ismerem, amióta a Honvédban bemutatkozott. Tudom mit élt át, amikor átment a Fradiba és a kispesti népharag rázúdult. Pedig az akkori őszi teljesítményével és az érte kapott pénzzel (a Honvéd életben maradását jelentette akkor), bajnoki címhez segítette a legendás klubot. Az élet őt igazolta, elég a Fradi csoportköreire és a tegnapi sikerre is gondolni. Amikor először játszott az FTC játékosaként Kispesten, a testvérét majdnem meglincselték a lelátón, mert kikérte magának, hogy imádott öccsét szapulják. Szerintem a bratyesznak ajánlotta elsőként a sikerét.

Willi Orbán 10: Magyar vagy és az is maradsz!

Szalai Attila 10: Pontosan úgy kell nyilatkozni, ahogy a meccs előtt megtetted Telkiben. És úgy kell játszani, olyan hozzáállással, olyan harciasan, ahogy megtetted, amióta válogatott vagy. Így kell meghálálni egy szövetségi kapitány bizalmát és egy sokat szenvedett nép igencsak kialakulóban lévő szeretetét!


Fiola Attila 10: A labdarúgáshoz, a bajban lévő Magyarországhoz való hozzáállásodat minden iskolában oktatni kellene. És azt is, hogy pontosan tudod, mikor és mit kell tenned!

Kalmár Zsolt 10: Minden határtalanul magyar is nagyon büszke lehet rád! Legyél bajnok a Dunaszerdahellyel! Megérdemled, megérdemlitek azt a sikert is!

Nagy Ádám 10: Szerintem tegnap nem te, hanem egy soha el nem fáradó, mesterséges klónod szántotta fel a pályát. Előre megmondtad, hogy a legjobb ütemben kezdtél el újra játszani a Bristolban!

Szoboszlai Dominik 10: Tudod, a magyar az egy olyan nép, hogy mindig szüksége van egy vezérre. Olyanra, aki utat mutat a bajban és ha kell, akkor csodát tesz! Váljál végleg azzá! És mosolyogj azon továbbra is, hogy vannak, akik csak abba tudnak belekötni, hogy éppen milyen hajad van. Ha a helyedben lennék, még ma elmennék egy fodrászhoz. Csak azért is!

Filip Holender 10: Minden kispesti büszke lehet arra, hogy az ottani akadémia növendéke vagy. Meséld el Belgrádban a Partizan és a Crvena fanjainak, hogy még mindig harcos nép a magyar! Pontosan tudják majd, mit jelentenek a szavaid...

Szerbia-Magyarország: mintha gyilkosságra készült volna - NB1.hu

 „Megöllek!" Nem mondta ki, nem tette meg, de egyértelműen kiolvasható volt a tekintetéből, hogy ezt gondolja. Ott álltunk 3.5 órával a Szerbia-Magyarország kezdése előtt a Rajko Mitics tiszteletére emelt szobor előtt, és nem vetettem keresztet, mint ő. Ő háromszor is megtette, és amint befejezte, felém fordult, felhúzta a vállait és befeszített.


Sallai Roland 10: A legvagányabb voltál a meccsen az utolsó percig, mert benned volt a legtöbb a vállalkozás. Ha vannak is hibák, nem szabad feladni, küzdeni kell mindig, mert megéri! Az a győztes gól előtti passz meg, ami miatt megindult a támadás...

Streamable Video

Watch this video on Streamable.

Szalai Ádám 10: Akiben a társak a legjobban megbíznak, az az adott csapat legfontosabb embere. Azok az izlandi védők nem tudtak már lépni a meccs végén. Mindketten és még nagyon sokan tudjuk, kinek köszönhető ez a leginkább! Kísérd el a Dominiket a fodrászhoz...

És, hogy miért volt a címben Maradona?

Nagyon hosszú évekkel ezelőtt, Olaszországban egy benzinkúton kezembe akadt egy újság (ezért nem tudom linkelni), amiben volt vele egy felidézett interjú. Megkérdezték tőle, hogy az a nap-e a legboldogabb az életében, amikor 1986-ban világbajnoki címet nyert kábé egyedül Mexikóban Argentínának.

Azt válaszolta, hogy nem!

Rákérdeztek, hogy miért, mire azt válaszolta, hogy azért, mert nem voltak ott az argentinok!

Tegnap fájóan üres volt a Puskás Aréna, de mint azt a meccs előtti bejelentkezésemben elmondtam, a környék is a kezdés előtt.

A magyar válogatott tagjai nemcsak azért kaptak mindannyian 10-est (csak azért is), mert kijutottak az Eb-re, hanem azért is, mert azokért harcoltak, akik nem lehettek ott a lelátókon. És mindenki másért is, aki magyar!

Ott voltam!

Láttam!

Éreztem!

Legalább 45 órája ébren vagyok, mert már a meccs előtti este sem tudtam aludni!

A fejem még soha nem fájt ennyire, de nem fogadom meg, hogy soha többet nem iszom!

Nem, mert meg kell nyernünk az Európa-bajnokságot!

És azt is meg kell ünnepelnünk!

De azt már együtt, vállvetve!

Csak azért is!

Legfrissebb híreink