nb1.hu

Honvéd-Gyirmót: kikészültek a kispesti szurkolók

Fegyelemből és alázatból jelesre vizsgáztak a vendégek.

Honvéd-Gyirmót 0-1

Davideeee Lanzafameee! Davideee Lanzafameee!

A kórus az első félidő felénél csendült fel az Északi Kanyar tagjaitól, akik ezúttal is örömmel fogadták az olasz támadót, aki bajnok és kupagyőztes volt a Kispesttel, pár napja meg már hivatalosan is csapat nélküli. Most meg a lelátón szurkolt a piros-feketéknek.

Arról, hogy Lanzafame visszatért Magyarországra, az NB1.HU, számolt be elsőként a hét közepén, mint ahogyan arról is, hogy Détári Lajos társaságában pénteken a Bozsik Aréna melletti vendéglátóipari-egységben találkozott néhány Kispest-fanatikussal, akiknek sejtelmesen válaszolt az esetleges visszatérését illetően.

Viszont a korábbi Lanzafame hatását és tudását tudja hozni most is egy játékos Horváth Ferenc csapatában, méghozzá Nenad Lukics, aki ősszel is a gárda legjobbja volt, meg a Gyirmót elleni meccs első félidejében is. Vagy konkrétan ő került helyzetbe, vagy kialakította azt a társainak, ha más nem azzal, hogy zavaró mozgással lekötötte a gyirmóti védelem tagjainak a figyelmét.

A Kispest 5 védővel játszott, a két szélsőnek, Kovács Nikolásznak és Zsótér Donátnak rendre fel kellett lépnie a támadásokhoz, becsületükre legyen mondva, ezt a lehető legtöbbször igyekeztek megtenni.

Csertői Aurél csapata is megérezte a felkészülés heteiben az omikron hatását, így a vendégekről sem lehetett pontosan tudni, legfeljebb csak sejteni, hogy mire lesznek képesek az első tétmeccsükön, leginkább fizikálisan.

A Gyirmót nem húzódott vissza közvetlenül a kapuja elé, de a négy védő előtt 5 középpályás védekezett úgy, hogy a támadásoknál a szélsőknek minél előbb fel kellett kerülniük egy sorral.

A szünetig a hazaiaknak volt több helyzetük, mert mint jeleztük, Lukics jelentette a két gárda közötti legfontosabb, minőségbeli különbséget, de Petrusenko is gólt fejelhetett volna a játékrész legvégén, de a magabiztosan teljesítő Rusák Edvárd bravúrral hárított ebben az esetben is.

Fordulás után maradt a játék képe, a pályán lévők (mindkét gárda nagyon tartalékos volt) küzdöttek, harcoltak, majd gól és emberelőnybe került a Gyirmót. Nir Bardea könyökölt a tizenhatoson belül, a 11-est a nem sokkal korábban becserélt Varga Barnabás magabiztosan értékesítette.

A kialakult helyzettől eléggé bepöccentek a kispesti ultrák, a hangosbemondónak többször is sportszerű szurkolásra kellett őket kérnie.

A Gyirmót, előnye birtokában, még magabiztosabb lett, míg a hazaiak még merevebbé váltak.

Csertői Aurél csapata alázatból és taktikai fegyelemből tökéletesre vizsgázott, míg a Kispesten kezdeni kell valami a görcsösséggel

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: NIR BARDEA HIBÁJA
A középső védő ma sem volt csapata legjobbjai között, hibája kettős hátrányba hozta a csapatát, ami végzetesnek bizonyult.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: RUSÁK EDVÁRD
Szerintünk nem biztos, hogy ő védett volna, ha minden rendben van a Gyirmótnál, de bravúrjai nagyon kellettek a győzelemhez.

GÓLOK TÖRTÉNETE:
70. p.:
Bardea könyökölte le a tizenhatoson belül Hajdú Ádámot, a védő megkapta a második sárga lapját, a Gyirmót meg 11-est. Varga Barnabás megvárta, míg Szappanos Péter elvetődik balra, majd lágyan a kapuba emelt, kissé jobbra. 1-0

JEGYZŐKÖNYV:

Budapest Honvéd FC-Gyirmót FC Győr 0-1 (0-0)
Bozsik Aréna, v.:
Farkas Á.
gólszerző: Varga B. (69. – 11-esből)
sárga lap: Nagy D. (12.), Bardea (39., 69.), Zsótér (77.), Lukic (80.), illetve Mayer (19.), Hajdú (37.), Major (55.), Csörgő (80.), Rusák (93.)
piros lap: Bardea (69.)
Honvéd: Szappanos – Kovács N., Bardea, Baráth, Tamás K. – Pantelic (Májer, 76.), Petrusenko (Nagy G., 76.), Machach (Hidi, 57.), Zsótér – Nagy D. (Kerezsi, 66.), Lukic
Gyirmót: Rusák – Major, Csörgő (Ene, 82.), Hajdú, Zeke – Hasani, Klimovic, Vass Á., Nagy P. (Kovács D., 83.), Cvetanoski (Herjeczki, 79.) – Mayer (Varga B., 55.)
 

KÖVETKEZŐ FELADAT:
A Honvéd a Kisvárda vendége lesz, a Gyirmót az Újpestet fogadja majd.

Tabella a linkre kattintva olvasható

Edzői értékelések:

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC