Davide Lanzafame és a Magyarországra történő visszatérés lehetősége

Lennének azért bökkenők is.

Forrás: Honvéd

Eddig 118 NB I-es mérkőzésen összesen 61 gólt szerzett Davide Lanzafame, aki Magyarországon a Honvéd és az FTC játékosa is volt, előbbi gárdába még az utóbbiból is visszament.

Lanzafame a Honvéddal és az FTC-vel is bajnok lett, előbbi gárdával kupagyőztes is volt, de azt is kijelenthetjük vele kapcsolatban egészen nyugodtan, hogy gyakorlatilag mindig az aktuális csapata legjobbja volt Magyarországon minden bajnoki évben, ráadásul szinte abszolút közönségkedvenc is. Kétszer volt gólkirály, a Ferencváros játékosaként akkor, amikor bajnokok lettek.

Magyarországon kívüli pályafutása viszont gyakorlatilag soha nem sikerült olyan fényesre, mint az itteni volt, legfőképpen azóta, hogy legutóbb elhagyta hazánkat.

Két nappal ezelőtt vele kapcsolatban a következő hír járta be a magyar sportsajtót:

„A 34 esztendős futballista 2021 februárjában igazolt az olasz másodosztályban szereplő LR Vicenzához, azonban az azóta eltelt bő egy évben sérülések miatt csupán 16 mérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken három gólt és két gólpasszt jegyzett. Ebben az idényben a Serie B-ben csupán három találkozón lépett pályára, míg egyetlen gólját az Olasz Kupa első fordulójában szerezte az Empoli elleni, 4–2-re elveszített összecsapáson.

A szerződésbontás miatt Lanzafame szabadon igazolhatóvá vált, a mértékadó transfermarkt.de adatai alapján a jelenlegi értéke 250 ezer euró.”

Mindezeket azért meséljük el, mert az NB1.HU több forrásból is úgy értesült, hogy Kispesten elgondolkoztak azon, hogy mi lenne, ha Lanzafame ismét a Honvéd játékosa lenne...

Néhány informátortól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy Lanzafame Magyarországon van, sőt olyanok is voltak, akik arról adtak tájékoztatást, hogy már edzett is a Kispesttel – utóbbi információmorzsákat azért egyelőre még fenntartásokkal kell kezelni.

Ha a Honvéd valóban szerződtetné az olaszt, az nem menne csak úgy, hogy „zsupsz, írd csak alá az új szerződésedet, aztán rúgjál hármat szombaton a Gyirmótnak!”...

Mégpedig azért, mert lehet, hogy nem is az anyagiakon való megegyezés lenne a legfontosabb szegmense a megállapodásnak.

A támadót a sorozatos sérülései miatt küldték el előző klubjától, ezért a Honvéd stábjának egy jó alapos vizsgálatsorozattal kellene kezdenie, amiben a pillanatnyi állapota mellett azt is felmérnék, hogy egyáltalán mennyire terhelhető még a szervezete...

Az viszont tény, hogy egy jó állapotban lévő Davide Lanzafame hatalmas segítség lehetne a Kispestnek...

Annak ellenére, hogy 11 másik csapatnál meg nagyon nem örülnének ennek...

Legfrissebb híreink