nb1.hu

Magyarország – Szpisljak: Sajnos újra NB II! Csertői nem látott pozitívumot, Egervári a Lokit dicsérte, Vaszilisz gratulált.

Bővelkedett az izgalmakban az OTP Bank Liga 32. fordulójában. Hogy mit mondtak az edzők a mérkőzések után? Összegyűjtöttük.

 

FTC-Újpest FC 2-2

Thomas Doll (Ferencváros):– Nagyszerű bajnokit láttunk, igazságos eredménnyel. Ebben a meccsben minden benne volt, amit egy ilyen meccs tartogathat: gyors játék és gólok. Az elején nem tudtuk megnyerni a párharcokat, ezért kaptuk mindkét gólt. Túlsúlyban voltunk a középpályán, de ha valaki elbújik, nehéz helyzeteket kialakítani, ez bosszantó volt. A második félidőben szenvedélyesen, lendülettel játszottunk, megnyertük a párharcok nagy részét, benne volt a harmadik gól is, kicsit emlékeztetett a Videoton elleni kupadöntőre. Most végre egy teljes heti pihenő vár ránk, felkészülünk a Haladás ellen és az MK-fináléra is. Az, hogy két gólos hátrányból egyenlítettünk a derbin, mutatja a mentális erőnket. Bizonytalan volt a védelem, ezért szerveztem át azt, visszaálltunk a megszokott rendszerre. A hármas védekező sort egyhamar nem fogjuk látni. (ulloi129.hu)

 

 

Nebojsa Vignjevic (Újpest):– Gratulálok a két csapatnak a jó játékért, remek meccs volt. Agresszívan, jól kezdtünk, de aztán 2-0-nál visszaálltunk. Nem volt jó érzés, hogy egyenlítettek a hazaiak, de meg vagyok elégedve a játékkal, nagyon harcosak voltunk. (ulloi129.hu)

 

 

Vasas-Puskás Akadémia 1-0

 

Michael Oenning (Vasas): – A korai vezetése után is nyomást tudtunk gyakorolni a Puskás Akadémiára. A második félidőben dominánsabb volt az ellenfelünk, sajnos mi nem lőttük meg a második gólt. Szerencsénk is volt a Puskás két kapufájánál, de nekünk is voltak helyzeteink. Korcsmár Zsolt vezéregyénisége a csapatnak, nem könnyű az ő helyzete, hiszen vezérként kell futballoznia, ugyanakkor a súlyos sérülése után újra fel kell magát építenie. Nagyon jó úton jár, kiváló teljesítményt nyújtott. Ferenczi Pistát nem feltétlenül azért cseréltem be, hogy megrúgja a második gólt, az volt az elsődleges feladata, hogy higgadtságával nyugalmat sugározzon a többieknek és megtartsa a labdákat. Ezt tökéletesen megoldotta. Voltak aggodalmaim a mérkőzés alatt, de ha az egyik kontránkat értékesítjük, már lezárhattuk volna korábban a meccset. Ilyen a labdarúgás, most mi vagyunk boldogok.

 

Szíjjártó István (PAFC): – Először is gratulálok a Vasasnak a győzelemhez! A kezdésnél bealudtunk, amit jól használt ki a hazai csapat. Az első negyedóra végére javult fel a játékunk, de a második játékrészre már egészen komoly nyomás alatt tartottuk az ellenfelet. Lapot húztunk 19-re, a játékosok maximális erőbedobással mentek előre és küzdöttek. Ha egy kis szerencsénk lett volna, egy ikszre mindenképpen jók lettünk volna. Az utolsó fordulóra maradt a döntés. Mondanom sem kell, milyen nehéz mérkőzés lesz a Honvéd elleni összecsapás. Egy éven keresztül dolgoztam együtt Rossi mesterrel, nem tudom, ezúttal mivel próbál meglepni. Úgy gondolom, azon az úton kell tovább mennünk, amin elindultunk az MTK ellen, hiszen a játékosaink remekül tudnak futballozni. Ha úgy játszottunk volna eddig, mint az elmúlt két meccsen, most nem lennének kiesési problémáink.

 

Videoton-MTK 5-0

 

Horváth Ferenc (Videoton): – Többször kezdhettünk volna így, mint most, de eddig nem sikerült. A mai mérkőzésen berúgtuk az első két helyzetünket, így más lett a mérkőzés. Annak idején Verebes Józsi bácsitól hallottam: „Egyszer beleszalad valaki a késbe”. Ma ez történt. Igaz, befolyásolta a mérkőzést a kiállítás, de addig is jobban játszottunk. Ami az eddigi mérkőzéseken nem ment be, most igen. (mtkbudapest.hu)

 

Teodoru Vaszilisz (MTK): – Gratulálok a Videotonnak! Bombaformában teljesítettek, egyenlő létszámban is nehéz lett volna. Sokkal frissebbek voltak, mi pedig elfogytunk, ami érthető, hisz az elmúlt húsz nap alatt hét mérkőzést játszottunk. Azon leszek, hogy lelket öntsek a játékosokba, hogy felrázzam őket. A kiállítást vissza kell néznem, a kispadról nem tudtam pontosan megítélni. (mtkbudapest.hu)

 

Paks-Swietelsky-­Haladás 2-3

 

Csertői Aurél (Paks): ­ – Saját magunkat vertük meg. Az első félidőben rá kellett volna rúgnunk az elsőre a második gólt, és akkor nincs miről beszélni. A második félidőt rosszul kezdtük, a Haladás megfordította a meccset. Hogy ennek a mérkőzésnek mi volt a pozitívuma? Semmi. (haladas.hu)

 

Mészöly Géza (Haladás): ­ – Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Az első félidőben 0­0­nál nekünk is voltak helyzeteink, de a Paks szép góllal vezetést szerzett. A szünetben azt kértem a fiúktól, ne bántsák egymást, igazi csapatként küzdjenek. A második félidőre óriási elszántsággal jöttünk ki, amikor a hazaiak emberhátrányba kerültek, szerkezetet váltottunk. Az utolsó pillanatig bíztunk a győzelemben, ennek meglett a gyümölcse. Pakson már többször megtréfáltak bennünk, nagyon készültünk a meccsre, örülök a győzelemnek. Klassz dolognak tartom, hogy az utolsó meccsünknek is van tétje, harcban vagyunk a nemzetközi helyekért ­ nagyon büszke vagyok a fiúkra. A győzelmet a héten elhunyt Szarka Zoltánnak ajánljuk. (haladas.hu)

 

Debrecen-Diósgyőr 3-1

 

Kondás Elemér (DVSC): – A csapat nagyon jól játszott a mai napon. Szép támadásokat vezettünk, szép gólokat lőttünk, és több nagy helyzetet kidolgoztunk, amik kimaradtak, de így is magabiztosan tudtunk nyerni. Úgy mentünk ki a pályára, hogy bármi áron, de nekünk ezt a mérkőzést meg kell nyerni. Annak ellenére, hogy szerdán meccset játszottunk, és sokat utaztunk, a fiúk végig bírták az egész találkozót. Készülünk a Békéscsaba elleni mérkőzésre, mert győzelemmel szeretnénk zárni a szezont. (dvsc.hu)

 

Egervári Sándor (DVTK): – Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez, és szeretnék gratulálni szurkolóinkat, akik végig nagyszerűen biztatták a csapatunkat. Az első félidőben gyorsan kaptunk két gólt. Az előzményeket nem firtatom, de például a második gólnál két kézzel lökték el a játékosunkat. Kétgólos hátrány után sikerült szépítenünk, a második félidőre bizakodva jöttünk ki, de a fordulópontok a Debrecent segítették ezen a mérkőzésen. El kell ismerni viszont, hogy a DVSC jobban futballozott, és megérdemelten tartotta itthon a három pontot. Sajnos nélkülözni kellett két válogatott játékosunkat, ami ezen a mérkőzésen döntőnek bizonyult. (dvsc.hu)

 

Honvéd-Békéscsaba 2-1

 

Marco Rossi (Honvéd): – Arra számítottunk, hogy nagy harci kedvvel veti majd magát bele a küzdelembe a Békéscsaba. Ez így is történt, de döntő volt, hogy hamar egyenlítettünk, majd fordítottunk. Szünet után nyugodtan tudtunk játszani, újabb gólokat szerezhettünk volna. A Békéscsaba nagyon jó csapat, ezt tavasszal bebizonyította. Azért esett ki, mert ősszel nagy hátrányba került.

 

Zoran Szpisljak (Békéscsaba): – Sajnos újra NB II! Tavasszal már jók voltunk, de sajnos túl nagy volt a hátrányom. A játékosaimat dicséret illeti, mert mindent megtettek, hogy elérjük a célunkat. Folytatnunk kell tovább azt az utat, ami a téli pihenő után elkezdtünk. Hiszem, hogy idővel még erősebbek lehetünk és visszatérhetünk.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC