nb1.hu

Eb2020: Rossi két játékost is megnevezett a Portugália elleni kezdőből

Az is eldőlt, mi lesz Sallai Rolanddal.

Megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját a Portugália elleni, keddi Európa-bajnoki nyitányra készülő magyar válogatott. Az újságírók kérdésére Marco Rossi szövetségi kapitány és Szalai Ádám csapatkapitány válaszolt. 

Eb2020: Cristiano Ronaldo a magyar szurkolóknak is üzent – reakciók – NB1.hu

 

„Egy csapatkapitánynak nem az a szerepe és nem azért kapitány, mert rajta van a karszalag, hanem mert úgy érzi, segíthet a társakon és összekötő kapocs lehet a csapat és a szövetségi kapitány között" – kezdte Szalai Ádám. "Csodálatos érzés, hogy enyém ez a megtiszteltetés, és remélem, holnap átélhetem, milyen hazai közönség előtt pályára lépni.

Ha gyerekként valaki azt mondja nekem, hogy két Európa-bajnokságon is pályára léphetek, az egyiken pedig hazai környezetben, Budapesten, nem hiszem el, most egy napra vagyok attól, hogy megtapasztaljam ezt az érzést. Az Uruguay elleni nyitómérkőzésen mindenki átélhette, milyen a hangulat a Puskás Arénában.

 

A csapategység a legfontosabb. A 2016-os Eb fantasztikusan indult számunkra, és reméljük, ezúttal is hasonlóan jól tudunk kezdeni. Védekezésben, taktikailag nagyon oda kell figyelnünk, hisz ez a portugál keret talán még jóval erősebb is, mint az öt évvel ezelőtti. A Bundesliga-játékosaink közül is mindenki készen áll, Gulával és Willivel sem véletlen hosszabbítottak az egyik legjobb német klubnál, és Sala is bizonyította a képességeit. 

Az a legfontosabb, hogy jót aludjak, pihenjek és holnap mentálisan, valamint fizikálisan is a topon legyek. Általában idegesebb vagyok ilyenkor, de ha nyugodt maradok, még jobban megy majd a játék és flowba kerülök."

Magyarország-Írország: Szalai Ádám flowba került – osztályzatok – NB1.hu

 

Marco Rossi legelőször Olaszországról beszélt.

"Egyértelműen ott vannak az esélyesek között. A negyeddöntőig eljuthatnak, onnan pedig már csak a részletek döntenek. Roberto Mancini kiváló munkát végez.

Amióta Magyarországra jöttem, megváltozott az edzői pályafutásom. Az, hogy erre a szintre jutottam, a játékosoknak köszönhető.

Bízom abban, hogy a lehető legméltóbban tudom képviselni Magyarországot. Szalai Ádámnak már most elárulhatom, hogy benne lesz a kezdőben és Sallai Roland is játszani fog, hisz készen áll fizikailag. 

 

Ha most valaki nem lenne motivált, annak más sportág után kellene néznie. A portugálok minden poszton nagyon erősnek, más már annak is örülne, ha leltáros vagy sofőr lehetne náluk. A legkiemelkedőbb a csatársoruk, és a kispadjuk is fantasztikus.  

Úgy érzem, jól felkészültünk, de a kérdésekre a válaszokat csak holnap este kaphatjuk majd meg."

A mérkőzés kedden 18 órakor kezdődik a Puskás Arénában.

Eb2020: a Magyarország-Portugália várható kezdőcsapatai – NB1.hu

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC