nb1.hu

Nagy harc a bennmaradásért.

Nem sokat kell böjtölniük az NB I szerelmeseinek, hiszen a bajnokság a tervek szerint január 20-án folytatódik, ekkor a Fradi a DVTK elleni mérkőzését pótolja. Addig érdemes egy kisebb összegzést készíteni az őszi eseményekről. 

A címvédő Ferencváros teljesítményét nem befolyásolta negatívan a BL-szereplés, a zöld-fehérek elbírták a kettős terhelést, ezt támasztja alá, hogy tizennégy meccs során nem kaptak ki (tizenkét győzelem és két döntetlen a mérlegük). Szerhij Rebrov együttese magabiztos fórra tett szert az elmúlt hónapok alatt, a második helyen álló MOL Fehérvár hátránya jelenleg kilenc pont. A képet árnyalja, hogy az FTC egy meccsel kevesebbet játszott, mint a Vidi. 

Valószínűleg a fehérváriak még mindig nem tettek le a bajnoki címről, de a sorsuk már nem csak a saját kezükben van. Márton Gábor tanítványai az idény elején nehezen kapták el a ritmust, az első győzelmüket a harmadik fordulóban aratták. Érdekesség, hogy Nikolicsékat már a Paks és az MTK is két vállra fektette. A Fejér megyeiek egyébként legutóbb 2018-ban ünnepelhettek bajnoki címet, nem úgy fest, hogy az újabb pezsgőzés 2021-ben jön.

A harmadik helyen jelenleg az újonc MTK áll, de a bronzéremért valószínűleg öldöklő csata fog zajlani. A Paks hajrája nem sikerült valami fényesen, ennek ellenére jó húzásnak tűnik Bognár György kinevezése. Szintén jó döntést hoztak a mezőkövesdi vezetők Pintér Attila alkalmazásával. Az egykori szövetségi kapitány összekapta a csapatát, amely zsinórban három győzelmet aratott a pihenő előtt. 

Ha most lenne vége a bajnokságnak, a Budafok és a DVTK búcsúzna, de mindkét csapat drukkerei örülhetnek, hiszen még nagyon sok meccs van hátra. A budafokiak remekül startoltak, de az utóbbi hetek során akadozott a gépezet. Ennek ellenére Csizmadia Csaba tanítványai mindössze két egységgel vannak lemaradva a tizedik pozíciót birtokló Honvédtól.

Apropó, Honvéd! A kispestiek eddigi teljesítménye sem úgy sikerült, ahogy azt tervezték, pedig nyáron magyar válogatott játékosokkal állapodtak meg az elöljárók. Pisont István több alkalommal bizonyult már jó "tűzoltónak", most is neki kellene megmentenie a gárdát a csúfos kieséstől. 

A sereghajtó diósgyőriek vannak a legnehezebb helyzetben: tizenöt meccs alatt csupán tíz pontot szereztek. Geri Gergely decemberben váltotta Feczkó Tamást a piros-fehér gárda kispadján. Vele még nem jött össze a pontszerzés a DVTK-nak, de Geri biztosan ki szeretné vezetni az együttesét a gödörből. A diósgyőriek egyébként már december 28-án megkezdték a felkészülést, ebből is kiderül, hogy nem tettek le a bennmaradásról.

Valószínűleg az élmezőnyben és az alsóházban is nagy csatát láthatnak majd a honi futball rajongói. Bízunk benne, hogy hamarosan a drukkerek a stadionokba is visszatérhetnek, ugyanis nélkülük azért nem olyan a futball, amit korábban megszerettünk. 

A bajnokság aktuális állása: 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC