nb1.hu

Első a tisztesség: az újonc Budafok ősze a matematika nyelvén

Tervezik az igazolásokat és várják a tulajdonost is.

A 11. helyen telelhet az újonc Budafok a bajnokságban, annak ellenére, hogy olyan pillanat is volt, amikor az újonc a harmadik helyen foglalta el a tabellán. Ám a BMTE valamennyi játékosa és vezetője is szerény maradt akkor is, mert többször  hangsúlyozták, hogy pontosan tudják, hogy hol a helyük, azaz, mindent megtesznek azért, hogy bentmaradjanak.

A Budafoknál rengeteg fiatal játékos van, vagy olyanok, akik évek óta már a klubnál vannak, de olyanok is akadnak szép számmal, akik határon túli magyarok vagy magyar kötődéssel rendelkeznek.

Arról nem beszélve, hogy Csizmadia Csaba vezetőedző és Oláh Lóránt sportigazgató is nagyjából másfél éve lett kinevezve a posztjára, mindketten itt kezdték el játékos pályafutásuk utáni életüket.

Ehhez képest a Budafok, általános meglepetésre, azaz bravúrt végrehajtva, feljutott az élvonalba.

Ezen a filozófián a továbbiakban sem kívánnak változtatni a budafokiak, akik sportszerűségből jelesre vizsgáztak akkor, amikor belementek abba, hogy elmaradjon a Honvéd elleni mérkőzésük a járvány miatt. Már akkor azt mondák, tudják, hogy benne van a pakliban, hogy értékes pontokat fognak így veszíteni (2020 utolsó NB I-es meccsén a Kispest győzött Budafokon 2-1-re, így megelőzte az újoncot a tabellán), de számukra a tisztesség az eredményességnél is fontosabb.

Budafok: Ibiza és a tulajdonos magánrepülőgép-vásárlása – képek, videó – NB1.hu

 

Jakab János tiszteletbeli elnök a karácsonyi köszöntőjében már bejelentette, hogy 3-4 minőségi játékos igazolását tervezik a télen, de azt is elárulta, hogy az utazási korlátozások miatt a tulajdonos, Bélteky Róbert Ausztráliában ragadt, így nemcsak a feljutás nem tudta megünnepelni a csapatával, hanem még egyetlen NB I-es meccsen sem lehetett ott. Egyébként tapasztaltuk is a BMTE mérkőzésein, és akkor, amikor a feljutást ünnepelték, hogy mennyire várják már.

Hozzátesszük, még így is végig támogatta a csapatot, amit azért nem biztos, hogy így, ebben a helyzetben mások megtettek volna.

EXKLUZÍV INTERJÚ: az NB I-ben játszana a Vasassal a Budafok tulajdonosa – NB1.hu

 

A Budafok honlapja egyébként összegezte a csapat őszét a matematika nyelvén, íme az összeállatás:

"Két olyan játékosunk van, aki az eddigi tizenöt bajnoki mérkőzésünkön minden lehetséges játékpercet a pályán töltött. Póser Dániel és Oláh Bálint egyetlen találkozóról sem hiányzott, összesen 1350 percet futballozott. Ezer perc fölé még Kovács Dávid (15 mérkőzés/1211 perc) és Medgyes Sinan (12 mérkőzés/1035 perc) jutott.

– 3 – 

Három mérkőzést számlál októberi győzelmi sorozatunk. Az MTK (2-1), a DVTK (2-1) és a ZTE (3-1) elleni sikerekkel mostani pontszámunk 60%-át szereztük meg.

– 12 – 

Eddig tizenketten debütáltak budafoki színekben a mostani élvonalbeli idényben. Köztük a legfiatalabb saját nevelésű védőnk, Venczel Zsolt volt, aki 18 évesen és 17 naposan, a MOL Fehérvár otthonában esett át a tűzkeresztségen december 12-én.

– 17 – 

Ennyi gólt szereztünk az első tizenöt mérkőzésen. Ezzel – a Kisvárdával holtversenyben – tizedikek vagyunk a mezőnyben. Négy olyan találkozónk volt, amelyen nem találtunk be az ellenfelek kapujába, ugyanakkor csak egyszer, Zalaegerszegen szereztünk két gólnál többet egy meccsen.

– 24 – 

Összesen huszonnégy játékosunk lépett pályára idén ősszel az NB I-ben. Közülünk tízen 23 év alattiak. 

– 74 – 

Ki ne tudná, a BMTE legutóbb az 1945/1946-os szezonban szerepelt a legmagasabb osztályban. Vagyis idén 74 év után került sor ismét élvonalbeli mérkőzésekre Budafokon. 

– 2000 – 

Telt ház – ennyien voltak a BMTE Stadionban a szezon első két hazai meccsén. Augusztusban a Kisvárda és a MOL Fehérvár elleni találkozóra is minden jegy elkelt.

Bajnoki mérlegünk

15 mérkőzés – 4 győzelem, 3 döntetlen, 8 vereség

17 szerzett gól, 26 kapott gól

15 pont

Mérkőzések az OTP Bank Ligában

15: Kovács Dávid, Kulcsár Kornél, Oláh Bálint, Póser Dániel, Szabó Máté

13: Ihrig-Farkas Sebestyén, Margitics Andor

12: Lőrinczy Attila, Medgyes Sinan, Micsinai Miklós, Skribek Alen

11: Romić Danijel

10: Marko Nikolić, Vaszicsku Gergő, Zsóri Dániel

9: Huszti András

8: Takács Ronald

5: Filkor Attila

3: Mervó Bence

2: Soltész István

1: Fekete Máté, Khiesz Kornél, Kirják Henrik, Venczel Zsolt

 
Gólok az OTP Bank Ligában

5: Kovács Dávid

4: Skribek Alen

3: Ihrig-Farkas Sebestyén

2: Zsóri Dániel

1: Kulcsár Kornél, Oláh Bálint, Vaszicsku Gergő

Sárga lapok az OTP Bank Ligában

5: Romić Danijel

3: Huszti András, Oláh Bálint, Szabó Máté, Takács Ronald, Vaszicsku Gergő

2: Filkor Attila, Kulcsár Kornél, Margitics Andor, Micsinai Miklós

1: Ihrig-Farkas Sebestyén, Kovács Zoltán (pályán kívül), Marko Nikolić, Zsóri Dániel

 
Piros lapok

1: Huszti András, Zsóri Dániel"

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC