Budafok: Ibiza és a tulajdonos magánrepülőgép-vásárlása – képek, videó

Ünnepi edzés a feljutónál.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

1945/46 eléggé régen volt. 

Ráadásul egy pusztító világháború után volt Magyarország is. Budafokon viszont vannak, akik még mindig beszélnek azokról az időkről. 

Azok is, akik éltek már akkor, és azok is, akik nem!

Mert a Budafoki MTE akkor szerepelt utoljára az élvonalban. És egyébként először is.

 

És tegnap kiderült, hogy a 2020/21-es bajnokságban ismét a legjobbak között szerepelnek majd a piros-feketék. És egyébként megérdemelten.

A gárda többször is vezette az NB II-es bajnokságot, a pontvadászat lefújásakor is közelebb áll az első helyhez, mint a harmadikhoz.

És ma, rendhagyó edzésre került sor a BMTE, egyébként épülő és szépülő sporttelepén.

A létesítménybe baktatva olyan érzésem volt, mintha nem is Budapesten, hanem egy külön kisvárosban lennék, valahol vidéken. Takaros kertes házak, rend, tisztaság, és nyugalom fogadott mindenhol. Földrajzilag Budapest egyik része/kerülete, de akik már jártak ott, majd járnak majd, mást fognak tapasztalni.

 

EXKLUZÍV: interjú a Budafok ötletgazdájával - NB1.hu

 

 

A Promontor utcába érkezvén fogadott egyedül városra hajazó zaj, ahol hangos munkagépek verték fel az idillikus csendet. Mert tovább épül a BMTE edzőközpontja, és mint azt Jakab János tiszteletbeli elnök kicsit később az nb1.hu-nak elárulta, a stadion is tovább bővül majd. Több néző fér majd be a létesítménybe, lesz egy frankó vezetési pont a katasztrófavédelem, a rendőrség, a mentős és a biztonságiak számára és készül a talajfűtés is, a kazánház például már készen áll.

Jakab azt is elmondta, hogy egyelőre 21 futballista neve szerepel azon a listán, akiket figyelnek, akik közül adott esetben igazolnának. Hogy a 21 nyerő szám lesz-e Budafokon is, az még a jövő zenéje.

A jelen dallamai viszont a boldogságról szólnak.

Amikor a klub vezetői az edzőpálya kezdőkörében elmondták ünnepi köszöntőiket, még az ilyenkor elmaradhatatlan pezsgő is előkerült.

Csizmadia Csaba vezetőedző emlékeztette a játékosait, hogy megérdemelt a sikerük, mert többször vezették a tabellát, a lefújáskor is közelebb állnak az első helyhez, mint a harmadikhoz. Azt is elmondta, hogy két hét múlva tervezik az igazi csapatünneplést, ennek a megszervezéséhez Kulcsár Kolnér segítségét kérte, aki egyből betolta, hogy el kellene ugrani egy-két hétire Ibizára...

Ez persze, egyelőre képtelenség az utazási korlátozások miatt (többen a mátraházi edzőtábort ajánlották a szakmai vezetőnek), de a modern kor technikáinak köszönhetően az nem volt lehetetlen, hogy kapcsolják a helyszínre Bélteky Róbert tulajdonost.

Bélteky Ausztráliában (is) él, ottragadt, mint mondta, nincsenek repülőgép-járatok, így nem tud most Budafokon lenni. Mondták is neki a játékosok, hogy vegyen gyorsan egy különgépet és azonnal utazzon hozzájuk, mert hiányzik nekik.

Bélteky mosolygós válaszában azt üzente, hogy fontosabbnak tartja, hogy mindig, mindenki, időben megkapja a fizetését.

Ugye Bélteky az elsők között jelentette be a magyar tulajdonosok közül, hogy nem von le a játékosok béreiből, ráadásul a jövő évi költségvetés is adott. Jakab János el is mondta az nb1.hu-nak, hogy még egyszer sem fordult elő, hogy a fizetés vagy a prémium csúszott volna, és ehhez a továbbiakban is tartani kívánják magukat.

1945/46 régen volt, 2015 viszont nem annyira. 

Bélteky Róbert ekkor vette át a Budafokot, a gárda hat év alatt a harmadik osztályváltását ünnepelheti meg.

A Budafok 74 év után jutott vissza az élvonalba.

Sokan, amikor először beszéltek a klub elöljárói arról, hogy az élvonalba kerülés a cél, csak legyintettek, mondván, úgysem lesz rá pénze a csapatnak, nem is akarnak feljutni, meg a stadion sem alkalmas az élvonalbeli meccsekre.

A rosszindulatú vádaknak mind az ellenkezője az igaz, és ezt ma megtapasztalhattuk az örömedzésen.

nb1.hu on Facebook Watch

‼️Budafok ünnepel♥️

A tréning végére Németh Zsolt, a külügyi bizottság vezetője is befutott, aki ráadásul óriási Budafok-szurkoló, mint mondta, nem is aludt egész éjjel. Perceken át mesélt a játékosoknak Budafok múltjáról és fontosságáról, azt is hozzátette, mindannyian családtagok.

A ma, a holnap és a holnapután még az ünneplésé lesz, de mint Jakab utalt rá, a háttérben már dolgoznak a csapat megerősítésén, amit bizonyít, hogy az emelkedett pillanatokban is többször, négyszemközt egyeztetett Oláh Lóránt sportigazgatóval.

A budafokiak már most terveznek, mosolyogva, bizakodva, álmodozva.

Akárcsak 5 évvel ezelőtt...

FRISSÍTÉS: KEDD, 21.03

EXKLUZÍV INTERJÚ: az NB I-ben játszana a Vasassal a Budafok tulajdonosa - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink