nb1.hu

Magyar Kupa: vidéki városban rendezik a Honvéd-Paks meccset

Szurkolóbarát döntést hoztak a kispestiek.

Az nb1.hu már vasárnap írt arról, hogy valószínűleg Szegeden csap össze egymással a Honvéd és a Paks a Magyar Kupában. A Tisza-parti településen néhány hete az Újpest és a MOL Fehérvár mérkőzését rendezték meg szintén az MK-ban. A kispestiek egy közleményt adtak ki arról, hogy miért Szegeden fogadják a paksiakat. Íme a fővárosiak bejelentése:

"Március 11-én kerül sor a Magyar Kupa-negyeddöntőjének visszavágójára, amelyen a Budapest Honvéd FC a Paksi FC gárdáját fogadja. Mivel a visszavágók napján az MTK is hazai pályán szerepel (a Dorogot fogadják), ezért az Új Hidegkuti Nándor Stadion helyett új helyszínt kellett keresnünk a mérkőzésnek.

Újabb budapesti csapat játszhatja a kupameccsét Szegeden – NB1.hu

Mint ismeretes, februárban az Újpest-MOL Fehérvár Magyar Kupa-odavágót a Szusza Ferenc Stadion gyepproblémái miatt Szegeden, a Szent Gellért Fórumban rendezték. Az impozáns stadion sokak tetszését elnyeri a magyar futballban, emellett a helyiek is örülnek, hogy a szegedi kedvencek mellett más magyar csapatokat is láthatnak a komplexumban.

A klubvezetés természetesen az összes (fővárosi) lehetőséget figyelembe vette, több budapesti és vidéki létesítménnyel is egyeztettünk, hiszen szerettük volna megtalálni azt a helyszínt, amely megközelítése a lehető legkevesebb nehézséggel jár a szurkolóink számára, főleg mivel szerdai mérkőzésről van szó. Azonban a stadionválasztásnál az úgynevezett infrastruktúra-szabályzat is figyelembe kellett vennünk, amelynek lényege, hogy csak olyan feltételrendszerrel bíró stadiont választhattunk, ami megfelel annak az osztálynak, amelyben az adott csapat játszik, ergo az NB I-es Honvéd csak NB I-es minőségű létesítményben rendezheti a meccsét.

Ezen a ponton pedig a szegedi stadion volt az egyetlen, amely elérhető volt és az előírásoknak is megfelelt, így a Szent Gellért Fórum ad otthont a Honvéd–Paks mérkőzésnek március 11-én 18:00 órától.

A távolság miatt a klub szeretné segíteni a szurkolók Szegedre utazását, ezért a Budapest Honvéd a Kispesti Labdarúgásért Támogató Egyesületen keresztül ingyenes buszokat indít a találkozóra, amelyre a szokott módon, a Kispesti Futball Házban, az ontourkispest@gmail.com címen (az utazók nevének feltüntetésével), illetve a +36 30 204 6926-os telefonszámon lehet jelentkezni."

FRISSÍTÉS:

Kedd, 11.33:

Költözik a Honvéd: örömteli hírt kaptak a kispesti drukkerek – NB1.hu

Az nb1.hu már vasárnap beszámolt arról, hogy valószínűleg Szegeden rendezik meg a Honvéd-Paks mérkőzést a Magyar Kupában. Hétfőn a kispestiek hivatalosan is bejelentették, hogy a Tisza-parti településen látják vendégül a paksiakat. A fővárosiak már ekkor igyekeztek a drukkerek kedvében járni, hiszen ingyenes buszokat indítanak Szegedre.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC