nb1.hu

Vida: bejelentették az érkezését a lengyelek

Méghozzá hivatalosan.

Ahogy korábban is megírtuk, Vida Kristophert kinézte magának a lengyel Piast Gliwice együttese.
Vida hétfőn érkezett meg a Felső-Sziléziában elhelyezkedő Piast Gliwice-hez, ahol sikeresen átesett az orvosi vizsgálatokon, így a szerdai napon aláírta a 3,5 évre szóló szerződést a lengyel bajnok csapattal.

 

Bármelyik pillanatban aláírhat a DAC játékosa Lengyelországba – NB1.hu

Forrás: dac1904.sk Mint korábban beszámoltunk róla, szemet vetett a lengyel címvédő a DAC magyar játékosára, Vida Kristopherre. Az nb1.hu-n is olvashattak arról, hogy Tamás Márk nemrég elhagyta a Diósgyőr csapatát. A 26 esztendős védő a lengyel bajnokságban érdekelt Śląsk Wrocław ajánlatára bólintott rá. Szlovákiai sajtóhírek szerint Tamás példáját követheti Vida Kristopher.

„Nagyon hálás vagyok a klubnak, a csapattársaimnak, mind az öt korábbi és jelenlegi edzőnek, akárcsak a fantasztikus szurkolóknak. Közösen éltük át ezt a gyönyörű fejlődést, amin a DAC végig ment. Amikor ide igazoltam, nem volt stadionunk, az akadémián mindössze két pálya állt és az eredmények sem néztek ki túl jól. Most minden adott ahhoz, hogy tovább nőjön a klub. Büszkeséggel tölt el, hogy ebben a környezetben javulhattam és több mint száz mérkőzésen léphettem pályára! Örökre a szívembe zártam ezt az időszakot, eljött azonban annak az ideje, hogy egy újabb lépést tegyek a karrieremben. Mindent köszönök és szorítok nektek – Hajrá, DAC!” – nyilatkozta búcsúzóul a 24 éves Vida Kristopher.

Vida ebben a szezonban 25 meccsen lépett pályára, ezeken 8 gól mellett 4 gólpasszt is adott a DAC színeiben, értékét a Transfermarkt 700 ezer euróra becsüli.

A lengyel címvédőre rá is fér a segítség a támadásnál, hiszen a rájátszást érő helyeken tanyázó csapatok közül, holtversenyben a második legkevesebb gólt szerezte a Gliwice az idényben. 23 forduló után jelenleg a hatodik helyet foglalja el a gárda, 37 pontjával, 8 pontra az első Legia Warszawa-tól.

Vida 2016 nyarán a holland De Graafschap együtteséből igazolt a Csallóközbe. Fokozatosan a csapat kulcsemberei közé nőtte ki magát, és a magyar válogatott bővebb keretébe is bekerült. Három és fél év alatt 106 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára sárga-kékben, ezeken 29 gólt szerzett. 

Információin szerint a Dunaszerdahely a jelenleg csapat nélküli Németh Krisztiánnal pótolná az eligazolt támadót.

Németh Krisztián legutóbb a Sporting Kansas City játékosa volt. A nemzeti együttesünk szerelését 37 alkalommal ölthette magára a játékos, fellépéseit négy góllal zárta.

Németh értékét a Transfermarkt 1 millió euróra becsüli. 

FRISSÍTÉS: 13.23

 

DAC: hamarosan bejelentik a magyar válogatott támadó érkezését? – NB1.hu

Forrás: Nemrég jeleztük, hogy a DAC-tól a lengyel bajnokhoz igazolt Vida Kristopher, az ügyében már a hivatalos bejelentés is megtörtént. Forrás: piast-gliwice.eu Ahogy korábban is megírtuk, Vida Kristophert kinézte magának a lengyel Piast Gliwice együttese. Vida hétfőn érkezett meg a Felső-Sziléziában elhelyezkedő Piast Gliwice-hez, ahol sikeresen átesett az orvosi vizsgálatokon, így a szerdai napon aláírta a 3,5 évre szóló szerződést a lengyel bajnok csapattal.

FRISSÍTÉS, 16.56:

Hangulatfokozó videóval jelentette be a DAC Németh Krisztiánt – az átigazolás részletei – NB1.hu

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC