nb1.hu

Döbbenet: biztonságiak kísérték a lelátóra Gedeont, az MTK kabalaállatát

Hihetetlen jelenet a kupameccsen!

2012 novemberében lett bejelentve, hogy Gedeon a liba lett az MTK új kabalaállata.

Abban, hogy egy liba lett a befutó, hatalmas fricska is van ám az MTK közösségének a részéről, hiszen Magyarország egyik legfontosabb klubját a házilúd hangja miatt is sokat csúfolták az évtizedek során, és csúfolják most is.

Gedeon egyébként 8 évvel ezelőtt az Örökrangadón mutatkozott be.

„Az MTK Facebook-oldalán indítottunk egy szavazást arról, hogy melyik állat legyen klubunk kabalája. Hatalmas fölénnyel győzött a liba, és úgy éreztük, hogy a legméltóbb bemutatkozási lehetőség a szombati Örökrangadó lenne. Meghívtuk az FTC kabalaállatát, a zöld sast is a mérkőzésre, reméljük, elfogadja az invitálást, és közösen szurkolhatják végig a mérkőzést.” mondta a Gedeont bemutató sajtótájékoztatón Stern Péter, az MTK Baráti Kör akkori elnöke, aki sajnos fiatalon, 2018 júniusában elhunyt. 

„A nagy európai bajnokságokban minden csapatnak van kabalafigurája, jó lenne, ha erre Magyarországon is hangsúlyt helyeznénk. Ennek érdekében meg fogom kérdezni az MLSZ illetékeseit, hogy segítsék a klubokat ebben, akár anyagilag, akár egyéb módon. Ez a kezdeményezés segíthet abban, hogy a futball ismét arról szóljon, ami a valódi lényege, a sportszerű küzdelemről, és ne a gyűlölködésről” – mondta az összejövetelen Lőwy András a Baráti Kör elnökségének a tagja.

MTK-Dunaújváros: 1976 és a hazai ultrák álmai – helyszíni riport – NB1.hu

Forrás: 1976-ban még teljesen más volt a világ, és ez volt a helyzet Magyarországon is. Az aktív keresők száma 5,1 millió volt akkoriban hazánkban. A munkások és az alkalmazottak átlagbére 3100 Ft volt. 2,3 millió tévé- és 2,5 millió rádió-előfizetőt tartottak nyilván. Ekkor nyitották meg Budapesten a Skála Budapest Szövetkezeti Nagyáruházat, Óbudán meg a Flórián Üzletközpontot.

Utóbbi szavai különös értelmet nyertek ám a tegnapi MTK-Dunaújváros (3-0) Magyar Kupa mérkőzésen, mert a meccs második félidejében, döbbenetes módon, Gedeont a biztonságiak kivezették a pályáról, fel a lelátóra.

Az nb1.hu úgy tudja, a szövetség jelenlévő ellenőre rendelkezett így, nyilván nem volt jobb dolga.

Mert az rendben van, hogy a pálya körül csak a kispadokon helyet foglalók és a biztonságiak lehetnek jelen a fotósokon és az operatőrökön kívül, de az, hogy egy kabalaállat nem, az nincsen rendben. Nagyon nincsen rendben.

A kabalaállat dolga ugyanis a hangulat megteremtése, vagy még további fokozása, és ezzel az állítással nem az nb1.hu találta föl a spanyol viaszt, hanem csak tényként közöljük azt, ami a világ fejlett részein így van.

És nem is tegnap, hanem hosszú évtizedek óta.

Gedeon ott állt tegnap az MTK ultrái előtt, senkire nem volt veszéllyel, eszébe sem jutott mondjuk az, hogy bemegy a pályára és behúz mondjuk egyet-kettőt valamelyik dunaújvárosi futballistának. És egyébként bírót és fotóst sem akart verni, emtékást meg pláne nem.

Arról nem beszélve, hogy a lelátóról nem tudja elvégezni a feladatát, hiszen a létesítmény felépítése és elhelyezkedése miatt nem látja mindenki, ahhoz meg, hogy mindegyik lelátórészre elérjen, ki kellett volna mennie az utcára és visszajutni a stadionba, ami azért lett volna macerás, mert nyilván nem volt jegye (és bérlete sem), így ha továbbra is betartatják a szabályokat, akkor nem lehetett volna be, pontosabban visszaengedni a létesítménybe.

A magyar labdarúgásban vannak előrelépések, a Vidi és a Fradi csoportkörös volt az elmúlt két évben, a válogatott kijutott a legutóbbi Eb-re (reméljük, a következőre is kijut majd), épültek szép és jó stadionok (reméljük az országban minden más téren is lesznek előremozdulások), de azért vannak még gondok.

De az, hogy az utóbbiakért nem Gedeon a hibás, abban egészen biztosak vagyunk, és ezt a többi már létező vagy éppen tervező asztalon lévő kabalaállat melletti kiállásunk miatt is ki merjük jelenteni.

Igazságot- és szabadságot Gedeonnak (is)!

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC