nb1.hu

Magyar Kupa: a lipóti csoda nyomában – elemzés

A bajnokságban is menetel a csapat.

A Magyar Kupa szerdai játéknapjának legnagyobb meglepetését a harmadosztályban érdekelt Lipót Pékség együttese szolgáltatta. A gárda a Zalaegerszeget fogadta, és 3-1-es győzelmet aratott Varga Péter legénysége. A hazaiak már a hetedik percben megszerezték a vezetést, bár ehhez Szemerédi nagy hibája is kellett. A második félidőben Csete duplázta meg az előnyt. Ostrek ugyan szépített, végül Zimonyi állította be a végeredményt. Az eredménynek köszönhetően a Lipót nagy lépést tett a legjobb 8 irányába, bár a visszavágó még nehéz lesz. 

Magyar Kupa: óriási potyagólt kapott a ZTE kapusa – videó – NB1.hu

Eseménydúsan teltek az utóbbi napok a Zalaegerszegnél. A kék-fehér klub a hét elején jelentette be, hogy Dobos Barna helyett a folytatásban Márton Gábor irányítja az együttest. A döntés abból a szempontból nem meglepő, hogy az újonc a tavaszi idényben 4 összecsapáson csupán 1 pontot szerzett. Az egerszegiek jelenleg a 11.

Varga Péter a lefújás után elmondta, ezen a mérkőzésen folytatódott a lipóti álom. Hozzátette, büszke lehet a játékosaira:

"Újból megmutattuk magunkat, a lipóti álom tovább folytatódik. Játékosaim maximálisan kitettek magukért, büszkék lehetünk rájuk" – hangsúlyozta Varga. 

A Lipót egyébként a sorozat előző kanyarjában is eltüntette az osztálykülönbséget, hiszen a Gyirmótot búcsúztatta. Az együttes az NB III Nyugati csoportjában jelenleg a harmadik helyen áll, a lipótiak az ősszel 33 pontot gyűjtöttek. A második pozíciót birtokló III. Kerület 35, míg a listavezető Érd 39 ponttal gazdagodott, vagyis huszáros tavaszi szerepléssel még feljebb léphet a Lipót.

A csapat eddigi útja a Magyar Kupában:

Szekszárd-Lipót Pékség 2-2 (tizenegyesekkel: 3-4)
KTE-Lipót Pékség 0-1
Lipót Pékség-Gyirmót 3-1

700 fős községben jött az újabb pofon a ZTE-nek – reakciók – NB1.hu

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Magyar Kupa szerda kora délutáni nyolcaddöntőinek egyik legnagyobb szenzációját a harmadosztály Nyugati csoportjának 3. helyén álló Lipót Pékség SE szolgáltatta: a mindössze 700 fős község csapata jó játékkal 3-1-re verte az NB I-ben 11. ZTE-t. Hamar meg tudta szerezni a vezetést a vendéglátó, a zalaegerszegiek kapusa, Szemerédi hibázott a találatnál.

A községről: 

A csapat szereplése abból a szempontból is megsüvegelendő, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei községben 716-en laknak (a 2015-ös adatok szerint). A szigetköz közepén elhelyezkedő Lipót 15 kilométerre van Mosonmagyaróvártól, míg Győrtől 24 kilométer választja el. Lipót egyik nevezetessége a fürdője, amit a település weboldala a Szigetköz gyöngyszemeként nevezi. 

A legfontosabb adatok:

Lélekszám: 716 fő
Népsűrűség: 44,19 fő/km2
Terület: 16,09 km2

Lipót esetében a pékség is megkerülhetetlen tényező. A Lipóti Pékséget Tóth József Péter alapította 1992-ben. A 2000-es években elindult a Lipóti Pékség saját mintabolthálózata. Manapság már 178 féle terméket lehet vásárolni az ország számos pontján a pékségben. 

Amennyiben a lipóti labdarúgók így folytatják, hamarosan a futball is olyan fontos szerepet tölthet be a községben, mint a pékség és a fürdő…

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC