Magyar Kupa: óriási potyagólt kapott a ZTE kapusa - videó

Nem sikerült jól Márton Gábor bemutatkozása.

Forrás: kisalfold.hu

Eseménydúsan teltek az utóbbi napok a Zalaegerszegnél. A kék-fehér klub a hét elején jelentette be, hogy Dobos Barna helyett a folytatásban Márton Gábor irányítja az együttest. A döntés abból a szempontból nem meglepő, hogy az újonc a tavaszi idényben 4 összecsapáson csupán 1 pontot szerzett. Az egerszegiek jelenleg a 11. helyen állnak a táblázaton, a 10. Paks előnye 5 pont.

Új edző és másodedző Zalaegerszegen - részletek - NB1.hu

Igaznak bizonyultak a hírek, a Honvéd elleni vereséget követően edzőváltást jelentett be az NB I 11. helyén álló ZTE FC - Dobos Barna helyét Márton Gábor veszi át a kispadon. Íme, a klub közleménye: "Az elmúlt hetek eredménytelensége miatt klubunk mai vezetőségi ülésén dr. Dobos Barna vezetőedző felajánlotta lemondását, amit Végh Gábor tulajdonos elfogadott.

Márton szerdán a Lipót Pékség elleni mérkőzésen debütált az egerszegi kispadon. A bemutatkozása 3-1-es vereséggel végződött. A harmadosztályban szereplő lipótiak már a hetedik percben megszerezték a vezetést, ekkor Harsányi lépett ki, majd a lövése megtréfálta Szemerédi kapust:

Kapusbaki a ZTE kupamérkőzésén

 

Márton egyébként a Honvéddal vívott bajnokihoz képest 5 helyen módosította a kezdőcsapatot, Szemerédinek is bizalmat szavazott. A 26 esztendős hálóőr ebben az idényben a bajnokságban még nem kapott lehetőséget a bizonyításra, az NB I-ben Demjén Patrik számít stabil pontnak. 

A korai gólt követően az első játékrészben már nem láthattak újabb találatot a szurkolók. A második játékrészben Csete duplázta meg a hazaiak előnyét. Négy minutummal később szépített a ZTE, Babati bal oldalról érkező beadása után Ostrek köszönt be. A 3-1-es végeredményt Zimonyi állította be a 74. minutumban. Az összecsapás krónikájához hozzátartozik, hogy Barczi a második félidő elején megkapta a második sárgáját, így a ZTE 10 emberrel fejezte be a mérkőzést. 

700 fős községben jött az újabb pofon a ZTE-nek - reakciók - NB1.hu

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Magyar Kupa szerda kora délutáni nyolcaddöntőinek egyik legnagyobb szenzációját a harmadosztály Nyugati csoportjának 3. helyén álló Lipót Pékség SE szolgáltatta: a mindössze 700 fős község csapata jó játékkal 3-1-re verte az NB I-ben 11. ZTE-t. Hamar meg tudta szerezni a vezetést a vendéglátó, a zalaegerszegiek kapusa, Szemerédi hibázott a találatnál.

A visszavágón még javíthat a Zalaegerszeg, de az biztos, hogy nem lesz könnyű dolga Márton Gábor tanítványainak jövő szerdán. 

EMLÉKEZTETŐ:

Lipót Pékség SE (NB III)–ZTE FC 3-1

Lipót, 400 néző. Vezette: Gaál Ákos (Király Zsolt, Kovács Gábor)
LIPÓT: Dénes – Simita, Bieder, Zámbó, Kapa Márkó – Nagy O. (Varga T., 64.), Tóth L. Kovalovszki, Csete – Harsányi (Vörös Torma, 83.), Zimonyi (Farkas Z., 87.). Vezetőedző: Varga Péter
ZTE: Szemerédi – Szépe, Kocsis G., Bobál D. Gergényi – Bedi – Ostrek (Ikoba, 74.), Barczi – McWoods, Bobál G. (Katelarisz, 63.), Babati (Radó, 63.). Vezetőedző: Márton Gábor
Kiállítva: Barczi az 52. percben
G.: Szemerédi (7., öngól), Csete (57.), Zimonyi (76.),ill. Ostrek (61.)

FRISSÍTÉS:

Csütörtök 14.39: A lipóti csapat bemutatása

Magyar Kupa: a lipóti csoda nyomában - elemzés - NB1.hu

A Magyar Kupa szerdai játéknapjának legnagyobb meglepetését a harmadosztályban érdekelt Lipót Pékség együttese szolgáltatta. A gárda a Zalaegerszeget fogadta, és 3-1-es győzelmet aratott Varga Péter legénysége. A hazaiak már a hetedik percben megszerezték a vezetést, bár ehhez Szemerédi nagy hibája is kellett. A második félidőben Csete duplázta meg az előnyt.

Legfrissebb híreink